Aksu yabancı başkan ister mi?

Başkanlık seçimleri yaklaşıyor, Belediye başkanlığı için Aday Adayları tek tek başvuruda bulunup sahaya çıkıyor. Bu aday adaylığı sürecinde kadınlarımızda var. Bu çok sevindirici.

Bu süreç bu seçimde biraz farklı yol almaya başladı. Nasıl farklı diyeceksiniz? Açıklayayım. Aksu’nun yönetimine Aksulu olmayan kişilerde başvurmaya başladı.

Ne var bunda diyebilirsiniz?

Tamam,  gayet medeni ve doğal bir durum. Ama gelin görün ki burası Aksu.

Aksu’nun 2014 seçimlerini tek gazete olarak yayınlayan ve bu süreci yakından takip ederek her ayrıntısına şahit bir kurum olarak bu bana çokta normal gelmiyor. Bununla ilgili bir kamuoyu araştırması yaptım ve bakın bu durumla ilgili ortaya neler çıktı?

 Aksu’nun kanaat önderleri bu konu ile ilgili şunları söylediler; Çoğunluk kesim, ‘mevcut yönetimin eksikliğinden kaynaklanıyor, Aksu bakir bir yer ve Aksu’yu rant bölgesi olarak gördükleri için geliyorlar yoksa memlekette adam mı bitti’ diye değerlendirirken az bir kesim de ‘Aksu kabuk değiştiriyor’ diye öngörülerde bulundu.

Peki, sizce hangisi? Buyurun bir kez de sizi değerlendirin.

Aksu’ya her yerden talip çok sizce Aksu yabancı başkan ister mi?

Başkan bunu neden yaptı?

Aksu’nun şu anki Belediye Başkanı Halil Şahin geçtiğimiz hafta facebook sayfasından şunu paylaştı;

Sayın AKSULU hemşerilerim. Genel merkezimizin aldığı karar doğrultusunda mevcut Belediye Başkanları olarak Aday Adaylığı müracatlarımızı yapmış sayılıyoruz. İnşallah Aksu halkımıza hayırlı olur.
Bugüne kadar ve bundan sonrası için vermiş ve verecek olduğunuz destekler için teşekkür ederim.
AK PARTİ olarak bizden müracaat etmiş olan tüm aday adayı arkadaşlarımıza hayırlı olsun der sürecin gönüllerince yaşanmasını temenni ederim.
31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde de Partimiz kazanır AKSU Halkı olarak hep birlikte kazanırız diyorum.

Bu mesajınız çok farklı olarak yorumlandı kamuoyu nezdinde. O yorumları paylaşmak istiyorum…

  1. Başkan zaten doğal aday: ‘Mevcut belediye başkanları olarak Aday Adaylığı müracaatlarımızı yapmış sayılıyoruz’ diye yazmış olduğunuz cümle için şu yorum yapıldı. Zaten mevcut belediye başkanı olarak doğal aday adayı kendisi, neden böyle bir açıklama yapmak zorunda hissetti bilemedik doğrusu.
  1. Bu bir veda mı! Bir başka konu ‘Bugüne kadar ve bundan sonrası için vermiş ve verecek olduğunuz destekler için teşekkür ederim’ sözleriniz kamuoyunda bir veda mı bu! olarak değerlendirilirken,
  1. En centilmen açıklama; ‘AK PARTİ olarak bizden müracaat etmiş olan tüm aday adayı arkadaşlarımıza hayırlı olsun der sürecin gönüllerince yaşanmasını temenni ederim.
    31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde de Partimiz kazanır AKSU Halkı olarak hep birlikte kazanırız diyorum.’ Sözünüz, en centilmen açıklama olarak değerlendirildi.

Aksu’ya kadın eli değiyor

Birkaç hafta önce Aksu’ya kadın eli değmeli diye bir yazı yazmıştım. Perge’nin kızı Plancia Magna’nın ruhunu yaşatacak bir kadın Aday çıksın istedik. Bu sese ilçemizde bir lisede Okul Müdürü olarak görev yapan Eğitimci Tülay Ateş yanıt verdi.

Evet, Aksu’nun ilk kadın Belediye Başkan Aday Adayı olarak AK Partiye müracaatını yaptı. Kadınlar nereye dokunsalar orası güzelleşir, canlanır, hayat bulur. Kadın annedir, yuvanın kurucusu, yaşamın ta kendisidir. Siyasette biz kadınlarımızı artık erkek siyasetçinin yanında, arkasında değil önderliğinde görmek istiyoruz.

Eğitimli, bilgili kendini her açıdan geliştirmiş, toplumun derdini sorunlarını bilen, çocukların, gençlerin eğitimi ve geleceğe hazırlanması için öncülük yapabilecek bütün kadınlarımızın siyasette görev almasına artık çok ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum.

Birde kadın gözüyle bakalım siyasete, kadın gözüyle el atalım.

Evet, bugün Aksu’da bir tarih daha yazıldı. 40 yıllık demokrasi hayatında ilk defa bir kadın çıktı ve ben Belediye Başkanı olmak istiyorum dedi. Bunun içinde Aday Adaylığını açıkladı. Tülay Hoca başkan olur olmaz bilemem ama cesareti ile öncü olduğunu ve bundan sonraki siyasi arenada kadınların önünü açacağını düşünüyorum.

Haftanın sözü:

Bir insanı layık olmadığı yere koymak zulümdür.

Hz. Ali (r.a)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
adım önemli değil 2018-11-22 01:11:33

Hilal hanım yabancılıktan kastınız nedir? Toplumun sorunlarını, gençlerin sorularını, çiftçinin sorunlarını, ulaşım sorunlarını, öğrencilerin sorunlarını, işsizlik sorunlarını, altyapı sorunlarını bilmeyen yöneticiler mi? Yoksa dışarıdan gelmiş kişiler mi? Son on yıldır Aksu belediyesini yönetenler kimler? bu dönemler usulsüzlükler, yolsuzluklar la anılmadı mı? sizin gazetenizin yazdığı ihale yolsuzlukları kimlerin yönetiminde oldu? Bahsettiğiniz rant bunlar değil mi? dışarıdan gelenler mi yaptı? yazık gerçekten yazık.

Avatar
önemli değil 2018-11-22 01:18:26

Neden Aksu yabancı başkan istemesin Hilal hanım? Aksu 48 bin seçmenin 40 bini dışarıdan gelmiş. Neden istemesin? Neden ayrımcılık yaparsınız? son 10 yıldır Aksu sürekli yolsuzluklarla anıldı sizin gazeteniz yazdı yönetenler nereli?