Antalyalı dağcılar Cilo Dağı zirvesinde

Antalyalı doğaseverlerin oluşturduğu Likya'nın Dağları ve Yaylaları Grubu'nun lideri Ömer Faruk Gülşen ile 4 profesyonel dağcı, can güvenliği olmadığı gerekçesiyle 21 yıldır doğa gezilerine ve dağcılık faaliyetlerine yasaklı olan Hakkari'deki Cilo Dağı'na çıktı. Yürüyüş ve tırmanış etkinliğine birçok ilden gruplar katıldı.

03 Eylül 2013 Salı 10:04
Antalyalı dağcılar Cilo Dağı zirvesinde
Antalya grubu, saatler süren zorlu yolculuk sonucunda, Cilo Dağı'nın 4311 rakımdaki Resko Tepesi'nin zirvesine ulaşmayı başardı. Grup sarp kayalıkları, dik yamaçları, uçurumları aşarak, doğanın muhteşem renkleriyle, çok yaşlı buzullarla, traverten kayalıklarla, mini 'Pamukkale' manzarasıyla buluştu. Grup, zirvede 'Likya'nın Dağları ve Yaylaları' yazılı bez afişi açarak önünde Cilo Dağı hatırası fotoğraf çektirdi.

Gülşen, macera dolu yolculuklarını şöyle özetledi: "Cilo Dağı eteklerindeki yeşile bürünmüş, el değmemiş endemik bitki örtüsüne, gür akan derelere, çağlayanlara sahip Mergan, Bercelan, Serpil, Elbus ve daha birçok yayladan geçtik. Çadırlarda göçebe hayatı yaşayan yöre halkıyla tanışıp sularını, ayranını, sıcak çayını içtik. Doğa bizi büyüleyince, yorgunluğumuzu da hiç hissetmedik. Antalyalı doğaseverleri Cilo Dağı'nın muhteşem güzelliklerini görmeye davet ediyoruz." 

Son Güncelleme: 03.09.2013 10:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.