Son birkaç senedir Aksu’da, Aksu siyasetinde etkin rol oynayan kişiler ve iş adamlarının tehdit ve şantaj edildiği kulislerde konuşuluyordu. Bunun yansıra Aksu Belediye yönetiminde yolsuzluk yapıldığı, kamu malının hoyratça kullanıldığı ve çok sayıda kişilerin mal varlıklarına mal kattıkları yine konuşulanlar arasında.

Bu iddialar kulağımıza geldikçe, araştırma içerisinde girdik, bu çirkinliklerin yaşanmaması için çoğu kere bu iddialara ses olduk. Hiçbir iddianın doğruluğuna inanmadıkça da, iddiaları es geçtik, yaptığımız araştırmalar sonucu doğruluğuna inandığımız her iddiaya da gazetemize yer verdik.

Aksu’da saygın bir iş adamının tehdit edilesinden tutunda, belediye yönetiminin sergilediği yanlışlıklardan dolayı ortaya çıkan rant hesaplarına kadar bir çok belgeli ve delilli gelişmeyi haber olarak yansıttık, Aksu kamuoyuna.

Ama gelin görün ki, hiçbir duyarlı vatandaş ortaya çıkararak, “Arkadaş nedir, ne oluyor?. Kamunun malı kime hoyratça peşkeş çekiliyor? Kim kimi tehdit ediyor?” sorulara cevap aramadı. Aynı duyarlılık bizlerin hak ve hukukunu korumakla yükümlü olan yöneticilerimizde de oluşmadı.

Hal böyle olunca tehdit iddiaları aldı başını götürdü. Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in adı kullanılarak, bir çantacı tarafından iş adamı tehdit edildi. Bu kadar kesin ifade kullanmamızın nedeni, bu ibareyi iş adamının kendisinin bize bir bir ifade etmesindendir.  Bu gelişme karşısında Başkan Şahin’inin de sessiz kalması ayrı bir tartışma konusu.

Ardından Kültür Merkezi yapılmak istenen alanla ilgili, Aksu gündeminde tehditci ve şantajcı olarak nam salan kişiyle, bazı meclis üyeleri ve bazı belediye bürokratlarının bir otel lobisinde bir araya gelmesi, pazarlıklar içerisine girdiği yine kulislerde konuşulmaya neden oldu.

Yine bir meclis üyesinin bazı görüntülerinin, o şantajcı kişinin elinde olduğu ve şantajcının o foto kareleriyle meclis üyesini tehdit ettiği, meclis üyesiyle aralarında geçen yazışmaların çok sayıda kişiye gösterildiği, bunun sonucun da meclis üyesi aracılığıyla belediyeden çok sayıda evrak ve dokümanın tehdit ve şantaj eden kişiye verildiği, bundan dolayı tehdit eden zatın elinin güçlendiği herkes tarafından konuşulmaya neden oldu.

Buna benzer çok sayıda konuşulan şeyleri sıralayabiliriz. Ortaya atılan yolsuzluk iddiaları da cabası. Kaçak depolardan, illegal yolla alındığı iddia edilen paralardan tutunda, Asfalt ve Kundu ve Kemerağzı Pazar yeri ihalelerinde sergilenen yanlışlıklar. Bu ihalelerde yanlışlıkların oluştuğu mahkeme kararlarıyla tescillenmiştir.

İşte bu yanlışlıkların hiç birine dur denilmediğinden dolayı gün oldu, -Acaba haksızlıklara karşı dur demekle, yanlış mı yapıyoruz?-  şeklinde kendimizi sorguladığımız da oldu. Ama hiçbir zaman için, doğruluğun ve dik duruşun büyük bir hazine olduğuna olan inancımızı da yitirmedik. İyi ki de yitirmemişiz. Göğsümüz dik ve alnımız açık olarak halkın içerisinde dolaşıyoruz.

İşte bu gelişmeler doğrultusunda yaklaşık 15 gün önce CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız’ın bir şahsiyet tarafından tehdit ve şantaja maruz kaldığını duyduk. Aradık kendisini, duyumların doğru olduğunu ifade etti. Hatta o zatın açık ve aleni bir şekilde talepte bulunduğunu söyledi. Gerekçenin ne olduğunu sorduk?

Kendisinin yargıya intikal ettirdiği bir olayın olduğunun altını çizen Yıldız, “Yargının, özel hayatı ifşa etmeme ve iletişim araçlarıyla rahatsız etmesi halinde hapis cezasıyla cezalandıracağına dair kararının olmasına rağmen,  söz konusu kişiyle, beni tehdit eden kişi, bilinçli olarak söyleşi gerçekleştirip, asılsız olan iddiaları kayıt altına alıp, bana göndererek tehditlerde bulunuyor. Benden kendisine araç almamı istiyor. Dikkate almayınca da, -bir gün benimle mutlaka görüşeceksin- şeklinde tehditkar söylemlerde bulunuyor. Bunların hepsi belgeli ve delilli. O kişiyle yargı önünde hesaplaşacağım ” diye konuştu.

Bu açıklamanın detayı haberimizde mevcut. O yüzden tekrar buradan detaya girmek istemiyorum.

Demem o ki, yanlışlıklar karşısında toplumun bütünleri olarak “Dur” demezsek, gelinen nokta bu olur.

O yüzden vatanını milletini seven, duyarlı herkesin yapacağı tek şey, bu gibi ahlaksızca yapılan davranışlara karşı çıkmamız gerekiyor. Ortada varsa elle tutulur bir belge, gazeteci o belge ışığında haberini yapmalı. Ancak, onu tehdit ve şantaj aracı olarak kullanmamalı. O yüzden siz siz olun bu tür tehdit ve şantaj kokan hareketlerin hiç birine prim vermeyin. Dik durun ve kazanan siz olursunuz.

Umarım bu ayrıntılar, gerekli mercileri harekete geçirir ve gereken ders, tehdit ve şantajdan nemalanan her kimse o  ahlaksızlara verilir. Aksi halde toplum olarak onursuzca yaşamaya mahkum oluruz.    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.