Üretime yönelik hamleler şart

Mimari Yapı firmasının sahibi ve İYİ Parti Meclis Üyesi Yunus Akpınar, inşaat sektöründeki yatırımların durma noktasına geldiğini söyledi. Akpınar, sektörü yeniden canlandırmak için devletin üretim odaklı hamleler yapması gerektiğini ifade etti.

01 Ağustos 2019 Perşembe 15:36
Üretime yönelik hamleler şart

Mimari Yapı firmasının sahibi ve İYİ Parti Meclis Üyesi Yunus Akpınar, inşaat sektörünün, ekonominin lokomotifi olduğunu ve şu anda inşaatlarla birlikte ekonominin de durduğunu söyledi. Akpınar, üretimin ve cazibe merkezlerinin oluşturulmasının sektörü yeniden canlandıracağını belirtti.

ÜRETİM HAMLELERİ GEREKLİ

Ülke politikasında üretim odaklı hamlelerin yer alması gerektiğini belirten Yunus Akpınar, “Ülke politikasında üretime yönelik hamleler olursa, inşaat sektörü de hareket kazanır. Şu anda ülke genelinde yatırımlar durma noktasına geldi. Bankaların kredi ve faiz oranları çok yüksek. Bankalar kredi oranlarını düşürmeli ki; alım gücü olsun. Yüksek olunca kişiler kredi çekemiyor ve sektör de etkileniyor. Ekonominin lokomotifi olan inşaat duruyorsa, ekonomi de durmuş demektir. Ülke genelinde cazibe merkezleri oluşturulması gerekiyor. Bunun temeli yine inşaata dayanıyor” dedi.

İMAR SORUNU ÇÖZÜLMELİ

Yerel yönetimlerin de yeni projeler üretmesi gerektiğini ifade eden Akpınar, “Aksu’da iki ana sektör var; tarım ve turizm. İki sektör de inşaatla yatırım yapıyor. İnşaatın hareketlenmesi için bu sektörlerin hareketlenmesi gerekiyor. Belediye, yeni projeler geliştiremediği zaman sektörde canlılık beklenemez. Öncelikle Aksu’da imar problemlerinin çözülmesi gerekiyor. Bunlar çözülürse, gerekli yatırımların önü açılabilir. Aksu için bir kalkınma sağlanabilir. Şu anda yatırımcılar, inşaatlara değil bankalara dövize ve faize yatırım yapıyor” diye konuştu.

HAYALLERİ OLANLAR YAPMALI

Aksu Belediyesi’nin cazibe noktası oluşturmakta eksik kaldığını ifade eden Akpınar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kundu bölgesinde Kumköy plajı var. Değil Antalya’da, Türkiye’de böyle bir yer yok. Deniz var, akarsu var. Burada en azından projesel bir çalışma yapılsa ve bir yatırımcıya teklif edilse birçok şey canlanır. Biz meclisten meclise görüşmek yerine, belediye başkanının yapacağı bir davetle oturup fikir alışverişi yapabilsek güzel şeyler yapılabilir.  Tabi bunun planını, projesini hayalleri olan insanların yapması gerekiyor. Şu anda hayalleri olan insanlarla karşı karşıya değiliz”.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.