Bir yılı daha geride bıraktık ve yeni bir yıla merhaba dedik. Umarım 2020 yılı başta ülkemiz olmak üzere, Antalya’mıza ve Aksu’muza huzur, başarı, mutluluk, bol kazanç getirir. Bu temenniler ışığında geçmişe dönerek Aksu’nun 2019 siyasi analizini yapmak istedik. İşte Aksu’nun 2019 yılında yaşanan siyasi gündeminin gazetemize yansıyanlarının özeti;
Ocak
31 Mart 2019 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerin heyecanı, hiç şüphesiz 2019’un Ocak ayında başladı.  Kimlerin yerel seçimlerde aday olacağı, hem Cumhur, hem de Millet ittifakının izleyeceği yol ile ilgili parti kulisleri oldukça hareketliydi. Gazetemizin Ocak ayının ilk haftasında manşeti de bu yöndeydi. Kulis bilgilerine göre, Cumhur ittifakının bileşenleri olan AK Parti ve MHP’nin içerisinde Aksu’nun da yer alacağı Antalya’nın ilçe belediye başkan adaylarını en geç 19 Ocak’ta açıklayacağına dikkat çekilmişti. İkinci bir gelişmeyse Aksu Belediyesi’nin ilk meclis oturumunun tartışmayla başlamasıydı. Meclise, Kumköy ve Boztepe mahallerinde bazı alanların sular altında kalması ile ilgili tartışma damgasını vurdu. 
Aksu’da ittifak krizi
CHP’nin Parti Meclis kararıyla 16 Aralık 2018 yılında Aksu Belediye Başkan adayı olarak kamuoyuna açıklanan İsa Yıldırım’ın aynı Parti Meclisi kararıyla Ocak ayında adaylıktan el çektirilmesi krize neden oldu. Krizin aşılması için CHP İlçe Başkanı Kenan Yıldız ile İsa Yıldırım’ın CHP Genel Merkezi’yle yaptıkları görüşme sonuç vermedi 
Aksu tekrar masada 
AK Parti ve MHP arasında sürdürülen Cumhur ittifakı görüşmelerinde Aksu çıkmazı yaşandı. Bu çıkmazın Kemer Finike ve Korkuteli İlçelerine yansımasına neden olduğu parti kulislerinde ifade edilmişti. Parti kurmaylarının Cumhur İttifakında yaşanan krizin aşılması için bir araya geleceği ifade edilmişti.
CHP’li Yıldız’ın Genel Merkeze mesajı
CHP İlçe Başkanı Yıldız, Parti Meclisi tarafından İsa Yıldırım’ın adaylıktan el çektirilmesinin, toplum ve ayrıca tabanın gönlünde derin yaralara yol açacağının altını çizerek, Umarım Genel Merkezimiz tabanın sesine kulak vererek, aldığı kararı gözden geçirir” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. 
Aksu’da 3 aday 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Antalya’da katıldığı aday tanıtım toplantısında Cumhur İttifakının Aksu adayını Halil Şahin olarak açıkladı.  Millet İttifakı cephesinden verilen cevap Durmuş Ali Arslan oldu. İsa Yıldırım’da DSP’den adaylık yarışına girdi. 
Şubat 
AK Parti Aksu’da sürpriz istifa 
Halil Şahin’in adının Aksu ilçe Belediye Başkan adayı olarak açıklanmasından sonra, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Saide Karataş ile bazı yönetim kurulu üyeleri görevlerinden istifa etti. 
Millet ittifakının Aksu Bürosu açıldı
CHP –İYİ Parti ittifakının Aksu Belediye Başkan Adayı Durmuş Ali Arslan Güzelyurt Mahallesindeki seçim ofisini açtı. Açılışa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Muhittin Böcek’in yansıra çok sayıda kişi katıldı. 
