Bilindiği üzere Aksu, tarihi ve doğal zenginlikleri ile Antalya'nın en güzel yerleşim yerlerinden biridir. Coğrafi ve sosyal dağılımıyla çok renkli bir kültüre sahiptir. 2008 yılında 5 beldenin birleşmesiyle ilçe statüsünü kazandı.  2009 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde İsa Yıldırım kentin ilk ilçe başkanı seçildi. AK Parti’nin Kurucu İlçe Başkanıysa Halil Şahin oldu. 2014 yerel seçimlerinde Sayın Şahin, AK Parti’den Belediye Başkanı seçildi. 2 dönemdir de bu görevi yürütüyor.

Aksu İlçe statüsüne kavuştuğu günden beri AK Parti’nin azımsanmayacak bir çoğunluğu oldu. 2009 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde bile yüzde 29.5 oy alarak, az bir oy farkıyla seçim kaybetti. Muhalefet konumunda olmasına rağmen, teşkilat yapılanmasından ödün vermedi. Yarın seçim olacakmış gibi geceli gündüzlü tüm kadrosuyla hazır kıta bekledi. Seçmenle her zaman sıcak teması kurdu. Parti kapısı bir gün bile kapanmadı. Ana kademe haftalık toplantılarını her zaman gerçekleştirdi. Kadın kolları her zaman sahadaydı. Partinin kapısını çaldığınızda, sizi karşılayan, en azında bir çay ikram eden birileriyle karşılaşabiliyordunuz.  Herkesin bildiği gibi siyaset, bir gönül işidir. Yerel anlamda muhalefet konumunda olmanız, beraberinde cebinize dokunacak birçok bedel ödemenize neden olur. Bu insanlar, zamanında o bedeli ödemiş olmalılar ki, partinin kapısını her daim açık bir şekilde tutmayı başarmışlardı.

O dönemin ilçe başkanları; 2012 yılına kadar yılına kadar Halil Şahin, 2012 – 2014 yılları arasında Mehmet Akif Ordu’ydu. Kurucu İlçe Başkanı Halil Şahin, yeni bir teşkilatın üyesi sayısını 6 binlere çıkarmayı başarmış bir ilçe başkanı. Mehmet Akif Ordu dönemindeyse 5 ila 6 bin olan üye sayısı, 11 binlere çıkmış. Bu başarının altında hiç şüphesiz sağlıklı bir iletişim ile kucaklayıcı bir siyaset modeli yatar. Bu adımların karşılığında ise 2014 yılında kazanılan bir zafer.

2014 ile 2019 yılları arası Durmuş Kaan Şahin İlçe Başkanı oldu. Şahin göreve gelir gelmez, yaptığı ilk çalışmalardan biri, parti binasının yerini değiştirmek oldu. İçinde toplantı odalarının ve her birim başkanının ayrı odasının bulunduğu, ayrıca vatandaşın karşılandığı bekleme salonundan oluşan 3 katlı bir binayı, partinin İlçe binası yaparak, partinin kurumsal kimliğini ön plana çıkartacak bir görsellik oluşmasına vesile oldu. Her hafta Salı günleri, ‘Halk günü’ düzenleyerek, partinin kapısına gelen vatandaşların dertlerini dinledi. Yine partinin kapısını her daim açık tuttu. Gerçekleştirdiği haftalık yönetim kurulu toplantılarında yerine göre 12, yerine göre de 15, yönetim kurulu üyesi katıldı. Kadın Kolları ve Gençlik Kolları başkanları Aksu’da girmedikleri ev ve sıkmadıkları el bırakmadılar. 6 seçim geçirdiler. Kaldı ki, bu seçimlerin her birinin apayrı bir stresi vardı.  Haliyle bu çalışmaların karşılığı üye sayısının 13 bin 400’lere çıkması oldu.

Bu detaylı ayrıntılar gösteriyor ki, Aksu’nun İlçe statüsüne kavuştuğu günden beri AK Parti İlçe teşkilatı, 2019 yılına kadar büyük başarılar elde etmiş. Bunu ben söylemiyorum, veriler ortada.

Gelelim günümüze; yani 2019 yılı sonrası İlçe Başkanı Tevfik Fuat Cebeci yönetimine. Öncelikle Cebeci’nin kağıt üzerinde adı var, ama kendisi yok. İletişim yetisi sıfırın altında. 20 asil 10 yedekten oluşan 30 kişilik yönetimiyle, haftalardır, haftalık yönetim kurulu toplantılarını gerçekleştiremiyor. Partinin kemik yapısını oluşturan Kadın Kolları onun döneminde lağvedildi. Şu an için böyle bir yapı yok. Partinin başka bir omurgası olan Gençlik Kolları toplantılara katılmıyor. Yine 13 bin 400 olarak teslim aldığı kayıtlı üye, şimdi 11 bin 700’lere düşmüş. Bir artış olmadığı gibi 1700 kayıtlı üye istifa etmiş. Oysaki Partisi’nin Genel Başkanı Sayın Erdoğan’ın parti teşkilatlarına gönderdiği, “İşi, gücü bırakın, üye kaydı yapın” talimatı ortada olmasına rağmen,  hali hazırda kayıtlı 1700 üyenin eksilmesinin izahı ne olabilir ki? Cebeci’nin gözle görünen başarısızlığına buna benzer çok sayıda detay verebiliriz. Ama hiçbir detay, kayıtlı 1700 üyenin eksilmesinin önüne geçemez. 

Şimdi tam net olmamakla beraber, 15 Eylül’de AK Parti Aksu İlçe teşkilatının kongresinin yapılacağı ifade ediliyor. Mevcut İlçe Başkanı Tevfik Fuat Cebeci’nin kongrede aday olacağı konuşuluyor. Hatta geçmişte üzerine çizik çektiği birçok yönetim kurulu üyelerine, tekrar talepte bulunduğu kulislerde konuşuluyor. Bu üyelerin çoğunun da bu talebi kabul etmediği yine kulislerde konuşulanlar arasında. Sağlıklı bu kulis bilgileri Cebeci’nin kongrede aday olacağını doğrular niteliğinde.

İlçe Başkanı Cebeci’yle ilgili bu kadar başarısız karne ortadayken, bu adaylığı kim onaylıyacaksa, o kişinin partililiği ve samimiyetinden şüphe duyarım. Kaldı ki her hafta olması gereken, ama bir türlü toplayamadığı mevcut yönetim kurulu üyelerinden dolayı gerçekleştiremediği, haftalık yönetim kurulu toplantılarından sorumlu,  İlden gözlemci olarak 2 koordinatör ve bir İl başkan yardımcısı var. Bu kişiler olan bitenleri hiç mi gerekli yerlere rapor etmiyorlar. Yoksa bu isimlerde mi, partinin başarısız olması için çaba gösteriyorlar? Gerçekten bunu merak ediyorum. Bu sorunun cevabını bilen varsa beri gelsin. Benden hatırlatması, gerisi parti kurullarına kalmış.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.