Vergi Dairesi'nden ödeme çağrısı

ANTALYA Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Ali Çandır'ı ziyaret eden Vergi Dairesi Başkanı Metin Uzun, vergi borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili ödemelerin 31 Mayıs'a kadar yapılması gerektiğini söyledi.

11 Mayıs 2017 Perşembe 17:32
Vergi Dairesi'nden ödeme çağrısı
Vergi Dairesi Başkanı Metin Uzun'a ziyaretinde Grup Müdürü Cemal Akpunar, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür Yardımcısı Recep Şen de eşlik etti. ATB yönetim kurulu üyeleri Halil Bülbül ile Cüneyt Doğan'ın da bulunduğu ziyarette Uzun, 19 Ağustos 2016 tarihinde yürürlüğe giren vergi borçlarının yapılandırılmasıyla ilgili Mayıs 2017'de yapılacak taksit ödemeleri hakkında bilgi verdi.

31 MAYIS SON GÜN
6736 sayılı Kanundan yararlanabilmek için ilk iki taksitin süresinde ödenmesi şartını anımsatan Metin Uzun, şunları kaydetti: “Kanun hükümlerine göre borçlarını yapılandıran mükelleflerimizin, peşin veya ilk iki taksit ödemelerini mutlaka 31 Mayıs 2017 tarihi bitimine kadar yapmaları gerekmekte. Kanun kapsamında ilk taksitlerini Kasım 2016'da ödeyen mükelleflerimizin ocak ayında ödemeleri gereken ikinci taksit ödemelerini 31 Mayıs 2017 tarihi bitimine kadar yapmaları, ayrıca ilk taksitini süresinde ödeyemeyen mükelleflerimizin ise ilk taksitle beraber ikinci taksitlerini de ödemeleri halinde kanundan yararlanma hakkı devam edecek."


"FIRSATI KAÇIRMAYIN"
Özellikle birikmiş borçların ödenmesine büyük kolaylık sağlayan 6736 sayılı Kanundan yararlanmak için tanınmış olan bu son şansın kaçırılmaması gerektiğini belirten Uzun, "Kanun kapsamında peşin veya taksitli ödeme seçeneklerini tercih edip yapılandıran tutarları ödeyemeyen borçlular Mayıs 2017 ayı sonuna kadar ödemelerini peşin yaptıkları takdirde peşin ödeme indiriminden faydalanabileceklerdir. Mükelleflerimizin ödemeler için son günlerde oluşabilecek yoğunluğu dikkate alarak ödemelerini son günlere bırakmadan yapmaları halinde gereksiz zaman kaybı önlenecektir" diye konuştu.
Uzun, yapılandırmayla ilgili ödemelerin vergi daireleri, bankalar ve kredi kartıyla yapılabileceğini kaydetti.

ATB ÜYELERİNE DUYURULACAK
ATB Başkanı Ali Çandır, borçların yapılandırmasıyla ilgili kanundan yararlananların bu fırsatı kaçırmaması gerektiğini belirterek, tekrar yapılandırma beklentisinin yanlış olduğunu kaydetti. Çandır, Başkan Metin Uzun'a ziyareti nedeniyle teşekkür ederken, üyelerine yapılandırma ödemelerini zamanında yapması konusunda bilgilendirmede bulunacaklarını kaydetti. 

Son Güncelleme: 11.05.2017 17:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.