Tapudaki milyonluk vurguna hapis cezası 
Aksu’da başkalarına ait arsaları, hazırladıkları sahte evrakla satıp 2 milyon 250 bin TL’lik vurgun yaptıkları iddiasıyla yargılanan 7 sanıktan 3’ü hapis cezasının yanı sıra 62 bin 500’er lira para cezasına mahkum edildi. 
Meclis üyeleri listesi 
31 Mart yerel seçimlerinde Aksu’da seçime girecek partiler Yüksek Seçim Kuruluna listelerini teslim etti. Şahin’in listesinin 1’inci sırasında Ali Çetin, Durmuş Ali Arslan’ın 1’inci sırasında Ramazan Özen yer alırken DSP adayı İsa Yıldırım’ın 1’inci sırasında Mehmet Akif Ordu yer aldı. 
Mart 
Çantacının bu seferki adresi CHP’li başkan 
Hiç şüphesiz 2019 Şubat ayının en çok konuşulan olaylarından bir tanesi de, Aksu kamuoyunun Çantacı olarak ifade ettiği bir kişinin CHP İlçe Başkanı’nı tehdit ederek illegal bir şekilde talepte bulunmasıydı. Bu kişinin geçmişte Aksu’da birçok kişiye tehditlerde bulunduğu ileri sürülmüştü. Sonrası CHP İlçe Başkanı o kişinin adını açıklayarak kendisinin tehdit edildiğini öne sürmüştü. Daha sonraki günlerde O çantacı, belediye başkanı Halil Şahin ve ekibinin söz verip te yapamadığı birçok çalışmaya öncülük ettiğini açıklamış, bu açıklaması kamuoyunda farklı yorumlara neden olmuştu. 
İyi Partili Kurt, Yıldırım’dan helallik istedi
DSP Belediye Başkanı İsa Yıldırım’ın gerçekleştirdiği bir toplantıda, İYİ Parti’nin Aksu İlçe Kurucu üyelerinden Vakkas Kurt, helallik istedi. Yerel seçimlerde Yıldırım’ı destekleyeceklerini açıklayan Kurt, Geçmişte çok büyük haksızlıklarda bulundum. Kendisinden helallik istiyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.  Ayrıca bu açıklamadan hemen sonrası İYİ Partili çok sayıda kurucu üyede Yıldırım’ı destekleyecekleri yönünde açıklamalarda bulundular. 
2’inci Halil Şahin dönemi.
31 Mart yerel seçimlerinde Aksu’da 44 bin 417 seçmenin sandığa gittiği yarışta, Cumhur ittifakının adayı Halil Şahin toplamda 15 bin 467 seçmenin oyunu alarak, tekrar Aksu’nun Belediye Başkanı oldu. Böylelikle Şahin’in 2’inci dönemi başlamış oldu. Millet ittifakının adayı Durmuş Ali Arslan yüzde 29.61 oy oranıyla ikinci olurken, DSP’nin adayı İsa Yıldırım ise yüzde 27.32 oy oranıyla üçüncü oldu.  
Mayıs 
Galericiler Sitesi yine gündemde 
Daha önce de gündeme gelen ve Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Koçyiğit’in imzasının da yer aldığı, sahtedir denilerek geçiştirilen aynı zamanda Aksu kamuoyunda da oldukça yankı uyandıran Galericiler Sitesiyle ilgili belge bu seferde, Aksu Belediye Meclisi’nin Nisan Meclisine damgasını vurdu.  
Bakanlık onayladı 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kemerağzı ve Kundu İmar Planlarını onayladı. Plana göre tartışmaların odağında olan Orion Pazar yeri okul alanı olarak resmiyet kazandı.  Yapılan itirazların bakanlık tarafından kabul görülmediği ifade edildi. 
Kallavi katmerli peşkeş 
Kemerağzı Pazar yerinde kurulan Orion Pazar ile ilgili hukuk mücadelesini kazanmasına rağmen, Aksu Belediyesi’nin mevcut alanla ilgili atmadığı adımdan yola çıkan Avukat Murat Erdoğan, “ Kallavi Katmerli peşkeş açıklamasında bulundu. 
