Bilindiği gibi Cihangir Coşgun meclis üyesi aday adayı olmak için MHP İlçe Başkanlığı görevinden istifa etmişti. Bundan dolayı başkanlık koltuğu uzun bir süre boş kalmıştı. Bu da parti kulislerini hareketlendirmişti. Bununla ilgili birçok haberler yazılmış ve “Yeni başkan kim olacak?” sorusu cevap bekliyordu.

Bu sürecin üzerinden iki ay geçti. Derken, daha önce meclis üyesi adayı olmak için uğraş veren Kemal Kara’nın, geçen hafta MHP Genel Merkezi tarafından İlçe Başkanlığı’na atandığı bilgisi geldi. Tabii bu haber, yani yönetim boşluğunun dolması, başta parti tabanı olmak üzere partisine gönül vermiş birçok kimse tarafından olumlu karşılanmıştı. Merak edilen ise sık sık dile getirilen 40 kişilik yönetim kurulu listesinin kimlerden oluştuğuydu…

Kamuoyunun bu merakını giderme ve aynı zamanda bilgilendirme adına çiçeği burnunda Başkan Kara’nın kapısını çaldık.

Başta “Hayırlı olsun” dedik. Sonra sorduk “Listede kimler var?” diye?

Maalesef sorumuzun yanıtını alamadık, aynı zamanda ilk günün heyecanı diye, ortaya atılan mazeretleri de normal karşıladık.

İlk günün heyecanı gitmiştir diye, 3 gün sonra, yani Pazartesi günü tekrar sevgili başkanın kapısını çaldık. Yine sorduk, “MHP Genel Merkezi tarafından atanan listede kimler var?” diye…

Yine kamuoyunun beklediği yanıtı alamadık. “Neden?” diye sorduğumuzda ise şok olduğumuz bir cevap ile karşılaştık.

O cevap ise, listenin Genel Merkez tarafından atandığı, listede yer alan isimlerle henüz kendisinin tam olarak görüşemediği, görevi kabul etmeyen kişilerin olabileceği idi.

“Nasıl böyle bir şey olur?” diyecek olduk, kendimizi zor tuttuk.

Çünkü siyasi literatürde verilen bu yanıtın karşılığı, akıllara ister istemez, yeni oluşan ilçe yönetiminde “Liste krizi mi var?” sorusunu getirir.

Biz de öyle düşündük.

Yerel seçimlere 2 aydan az bir süre var ve MHP’de yine 2 aydır yaşanan bir yönetim boşluğu yeni doluyor.

Bütün bunlara ek olarak, MHP Genel Merkezi tarafından atanan bir yönetim ve bu yönetimin başkanının kamuoyundan sır gibi sakladığı bir yönetim listesi ile karşı karşıyayız.

Umarım tüm bu olumsuzluklara rağmen, seçimlere iki aydan az bir süre varken, olumsuz bir tablo ile karşılaşmaz MHP camiası.

Yoksa, başta MHP Belediye Başkan Adayı Ramazan Özen olmak üzere, partisine gönül vermiş binlerce partilinin ortaya koyduğu büyük emeklere yazık olur.

Kolay bir seçim yok. Zorlu süreçlerde kamuoyunun desteğini arkasına alan profesyonel kadrolar başarıyı elde ederler.

Bizden söylemesi.

Ayrıca Sayın Kara her ne kadar yeni yönetim kurulu listesini şimdilik kamuoyundan sır gibi saklamak istediyse de, bizler kulislerde dolaşan bazı isimlere ulaştık.

İşte bu isimlerden bazıları:
Ahmet Çağlar, Durmuş Demirağaç, Duran Celbiş, Kadir Yoylu, Hasan Elçi, Ramazan Gürbüz, Ramazan Koçak, Ramazan Bozak, Hacı Alkan, Mehmet Yıldırım, Recep Basak, Recep Bal, Mustafa Ostan, Kadir Ören, Bayram Ali Deniz, Ahmet Çakmak, Taip Batak, Muslu Aydoğan,Mustafa Ataman, Zeki Güleş,Mustafa Sarıtekeli, Günlam Nişancı,Haşim Göçmen, Alparslan Kurt, Metin Atılgan.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.