Bilindiği gibi yerel seçimler öncesi hem AK Parti’den hem MHP’den birçok ilçe başkanı, belediye başkanı veya meclis üyesi adayı olmak için görevlerinden istifa etmişlerdi.
Böylelikle Antalya ölçekli olarak AK Parti’den 7, MHP’den de 4 koltuk boşa düşmüştü.

Aksu’dan AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Akif Ordu ile MHP ilçe Başkanı Cihangir Çoşgun istifa edenler arasındaydı.

Ordu’dan boşalan koltuğa AK Parti Yönetim Kurulu üyesi Av. Durmuş Kaan Şahin vekaleten getirilirken, MHP’den de istifanın üzerinden 57 gün geçtikten sonra Genel Merkez tarafından yeni bir yönetim atanmış ve başkanlığa Kemal Kara getirtilmişti.

Hal böyle olunca seçimlerin üzerinden de 2 ay gibi bir süre geçti.

Kongre söylentileri ile beraber, kulislerde başkanlık için yeni isimler dillendirilmeye başlandı.

Merak edilen ise söylentilerin sonunun nereye varacağı idi.

İşte bu sorulara cevap arama adına AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse’yi aradım.

“Nedir son dorum?” diye sordum.

Köse, son kararın AK Parti Genel Merkezi tarafından verileceğinin altını çizerek, il teşkilatı olarak boşalan koltuklar ile ilgili bir dosya hazırladıklarını ve bu dosyayı yine Genel Merkezi’n isteği doğrultusunda bir iki gün içerisinde Ankara’ya ileteceklerini ifade etti.

“Sizin hazırladığınız dosya doğrultusunda Aksu’da bir değişim olacak mı?” şeklindeki ikinci sorumu da, “Seçim döneminde ilçe teşkilatının yaptığı çalışmalardan ve alınan başarıdan memnunuz. Yine son kararı verecek olan merci AK Parti Genel Merkezi’dir” diyerek son noktayı koydu.

Bu da gösteriyor ki, AK Parti Genel Merkezi, İl Teşkilatı’nın hazırladığı raporu dikkate alacak olursa, Aksu’da bir değişimin olmayacağı.

Yani AK Parti, Aksu’da Av. Durmuş Kaan Şahin ile atanmış bir başkan olarak yola devam edecek.

Gelelim MHP’ye…

MHP’de kulisler oldukça hareketli

Ufukta bir kongre var.

Bu kongrede Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden hemen sonrası olacak.

Kulislerde de Aksu İlçe Başkanlığı için şimdilik 4 isim konuşuluyor.

Bunlar da, mevcut Başkan Kemal Kara başta olmak üzere eski İlçe Başkanı Cihangir Coşgun, yine eski İlçe yönetim kurulu üyelerinden İlyas Ateş ile Ali Eşki…





 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.