Her gelen gider, her yeni eskir. Acısıyla, tatlısıyla, sevinciyle, hüznüyle bir yılı daha uğurlarken yeni umutlarımızı yeni yıla aktararak, yaşama devam ediyoruz. Son sayfasını kapattığımız yılın son gününden yeni yıla yeni sayfalar açarken, Aksu için 2017’nin fotoğrafını gazete manşetlerimizle sizlere sunmak istedik.

2017 yılında Aksu’da sizlerle birlikte neler yaşadık şöyle hep birlikte bir göz atmaya ne dersiniz;

2017 yılını önce iş dünyasıyla değerlendirmeye başlayalım. Aksu’da iş dünyası denilince tabiki ilk akla gelen isim Aksu Girişimci İş Adamları Derneği. Aksu Girişimci İş Adamları Derneği (AKGİAD) başkanı Duran Celbiş’le 2017 yılını değerlendirdiğimizde AKGİAD’ın başarılı çalışmalarından söz etti.  Sayın Celbiş, “2017 yılında AKGİAD kurum ve kuruluşlara ziyaretler de bulunarak adını daha çok duyurmayı başardı. STK’lar ve iş birliği toplantıları, Dernek üyeleri ile birlikte Eğitime yapılan katkılar, Özel Mesleki Eğitim Merkezin de öğrenim gören öğrencilere, Antalya ve Aksu’da bedensel engelli çocuklara yardımlar, yine engelliler haftasında Kaymakamlık ile birlikte özel çocuklara yardım desteğinde bulunduk.”

2018 yılında bu ve benzeri çalışmalarına devam edeceklerini ifade eden Celbiş, “Antalya’da bulunan iş Adamları dernekleri ile projeler yapmayı, karşılıklı iletişim halinde olmayı sürdüreceğiz. Dernek olarak yine 2018 yılında Eğitime yönelik faaliyetlerimizi katlayarak devam ettireceğiz. AKGİAD her geçen gün yeni üyelerle güçlenen bir dernek. Aksu’nun sesi olmaya ve iş dünyasının lokomotifi olarak birçok yeni projeye öncülük etmeye hazır, gelin ve Aksu’ya yatırım yapın” çağrısında bulundu. Özetle, Aksu’yu 2018 yılında hareketli günler beklediğini söyleyen Duran Celbiş, “ Aksu’nun başarı, huzur ve mutluluk dolu bir yıl geçirmesini temenni ediyorum” dedi.

                 

Evet, iş dünyasının hedefleri büyük başka neler yaşandı Aksu’da özetle onlara da bir göz gezdirelim:

-Yılın İlk aylarında Aksu Kent Konseyi Başkanı Tülay Ateş yerini Kötekli Yörükler Dernek Başkanı Veli Altıntaş’a bıraktı.

- Milli Tohuma Aksu’dan start verildi.

- Şubat Ayında hepimizi hüzne boğan bir olayla karşı karşıya kaldık. Birkaç sayı çıkarabildiğimiz ‘Aksu Çocuk Gazetesi’nde büyük özveriyle çalışmış yavrumuz Leyla Gün, babasının geçirdiği cinnet sonucu ailesiyle beraber, daha çocuk yaşta hayata gözlerini yumdu.

- Nüfus Artışında 5. İlçe seçildik.

- Hızlı Tren projesinin Aksu’dan geçecek olması hepimizi mutlu etti.

- Aksu’da bulunan ve dünyayı Aksu’ya taşıyan Expo Fuar alanı ANFAŞ’ın yönetim kurulu başkanı Ali BIDI beyefendiyle, Aksu ekonomisine kattıklarını ve 120 yaşına kadar yaşamayı nasıl hedeflediğini konuştuk. ‘Müthiş bir yaşam Hikâyesi’ diye ele aldığımız yazımızı sizlerle paylaştık.

-  Tarımın Kalbi Aksu diye her fırsatta Aksu’nun tarım konusunda ne kadar büyük çalışmalar içerisinde olduğunu ve Aksu’nun başarılı tarımının dünyaya örnek olduğunu dile getiren Hal Komisyoncuları Dernek Başkanı Nevzat Akcan’dan yıl boyunca görüşler aldık. Tarıma ve çiftçiye yön veren açıklamaları ve çalışmaları ile her daim örnek olmuş ve çiftçinin yanında duran Nevzat Başkan kapılarını her zaman gazetemize açık tutmuş ve değerli düşüncelerini gazetemiz aracılığıyla çiftçilerle paylaşmayı sürdürmektedir.

- Aksu için bir adım da Aksu’nun yetiştirdiği değerli akademisyen Dr. Ahmet Coşgun. Kendisi Aksu’ya üniversite yapılması konusunda teknik çalışmalarda bulunarak, hazırladığı dosyayı ilgili yerlere iletti. Aksu için büyük bir adım atan hocamız, çalışmasının bütün detaylarını gazetemizle paylaşmayı ihmal etmedi. Birlikte ‘Aksu Fakülte Bekliyor’ çağrısında bulunduk.

- 2017 yılında Aksu’ya yeni Emniyet Müdürü atandı. Fatih İnceyavuz’un İl Emniyet Müdür Yardımcısı olarak tayin edilmesinin ardından ilçemize Tevfik Karayakalı Emniyet Müdürü olarak atandı. Kemer’den gelen müdürün ilk tespiti, Aksu’nun huzurlu bir ilçe olduğu söylemi oldu.

- Bir annenin dramı Hanife Figen’in sesine yer verdiğimiz haberimiz büyük yankı oluşturdu ve Aksu Kaymakamlığı tarafından anne ve çocukları huzurlu yuvalarına kavuşturuldu. Devletin Şefkatli eli Hanife Figen ve çocuklarına dokundu.

- Kundu’dan gelen serzenişlere koştu gazetemiz. Seralara dadanan hırsızlar çiftçiyi canından bezdirmiş, uykusuz bırakmıştı. Haberimiz üzerine Emniyet güçlerinin özverili çalışması sonucu hırsız yakalandı, çiftçiler rahat nefes aldı.

- Aksu Uçak Lisesinin bahçesine getirilen ve uçak kütüphane olarak değerlendirilen yolcu uçağı, bu ilçenin eğitim konusunda nerelerde olduğunu gözler önüne serdi.

- Yılın son aylarında Aksu’nun sevilen esnafı Sebahattin Küçükbaşkan’ın oğlu Mehmet Küçükbaşkan dünya evine girdi.

- Eğitimin en kıymetli Müzesi Aksu’da açıldı.

Evet, işimiz gücümüz haber dedik. Bu ilkeyle yola çıktık, birlikte yol aldık. İncitmeden, kırmadan, dökmeden sadece doğruların peşinde koşarak. İlkeli, dürüst habercilik anlayışı ile 10.yılına giren www.guneyhaberci.com haber portalımız, 2012 yılından bu yana hizmet veren Aksu’nun ilk gazetesi GüneyhaberciAksu gazetemiz ve Aksu’nun ilk ekonomi dergisi MarkAksu ile siz değerli Aksu ve Antalyalıların hizmetinde olduk ve olmaya da devam edeceğiz.

2018 yılı sağlıklı, barış dolu, huzurlu ve başarılı gelsin.

                 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.