Millet İttifakı’nın İYİ Parti Aksu Belediye Başkan adayı Kamu Yönetimi Uzmanı ve Eğitim Yöneticisi Durmuş Ali Arslan, Aksu’yla ilgili hayallerini, gerçekleştirebilmek için Millet ittifakından aday olduğunu ifade etti. Arslan, “Etkin, verimli, hesap verebilir, dürüst, ahlaklı ve adaletli bir yönetim sergileyeceğiz” diye konuştu.

2014 yerel belediye başkanlığı seçimlerinde MHP’den aday adayı olarak Aksu’da sahalara çıkan Durmuş Ali Arslan, aday gösterilmemesinin ardından bürokraside bulunan görevine devam etti. Şimdi 31 Mart’ta gerçekleştirilecek Belediye Başkanlığı seçimleri için sahada ter döküyor. Yaklaşık 15 gündür, sahada ekibiyle beraber koşturan Durmuş Ali Arslan’la çalışmaları ve Aksu için hayallerini ve hedeflerini konuştuk.

Kendisine ve ekibine vatandaşların ilgisinin yoğun olduğunu, vatandaşın arayış içerisinde olduğunu ifade eden Durmuş Ali Arslan’la CHP’li seçmenin kendisine karşı bakışını ve daha bir çok şeyi konuştuk. Seçim bize göz kırpıyor diyen Durmuş Ali Arslan, Aksu’nun mevcut yönetim tarafından çok kötü yönetildiğini ve kötü gidişe “dur” demek için aday olduğunu söyledi. Seçildiği taktirde katılımcı bir yönetim sergileyeceklerini dile getiren Arslan’la, yaptığımız söyleşiyi siz değerli okurlarımıza aktarıyoruz.

Adaylık süreciniz hayırlı olsun. Siz uzun yıllar eğitim alanında hizmet verdiniz. Neden siyasette yer almak istediniz?

Çocukluğumdan beri bir memleket sevdam var. Ülkemi, toprağımı ve insanları seviyorum. Ben bu ideallerle büyüdüm. Memleketimize hizmet etmek aşkıyla kendimizi ona göre hazırladık. Okuduk, gezdik ve çalıştık. Birçok kurumda çalıştım ve birçok projede görev aldım. Memlekete hizmet hayaliyle kendimi geliştirmeye çalıştım. Yüksek lisans yaptım, doktora yaptım. Görgüm, bilgim ve kültürüm gelişsin diye uğraş verdim. Bu bilgi birikimimi, gördüklerimi, tecrübelerimi Aksuya memleketime aktarmak istiyorum. Bunun için siyasette yer almayı tercih ettim. Biliyorsunuz, 2014 seçimlerinde MHP’den aday adayıydım. O gün de aynı ideallerle yola çıktım. O zaman nasip olmadı. Bugün 2019 seçimlerinde bu ideallerimi, Aksu ile ilgili hayallerimi, gerçekleştirebilmek için Millet ittifakından aday oldum.

Aksu, kötü yönetiliyor. Akıl ve bilimden uzak çok amatörce bir idare söz konusu. Yönetim, burada paylaşılmıyor ve ortak akıl çalıştırılmıyor. Katılımcı bir yönetimden bahsedemiyoruz. Oysa ki ne kadar çok akıl, o kadar çok fikir ve o kadar çok hizmet demektir. Aksu’muzu daha iyi yöneteceğime ve daha güzel projeleri hayata geçireceğime inanıyorum. Aksu’yu bu durumdan kurtarmak istiyorum. Çocuk ve gençlerimizin geleceği için aday oldum.

Aksu için öncelikli planlarınız neler olacak?

Öncelikle buradaki yönetimi analiz etmek lazım. Şunu belirtmek istiyorum ki mevcut belediye Başkanı Halil Şahin, insan olarak iyi bir insan, mütevazi bir insan, benimde sevdiğim bir abim. Ancak iyi bir Belediye yönetiminden bahsedemiyoruz. Belediyenin, ana binasında bir hizmet standarttı yok. Belediyenin bürolarında verilen hizmet, tamamen orada çalışan kişilerin inisiyatifine kalmış durumda. Personelin yeterlilikleri zayıf ve hizmet standartları düşük. Aksu belediyesinin sahada verdiği hizmetler yetersiz ve kıt. Bölgesel olarak dağılımı da adaletsiz. Kayıp bir beş yıldan bahsediyoruz. Yollarımız ortada, çözülecek denilen sorunlar çözülmedi, alt yapı yok. Çözemezler. Bunlar göreve talip olurken, Aksu belediyesi, Büyükşehir belediyesi ve hükümet aynı paralelde hizmet yağacak demişlerdi. Geriye dönüp baktığımızda, Aksu’nun tamamı hizmetten mahrum kaldı. Aksu’da yamalı bohça gibi hizmet Anlayışı var, proje üretemiyorlar.

Bütün Aksulu vatandaşlara adalet vadediyorum

Bizim öncelikle yapacağımız planlarımız, katılımcı ve etkin bir belediyecilik. Kaynaklarını savurmadan, etkin ve verimli kullanan bir belediyecilik. Hesap verebilir şeffaf, bir belediyecilik. Etik ilkelerimiz var. Öncelikle dürüst, ahlaklı bir yönetim vadediyorum vatandaşlarımıza. Zaaflarına yenilmemiş, bir yönetim anlayışı, nefsini ön planda tutmayan bir yönetim anlayışı ve yüce dinimizin prensipleri ışığında, bir yönetim anlayışı ve adalet burada Aksu’da yaşayan bütün vatandaşlar, bizim için önemlidir. Nereli olduğu önemli değildir. Bütün Aksulu vatandaşlara adalet vadediyorum. Birini ötekinden ayırmayacağız.

