31 Mart Yerel seçimleri sonrası Aksu Belediyesi’nin yeni dönem ilk meclis toplantısı geçen hafta gerçekleştirildi. Meclis Divan katipleri, Meclis Başkan vekilleri, Encümen ile komisyonlarda görev alacak üyeler, seçimle belirlendi. Bunun sonucunda gözler haliyle yeni dönemde, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in yardımcılarının kimlerden oluşacağına çevrildi. İşte bu soruya yanıt bulmak için hem belediye kulisleri, hem de Sayın Şahin’in yakın çevresinden kaynaklı kulisleri irdeledik. Çok farklı kulis bilgilerine ulaştık.

Öncelikle şunu belirtmek isterim; başkan yardımcılarını belirlemede ki üstünlük, haklı olarak Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’de. Sayın Şahin’in kafasında oluşan bir şablon var. Ama bu şablonun kimlerden oluşacağıyla ilgili kamuoyuna yansıyan net bir bilgi yok. Hafta içerisinde bu tablonun netleşeceği ifade ediliyor. Bu tablo netleşene kadar hem Ak Parti cephesinde, hem de Cumhur İttifakının diğer ortağı MHP’de beklenti içerisinde olan çok sayıda meclis üyesi olduğu ve bu üyelerin sıkı bir markaj yaparak, kulis yaptıkları konuşulanlar arasında.

AK Parti cephesinde ki isimler, başta Emin Bal olmak üzere, Yaşar Sözen, Celil Gökçen, Hakkı Coşkun, İbrahim Köseoğlu, Pınar Oğuz ve Tuğrul Pirimoğlu. Bu cephe içerisinde, bu anlamda tek talebi olmayan kişiyse Ali Çetin.

MHP cephesinde başkan yardımcılığı talebinde olan isimler ise, Kemal Kara, Turan Alma, Ali Bilge Alpay, Emin Çağlar ve Osman Sarı’dan oluşuyor. Yani bu da demek oluyor ki, 2 yardımcılık koltuğuna 12 talipli var. ‘Artık bu iki koltuk kime nasip olur?’ onu da önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Görünen gelişmeler bu şekildeyken, Sayın Şahin’e yakın kulislerde sızan bilgilerine göre de, Şahin’in başta da belirttiğim gibi, inisiyatifin kendisinde olduğu ve bundan dolayı da MHP’li üyelere her hangi bir başkan yardımcılığı düşünmediği ifade ediliyor. Bu gerekçesinde de, meclis üyeliği listesinde MHP’lilere yeterli derece de yer verildiği, aynı zamanda eşit ölçülerde meclis başkan vekilliğiyle beraber, divan kâtipliği ve encümen üyesi hakkı tanıdığını, ayrıca tüm komisyonlarda yine MHP’li üyelere hak tanıdığını ifade ediyor. Şayet bu kulis bilgisi doğruysa geriye 2 başkan yardımcılığı koltuğuna talipli 7 tane AK Partili meclis üyesi kalıyor.

Bu tablo içinde şu şekilde kulis bilgileri mevcut.

Bilindiği üzere geçen dönem de meclis üyesi olan Hakkı Coşkun, 4 yıl boyunca Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Yine Coşkun’un Başkan Yardımcılığı görevinde bulunduğu süreçte, kamuoyunda tepki doğuracak çalışmalar içerisine girdiği ve bu durumun Şahin’e iletildiği, Başkan Şahin’inde “Bu kadarını beklemiyordum” dediği konuşulanlar arasında. Ayrıca İlçe teşkilatında yapılan toplantılarda Hakkı Çoşkun’a gözle görülür bir tepkinin oluştuğu ifade ediliyor Bundan dolayıdır ki Coşkun’un bu dönem başkan yardımcısı olma ihtimali çok düşük gözüküyor. Hatta birçok meclis üyesinin, Coşkun’un tekrar başkan yardımcısı olması halinde çok büyük tepkiler göstereceği ifade diliyor.

Geçen dönemin kurallarından biride, aynı zamanda Büyükşehir Meclis Üyesi olan üyelere Başkan yardımcılığı görevi verilmemesiydi. Şahin bu kuralı bu dönemde uygulaması halinde Başkan Yardımcılığı beklentisi olan Emin Bal’da elenen üyeler arasına girmiş oluyor. Ayrıca geçen hafta gerçekleşen Aksu Belediye Meclis toplantısında Emin Bal, AK Parti grubunun önerisiyle Meclis Başkan Vekili seçildi. İşte bu iki etken Emin Bal’ın Başkan Yardımcısı olma ihtimalini zayıf duruma düşürüyor.

Gelelim Tuğrul Pirimoğlu ve Pınar Oğuz’a. Bu iki isim her ne kadar AK Parti İl ana kademe ve İl Kadın kolları kontenjanından listeye girmişse de, bu isimlerle ilgili hala Aksu kamuoyunda ithal meclis üyesi algısı mevcut. Bundan dolayıdır ki, Sayın Şahin’in bu iki isme başkan yardımcılığı anlamında sıcak bakmadığı yine kulislerde konuşulanlar arasında.

Beklenti içerisinde olan diğer bir isim ise İbrahim Köseoğlu. Köseoğlu’nun geçen hafta gerçekleşen bu dönemin ilk meclis toplantısında gergin bir tablo ortaya koydu. Başta saldırgan tavırları olmak üzere, 5 yıl boyunca mecliste alışık olduğumuz oturma düzeninden farklı bir yerde oturması gözlerden kaçmadı. Yine arka planda Dış İşleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’yla, seçim sürecinde sorun yaşadığı ifade edildi. Hatta Köseoğlu’nun, Sayın Bakan’ın geçen hafta Aksu Belediyesi’ne gerçekleştirdiği hayırlı olsun ziyareti programına katılmaması, bu gerginliği hala devam ettiği söylemlerinin kulislerde konuşulmasına neden oldu. Bu durum Köseoğlu ihtimalini de elemesine neden olduğu yine ifade edilenler arasında.

Bu ihtimaller doğrultusunda geriye iki isim kalıyor. Yaşar Sözen ile Celil Gökçen. Kulislerde bu iki ismin Başkan Yardımcısı olma ihtimalinin çok yüksek olduğu ifade ediliyor. Şayet MHP cephesinde ki isimlerin elenmesiyle ilgili ortaya çıkan kulis bilgileri doğru çıkarsa, bu iki ismin yani Yaşar Sözen ve Celil Gökçen’in başkan yardımcısı olmaları hiçte sürpriz olmayacak. Tabi bu son kararı verecek olan kişi de Aksu Belediye Başkanı Sahin’den başkası değil. Sonuç ne olursa olsun, ortaya çıkacak olan tablo inşallah Aksu’muza hayırlı olur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.