'Kadınlar sandıkta konuşur'

Türk kadınının siyasetten hep uzak kalmaya çalıştığını, siyaset konuşmadığını ifade eden AK Parti Aksu Kadın Kolları Başkanı Saide Karataş, AK Parti’de her zaman kadına gereken değerin verildiğini vurguladı. Kadına şiddeti acizlik olarak yorumlayan Başkan Karataş ile “Kadın gözüyle” güzel bir söyleşiye imza attık.

15 Aralık 2014 Pazartesi 11:28
'Kadınlar sandıkta konuşur'
Saide Karataş kimdir?
1974 yılında Kundu’da dünyaya geldi. İlkokulu Kundu’da, ortaokul ve liseyi ise Antalya’da okudu. Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesini bitirdi. Evli ve 2 çocuk annesi. 5 aydır AK Parti Aksu Kadın Kolları Başkanlığı görevini sürdürüyor.

Disiplinli ve programlı çalışma yaşamını siyasette de devam ettiren AK Parti Aksu Kadın Kolları Başkanı Saide Karataş, bitip tükenmek bilmeyen enerjisi ile Aksu’yu sürekli köy köy mahalle mahalle, ev ev bıkıp usanmadan dolaşıyor.

“Aksu’nun çok hizmete ihtiyacı var” diyerek konuşmasına başlayan Başkan Karataş, “Aksu’nun her yerine ulaşmaya her telefona cevap vermeye çalışıyoruz. Gerçekten ilçemizin çok eksikleri var. İlçe Başkanımız Durmuş Kaan Şahin ve Belediye Başkanımız Halil Şahin ekip arkadaşları ile birlikte ilçemizin sorunlarını çözüme kavuşturmak için durmaksızın mesai harcıyorlar.” dedi.

Türk kadınının siyasette yeteri kadar yer almadığını vurgulayan AK Parti Aksu Kadın Kolları Başkanı Saide Karataş, konuşmasını, “ Siyaset erkeklere özgü bir şey olarak algılandığı için, kadın yıllarca yeteri kadar siyasetin içinde yer alamamış. Mesela ben aksu için söyleyeyim, yani serada çalışmışız, çocuklar yetiştirmişiz evin ekonomisine çok destek vermişiz ama siyasetten hep uzak kalmışız. AK Parti seçmeni hanımlar da böyledir, konuşmazlar ve sorduğunuz zaman fikir beyan etmekten çekinirler ama sessiz çoğunlukturlar sandıkta konuşmayı tercih ederler” diyerek sürdürdü.

Kadının siyaset yapması konusunda erkeklerin onun önünü açması gerektiğini vurgulayan Başkan Karataş, “ Biz ısrarcı olursak talep edersek beyler de bu talebe karşılık vereceklerdir diye düşünüyorum. Ben 6 aydır AK Parti teşkilatındayım ve hakikaten sunu gördüm tüm samimiyetimle söylüyorum kadın kolları AK Parti teşkilatlarında çok önemli bir yerde bulunuyor. Kadın kolları üyelerimiz Ak Parti teşkilatında çok önemlidir. Yani başarı aslında evde bitiyor. Mesela beylerin ulaşamadığı yerlere hanımlar ulaşabiliyor. Köy ziyaretlerimiz var, mahalle ziyaretlerimiz var. Biz kadınlar evlerin içine daha rahat girebiliyoruz. Her mahalle de mahalle yönetimleri oluşturuyoruz. 20 mahallenin mahalle yönetimi bitti, mesela mahalle yönetimlerinde kadın kollarımızdan birer koordinatörümüz oluyor. Mahallede tabi bizim partimize gönül veren kadınlardan öne çıkan ben bu işi yapabilirim diyenler başkan oluyorlar. Onun altında kimisi teşkilat başkanı yardımcısı oluyor. Teşkilatımızda ana kademe nasıl şekillenmişse yer almış görev dağılımı yapılmışsa, mahallelerde de biz görev dağılımını bu şekilde yapıyoruz” diyor.

AK Parti’de kadına gereken önemin verildiğini ifade eden Başkan Karataş, “AK Partide kadına layık olduğu değer veriliyor Hakikaten buna içtenlikte söylüyorum. AK Parti hanımların toplumu oluşturan bireyleri yetiştiren unsur olduğunun bilincinde o siyaset yapan büyük devlet adamlarını da annelerin yetiştirdiğinin farkında ve çok önem veriliyor.” Şeklinde konuştu.

Aksulu kadınların biraz daha fazla özgüven kazanmaya ihtiyacı olduğunu belirten Başkan Karataş, şöyle konuştu:

“En son ziyaret ettiğimiz Fettahlı mahallesinde hanımlar, ilçe merkezine uzun zamandır gelmediklerini söylediler. Oysa mahalle ilçe merkezine sadece 15 dakika uzaklıkta bulunuyor. İlçe merkezimizde yakında hizmete girecek olan poliklinikten hala haberi olmamış bayanlarımız var. Ben imkan sağlanırsa yüzme öğrenmek istiyorum diyen Aksulu bayanlarımız var. “

Kadına şiddetin erkeğin acizliğinden kaynaklandığını belirten AK Parti Aksu Kadın Kolları Başkanı Saide Karataş, “ bu konuda söyleyebileceğim tek şey eğitimin şart olmasıdır. Şiddet erkeğin güç gösterisidir. Kadını sessiz kılmaya çalışmanın bir yoludur. Aksu’da bize şu ana kadar bu konuda bir sıkıntı iletilmedi. İnşallah olmaz da, iletilmez. “dedi.

Röportaj: Kadriye EREN
 

Son Güncelleme: 15.12.2014 11:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
fatma atalay 2015-04-04 23:25:45

saidecim hizmet vediğin yolda başarılar dilerim hayırlı olmasını diliyorum selamlar Sevim fatma atalay