Güzel bir kent inşa edeceğiz

Katılımcı bir yönetim olacak, Aksu’da ortak akılla çalışan; muhtarlarımız, STK lar, meslek örgütlerimizi, belediye meclisimizi, muhalefeti ile beraber ortak aklı çalıştırarak bir yönetim anlayışı belirleyeceğiz. Önce o belediye binasının kapısına yazacağız, hizmet standartlarımızı yazacağız. Norm kadro uygulaması uygulayacağız. Personelin vatandaşlara, güler yüzle, disiplin içerisinde, hizmet vermeye çalışacağız, bunu kurduktan sonra sahada işlerimiz kolaylaşacak. Hizmetlerimizi imar hizmetlerimizden başlayarak, bu ilçeyi mezbelelik olmaktan kurtaracağız. Güzel bir kent inşa edeceğiz. Yollarımızı yapacağız. Yeşil alanları olan, sosyal dokuları bulunan parkı, düğün salonu bulunan bir kent inşa edeceğiz. Aksu çok zaman kaybetti. Biz diğer merkez ilçelerin çok ama çok gerisinde kaldık.

Aksu markası oluşturacağız

Projelerimiz arasında Altyapı, imar ve tarıma yönelik, ticareti geliştirecek, kültür ve sanata dair ve spor alanında projelerimiz olacak. Ev hanımı ve engelli kardeşlerimize yönelik, eğitime yönelik, sağlık alanına yönelik projelerimiz olacak. Aksu markası oluşturacağız. 41 - 38 gibi sembollerle işimiz yok bizim. Akıl ve bilim penceresinden bakacağız bütün olaylara.  Aksu’nun bir kendisine gelmesi gerekiyor. Yılların birikmiş sorunları var. Bu topraklara yabancılaşıyoruz. Aksu itilmiş, ötelenmiş, kaosun olduğu bir yöne doğru gidiyor.

Saha çalışması yapıyorsunuz, halkın size yaklaşımı nasıl?

Ben vatandaşa samimi ifadelerle yaklaşıyorum. Görevim gereği uzun bir zamandır, Isparta’da kaldığım için yakinen tanıdıklarımız var. Hoca iyidir diyorlar. Vatandaşların bakışı olumlu yönde. Çünkü vatandaşlarımız bir arayış içindeler. Düzgün bir idare arayışı içindeler. Dürüstlük, samimiyet, hizmet yapabilecek hizmet arayışı içindeler. Bir yılgınlık var insanlarda. Temas ettiğimiz, vatandaşlarda bunu görüyorum. O sıcak mesajlarını görüyoruz.

CHP ile ile irtibat halindesiniz, CHP seçmeninin tabanının size karşı yaklaşımı nasıl?

Çok güzel bir soru. CHP seçmeni beni kesinlikle kabullendi. Hem yaşam şeklim olarak, hem de ülke sevdamı, Atatürk sevdamı, öğrendikçe daha çok seviyorlar. CHP seçmeni, aydın seçmendir, aydın insanlardır. Bakıyorlar, gözlemliyorlar bizi temsil edebilir diye tam destek alıyorum onlardan. Ben yaşamımda, hiçbir vakit ayrımcı bir insan olmadım beni kabullendiler.

Kamuoyunda siyasi partiler anket yaptırıyorlar. En kaliteli ankette saha çalışmasıdır. 15 gündür yaklaşık sahadasınız, sahada ki izlemleriniz nelerdir. Kendinize ne kadar şans tanıyorsunuz?

En güçlü pozisyondayız, seçimi açık ara alacağız. Allah’ın izni ve inayeti ile seçimi açık ara alacağız. Mevcut başkan yetersiz, mevcut belediye yöneyimi yetersiz, onun dışında vatandaşlarımız bizim oylarımızı bölmeye yönelik, hamlelere de vatandaşlarımız prim vermiyor. O yüzden seçimi çok çalışarak, alacağımıza inanıyorum. Seçim bize göz kırpıyor.

Aksu seçmenine mesajlarınız nelerdir?

İlk yapacağımız faaliyet, bütün yollarımızı bir yıl içerisinde yapacağız, ilk hedefimiz, bu. Kayadibi’nden Kundu’ya- Boztepe’den havalimanına kadar, bütün yolları yapacağız. Aksulu seçmene hemşerilerime şunu söylemek istiyorum. Aksu’nun artık zaman kaybetmeye tahammülü yoktur. Böyle gelmiş, böyle gider diyemeyiz, sen- ben, bizim oğlan, ahbap- çavuş bir belediyecilik anlayışını sürdüremeyiz. Bu anlayışla gidersek, Aksu elimizden uçuyor, yaşanamaz bir ilçe haline geliyor. Bir kereliğine bir beş yıllığına; bilimin, aklın, ahlakın, adaletin, dürüstlüğün ışığında bize yetki versinler. Görecekler ki bambaşka bir Aksu, daha hoşgörülü, daha yaşanabilir, vatandaşın beklentisine cevap veren bir Aksu görecekler. En azından doğru istikameti bulmuş, bir Aksu için vatandaşlarımızdan destek bekliyorum. Pırıl pırıl bir kadro ile vatandaşlarımızın karşısına çıkacağım. Her vatandaşımızın karşılığını bulduğu, beklentilerinin cevap bulduğu bir Aksu için desteklerini bekliyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.