Çirkin saldırıya tepki 
Malum Pazar yeriyle Av. Erdoğan’ın açıklamasının gazetemizde yayınlanmasından sonra, bizler saldırıya uğradık. Bu saldırıyla ilgili basın ve siyaset dünyasından büyük tepki yağdı. Saldırıların basını susturamayacağını belirten meslek örgütleri ve siyasiler adalet sağlayıcılarını göreve çağırdı. 
Haziran 
Aksu Meclisinde Orion Pazar gerginliği 
Aksu Belediye Meclisinin Haziran ayı oturumuna Orion Pazar gerginliği damgasını vurdu. DSP’nin Aksu Belediye Meclis Üyesi Mustafa Poyraz silahların konuşulduğu O Pazar yeriyle ilgili mahkeme kararı ve karar sonrası Aksu Belediye yetkililerinin yüklenici firmayla olan sözleşmeyi tek taraflı iptal etmesine rağmen, hala neden boşaltılmadığını sorması, gerginliğe neden oldu. 
Öğretmen Lisesi mezunları dernekleşti
Antalya’nın en köklü okulları arasında yer alan Aksu Öğretmen Lisesi mezunları dernek kurma kararı aldı. Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığını 1989 mezunu Metin Yavaşçının yaptığı derneğin yönetim kurulu üyeleri Nuri Alptekin, Olcay Sönmez, Hıdır Yüksel ve Ali Öcal Oluşturdu. 
Koçyiğit ve Avcıya yargı yolu gözüktü. 
Aksu Kaymakamı Aydın Ergün, Aksu Belediye Başkanı Yardımcısı Yusuf Koçyiğit ile Yapı Kontrol Müdür Vekili Nevzat Avcı hakkında, Orion Pazar ile ilgili görevlerini kötüye kullanmalarından dolayı yapılan suç duyurusunu dikkate alarak kendileriyle ilgili soruşturma açılması iznini verdi. 
Sayıştay Raporu da doğruladı
Sayıştay denetçileri 2018 yılında yaptıkları denetim sonucu Aksu Belediyesi’nin bazı bürokratlarının görevlerini kötüye kullanmalarından dolayı belediyeyi zarara uğrattıklarını rapor ettiler. 
O meclis üyeleri konuştu 
Geçmiş dönemde gerçekleştirilen asfalt ihalesinde yapılan yanlışlıklara dur deme adına borçlanmaya karşı çıkan ve meclis oturumuna katılmadıklarından dolayı hizmete engel olmakla suçlanan meclis üyeleri konuştu. Üyeler, “Attığımız ne kadar doğru olduğunu Sayıştay raporları tescilledi. O dönem bizleri dinlemiş olsalardı, Aksu Belediyesi zarara uğratılmazdı” şeklinde açıklamada bulundular.  
Temmuz 

Ortada bir suç varsa cezası verilir
AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş Temmuz ayının ilk haftasında gerçekleştirdiği basın toplantısında, Asfalt ihalesi ve Orion Pazar’da Aksu Belediyesi’nin zarara uğratıldığıyla ilgili Sayıştay Denetçilerinin düzenlediği rapora değinerek, “Ortada bir suç varsa partili partisiz fark etmeksizin gerekli ceza verilir. Bu konuda ayırım yapmayız” diye açıklamalarda bulundu. 
Turizm esnafından eylem
Kemerağzı ve Kundu bölge esnafı, turizm bölgesine yeteri derece de yatırım yapılmamasını protesto etmek amacıyla kepenk kapattı. Yaklaşık 800 esnafın kepenk kapattığı eylemde, esnaflar halay çekip türküler söyledi. 
Jet hızıyla ruhsat verildi, Kaymakamlık mühürledi  
Kurşunlu’da Milli Parklara bağlı ormanlık alanda ATV adı verilen araçlarla kır gezilerinin yapıldığı bir işletmeye Aksu Belediyesi’nin verdiği iş yeri açma ruhsatı Aksu kaymakamlığı tarafından mühürlendi.
