Öğretmenlerin bisiklet üstünde dünya turu

Fransa'dan bisikletle dünya turuna çıkan Polonyalı öğretmen Hana Juszkıeıczu ile Fransız öğretmen Regıs Corblın, 1 yıl sürecek turları kapsamında Antalya'nın Demre İlçesi'ne geldi.

27 Ocak 2014 Pazartesi 11:07
Öğretmenlerin bisiklet üstünde dünya turu
Polonyalı İngilizce öğretmeni 30 yaşındaki Hanna Juszkıeıczu ile Fransız arkadaşı tenis öğretmeni Regıs Corblın, dünya turuna çıkmak için Fransa'da buluştu. 1 Nisan 2012'de Fransa'dan bisikletle yola çıkan ikili, Almanya, Polonya, Slovakya, Romanya, Bulgaristan, Moldova, Ukrayna ve Gürcistan'ı geçerek geçen ay Artvin- Hopa'dan Türkiye'ye giriş yaptı. Karadeniz kıyısından Ankara'ya, oradan Kapadokya'ya geçen maceraperestler, Konya üzerinden Antalya'ya ulaştı. Demre'ye gelen çift, buradan İzmir, Çanakkale, İstanbul ve Edirne'ye gidecek. 



Yunanistan ve İtalya'yı da ziyaret edecek olan ikili, nisan ayında Fransa'ya ulaşacak. Turları hakkında bilgi veren Hanna Juszkıeıczu, "İkimiz farklı ülkelerde çalışan iki arkadaşız. İş yerlerimizden izin alarak 1 yıllık tura çıktık. Amacımız dünyanın farklı köşelerindeki farklı insanları, kültürleri tanımak. Türkiye'ye ilk kez geliyoruz. İki ayımız Türkiye'de geçecek. Türk insanı çok farklı. Hiç tanımadığı insanları gece evinde konuk ediyor, yemek veriyor. Verdiğimiz molalarda çağırarak ikramda bulunuyor. Türkiye'de kış olmasına rağmen ilgi sayesinde zorluk çekmedik" dedi.

Son Güncelleme: 27.01.2014 11:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.