Güzel Sanatlar Fakültesi'nden 'Empati' sergisi

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen 8 Mart Kadınlar Günü Karma Sergisi bu yıl 'Empati' temasıyla açıldı.

09 Mart 2016 Çarşamba 17:11
Güzel Sanatlar Fakültesi'nden 'Empati' sergisi

 Resim, heykel, seramik, grafik, fotoğraf, geleneksel Türk el sanatları gibi sanatın her alanından eserlerin yer aldığı 'Empati' temalı serginin açılışını AÜ Vekil Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Sadettin Sarı, sanatçılar ve akademisyenler birlikte yaptı. 102 sanatçının eserinin yer aldığı sergide konuşan Prof. Dr. Ünal, dünyada özellikle Türkiye'de ekonomik, sosyal, beşeri, politika gibi bilimin, sanatın birçok alanında çığır açan, öncü olan kadınların toplumun her alanında, noktasında olması gerektiğini söyledi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Sadettin Sarı ise "Fakültemiz, kurulduğu günden bugüne, yüzlerce önemli sanat etkinliğine ev sahipliği yapmış, etkinlikler organize etmiş ve bu alanda hatırı sayılır sayıda, ulusal ve uluslararası üne sahip sanatçıları aynı çatı altında toplayabilmiştir. Aynı doğrultuda fakültemiz tarafından çeşitli sanat ve eğitim etkinlikleriyle kutladığımız 8 Mart Dünya Kadınlar günü kapsamında sanatseverler olarak tüm çalışan, eğitim öğretim gören öğrencilerimiz ile bir araya geldik" dedi.

"Bizim için sadece 8 Mart değil her gün kadınlar günüdür" diyen Prof. Sarı, "Her ülke, her toplum bilmelidir ki kadınlarımızın dünya üzerinde çok özel müstesna yeri vardır. Güzel Sanatlar Fakültesi olarak bu sergi vesilesiyle tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyoruz" dedi.

Prof. Sadettin Sarı, "Hayatımıza değer katan tüm kadınların, hak ettikleri değerleri görmeleri dileğiyle" diyerek Vekil Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal'ın eşi Betül Ünal'a çiçek takdim etti. Sergi, 18 Mart'a kadar ziyarete açık kalacak.

Son Güncelleme: 09.03.2016 17:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.