Ağustos 
Dokuzuncu yaşımızı kutladık. 
Güneyhaberci Aksu Gazetesi dokuzuncu yıl dönümünü kutladı. 
Koçyiğit ve Avcıya 2’inci şok 
Aksu Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Koçyiğit ile Yapı Kontrol Müdür Vekilli Nevzat Avcı’nın görevlerini kötüye kullanmalarından dolayı Aksu Kaymakamı Aydın Ergün’ün onayıyla verilen soruşturma iznine yapılan itiraz, Konya Bölge İdare Mahkemesince ret edildi. 
Zirai İlaç bayileri toplandı 
Aksu Tarım İlçe Orman Müdürlüğü tarafından Aksu’da faaliyet gösteren 75 zirai ilaç bayisiyle bir toplantı gerçekleştirdi.   
Eylül 
Şahin- Koçyiğit- Yıldırım 
Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin ile Yardımcısı Koçyiğit, Aksu’nun eski Belediye Başkanı İsa Yıldırım hakkında suç buyurusunda bulundu. 
Büyükşehir Bürokratına suç duyurusu 
Büyükşehir Belediyesi Kent tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanlığı görevini yürüten Durmuş Ali Arslan’la ilgili partilisi olan Gülçin Kozgar suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.  
Gergin ziyaret 
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in eylül ayı ortalarında Aksu’da muhtarlarla ve Sivil Toplum Örgüt temsilcileriyle gerçekleştirdiği buluşma öncesi Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in makamına yaptığı ziyaret iki başkan arasında gergin dakikaların oluşmasına neden oldu. 
Aksu’da hareketli dakikalar 
Eylül ayının son haftası Aksu’da haraketli dakikalar yaşandı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi  ekiplerinin düzenledikleri operasyonda  Kemerağzında ki Orion Pazar yöneticilerini göz altına aldı. Bir gün sonrasıysa Aksu Belediye personeli Mustafa Kokluk gözaltına alındı. 
Ekim 
Turizmin kalbinde silahlar konuştu
Tartışmaların odağında olan Orion Pazar’da ekim ayının ortalarında bu sefer de silahlar konuştu. Turistlerin merakla izlediği çatışmaya çok sayıda polis müdahale etti. Gelişmeler karşısında bölge esnafı oldukça tedirgin oldu. 
Kasım 
CHP Aksu Meclisi’nde
Millet ittifakının bileşenlerinde olan CHP, İYİ Parti grubundan ayrılarak, Aksu Belediye Meclisin’de grup kurdu. 
Akçan kahvaltıda buluşturdu 
İYİ Parti Aksu Belediye Meclis Üyesi Nevzat Akçan, AKGİAD üyelerini kahvaltıda bir araya getirdi. 
Aksu’dan 5 isim 
Yeni oluşturulan İYİ Parti Antalya İl Yönetiminde Aksu’dan, Gülsüm Erat Aynalı, Yusuf Vernez, Zekiye Özdemir, Cüneyt Coşkun ve Fatma Yıldız yer aldı.  
Yaz sezonu esnafa yaramadı 
Kundu esnafı yaz sezonunda aradığını bulamadığını ifade etti. Yaz döneminde turizmde yaşanan patlamanın sadece otellere yaradığına dikkat çeken esnaf, sezonun beklentilerinin altında kaldığını dile getirdiler. 
Aralık 
Yıldırım O çantacıyı açıkladı 
Aksu Kamuoyunun gündemini uzun bir zamandır meşgul eden Aksu’nun Çantacısı lakaplı kişinin ismini açıklayan Yıldırım, “O kişi M.Ç’dir. O kişinin tehdit ve şantajlarla Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’i emrine altına aldığını ileri sürdü.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gusel günler 2020-01-11 02:05:41

Emeğinize saglik