Manavgat yangını yüreklerimizi derinden yaktı. Bu yangının adı öyle kalacak anlaşılan, büyük Manavgat yangını…

13 yıl önce Manavgat, Taşağıl bölgesinde  büyük bir yangın gerçekleşmiş ve 16 bin Hektar alan küle dönmüştü. O alanlar tam yeşermiş ve ağaçlar büyümüştü ki, bölgenin kaderi midir bilinmez bu yangında ise 50 bin hektar ormanlık alan küle döndü. 

Bütün bunlar yaşanırken ülke tek yürek oldu yaraları çoktan sarmaya başladı. İşte Türk halkına yakışanda bu zaten. 

Bu yardımlaşma içerisinde Aksu’da kendi üzerine düşeni layıkıyla yerine getirdi. Daha yangının ilk günü bölgeye yardıma koşarak ve tam bir duyarlılık gösteren Aksu halkını, muhtarlarımızı, Aksu belediyesini ve yardıma koşan herkesi yürekten kutluyoruz. 

O ilk günler su, buz ve ayran isteklerine hemen cevap verdi Aksu halkı. Ardından bölgeden gelen diğer yardım taleplerine gücünün yettiğince yetişmeye çalıştı. Büyük bir dayanışma örneği sergiledi. 

Bu yangında gelişen bir başka konuda Manavgat yangınının nasıl ve ne şekilde çıktığı ile ilgili. Yangının çıkışıyla gelen haberler karşısında da Aksu’da ki halk ve muhtarlıklar adeta teyakkuzda. Vatandaşlar, bölgelerinde ki yabancı kişilere karşı uyarılmaktalar. Malum yangınlar artık kasıtlı çıkarılıyor. Eskiden temizlik ateşi veya anız yakmaktan çıkan yangınların şekli değişti. Manavgat yangınında bunu gördük. Eş zamanlı, yerleşim yerlerini hedef alarak ve aynı anda bir kaç yerde çıktı. Aksu halkı bu konuda elinden gelenin daha fazlasını yaparak gece gündüz ormanlık alanlarda gerekli tedbirleri almaya çalışıyor. 

Bu tür felaketlerin ülkemizden uzak olmasını temenni ediyoruz ve Cumartesi günü yağan bereketli yağmurun, yaşanan sıkıntıları beraberinde alıp gitmesini temenni ediyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.