“Mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır” atasözü, Mart aylarının genelde soğuk geçeceğinin belirten bir söz öbeğidir. Yani Mart ayında sıcaklara aldanılmaması gerektiğini, bu ayın ilkbahardan çok, kışa yakın olduğunu" belirtir.

***

30 Mart yerel seçimlerinin üzerinden 8 ay geçti, 9’uncu aydan gün alıyoruz. Yani 3 ay sonra bir yılı devirmiş olacağız. İşte bu bir yılın sonunca siyasetin soğuk rüzgârlarının eseceği sinyalleri, şimdiden kulislerde konuşulmaya başlandı.

Bilindiği üzere, 30 Mart seçimlerinde Aksu’da, 3 büyükşehir olmak üzere 12 meclis üyeliği sandalyesi kapan AK Parti’de, seçimlerden hemen sonra çeşitli görevlendirmeler yapıldı.

Hüseyin Demirkaplan ve Ahmet Aydoğmuş’a başkan yardımcılığı, Nedim Darıcı’ya Başkan Vekilliği görevleri verildi.

Bu görevlendirmeler yapılmadan önce parti grup toplantısında görevlendirmelerin 1 yıl ile sınırlı olacağı, her yıl değişimlerin yaşanacağı ifade edilmiş. Tabi bunlar parti kulislerinde konuşulanlar. Bu konuşulanlar doğru ise, haliyle 30 Mart 2015’te bir değişim olacak.

Yani, yeni isimler başkan yardımcısı, yeni bir isim ise başkan vekili olacak. Geçmişe dönük gelişmeler bu şekilde yaşanırken, Başkan Yardımcısı Hüseyin Demirkaplan’ın bu değişime sıcak bakmadığı, ancak birçok meclis üyesinin de boşalacak koltuklara göz diktiği konuşulanlar arasında.

Peki, kimler olacak yeni yardımcılar?

Tabi ki bu sorunun cevabını bilecek olan bizler değiliz, cevap Sayın Halil Şahin’de saklı

Ancak parti ve belediye kulislerini irdelediğimizde şu detaylar ortaya çıkıyor.

O detaylarda şöyle.

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin boşalacak olan başkan yardımcılığı koltuklarına, meclis üyesi Ferit Özçelik ve Hakkı Coşgun’u getirmek istiyor.

Ancak bu dönem “Ben olayım” diyen meclis üyeleri de çoğunlukta…

Hatta kendi aralarında kulis yapanları da var.

Hamza Deniz,

Burhan Çelik,

ve

Nedim Darıcı…

Şimdilik bize ulaşan isimler bunlar.

Bu da gösteriyor ki, kulislerin aynı konu üzerinde bu kadar hareketli olması, bilginin doğru olduğunun, yani değişimin olacağının göstergesi.

Ama değişimin nasıl olacağı ise 30 Mart’ta gizli.

Umarız ki bu Mart, atasözündeki gibi kapıdan baktırmaz, kazma kürek yaktırmaz.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.