"Önemli olan halkın duasını almak"

Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, tüm engellemelere rağmen Aksu için çalıştıklarının altını çizerek , “İdarecilik yapıyorsan öncelikle yöredeki insanların duasını alıyor olman lazım. -Allah razı olsun- dedirtmelisiniz. Hiçbir çalışmanın ardından beddua aldığımı düşünmüyorum. Yanlış yapıyorsak da bilerek yapmıyoruz” dedi.

21 Haziran 2023 Çarşamba 15:10
"Önemli olan halkın duasını almak"

Önemli olan dua almak

Aksu Belediye Başkanı başkanlık koltuğuna oturduğu 9 yılın değerlendirmesini yaptı.  Bu süre zarfında Aksu’nun kronikleşen birçok sorununun çözdüğünü dile getiren Şahin, “Ne yaparsak yapalım eleştiren bir muhalefet ve bunların dümenine giden bir kesim var. Ama biz bu engellemelerin hiç birine bakmadan önümüze baktık. Çözülemez denen mülkiyet sorunlarını çözdük. Aksu Çayı’nın ıslahını gerçekleştirdik. Yapılan bu çalışmayla 130 bin dönümün sular altında kalmasını engelledik. Sorunu çözülen yerlerin imarını yaptık. Söz verdiğimiz gibi hükümet konağı ve kent meydanını bitirme aşamasına geldi. Bunun yanı sıra Hastane inşaatımız hızla devam ediyor” şeklinde konuştu. 

En büyük sıkıntı mülkiyet sorunu

Aksu’da 38 yıllık bir geçmişinin olduğuna dikkat çeken Şahin, “Aksu’nun en büyük sıkıntılarını biliyordum. 2001 yılında AK Parti kurulurken görev aldım, 2008’de de Aksu’da kurucu ilçe başkanı olarak görev yaptım. Bizim mantığımız, siyaset yapacaksak; hizmet üzerine odaklanmamız lazım. Buna hizmet siyaseti diyoruz. İdeoloji siyaseti ile bir yere gelinmediğini, etrafına adam toplayarak bir yere gelinmediğini hep görüyoruz. Bu bölgede siyaseten en büyük sıkıntı şuydu; -Ben olayım, bizden olsun, gerisi önemli değil- Meclis üyesi veya belediye başkanı olarak siyaset yapanlar hep sorgulandı. Aksu’yu okuma konusunda hep sıkıntılar gördük. Bu bölgenin en büyük sıkıntısı; mülkiyet. Aksu ovası suyun içinde kalıyordu, şehirleşme olarak hiçbir mesafe alınmıyor, idare olarak ciddi sıkıntılar vardı” dedi.

Hala Eczacı Şahin olarak geziyorum

Şahin, “Elini taşın altına koyma ile ilgili sorun vardı. Bunları görerek göreve geldik. Halkın önüne çıkarken verdiğimiz sözler vardı. 2008-2014 yılları arasında kurumlara yakışır bir mekan, hastane yeri, meydan gibi ihtiyaç duyulan her şeyin sözünü vermiştik. Aksu bir tarım bölgesi ve Aksu Ovası’nda yapılacak en iyi hizmet, siyasi güç ve iradeyi de kullanarak dereleri ıslah ettirmekti. Biz belediye başkanı olarak bunu yaptık. İlçe başkanı ve ardından belediye başkanı olmamın verdiği tecrübe ile bunu gerçekleştirdik. Aksu Ovası ve 130 bin dönümlük tarım alanında toplulaştırma ile artık işçi evleri yapılabiliyor, elektrik su aboneliği alınabiliyor. Mendirek ve arkasındaki ıslah çalışmaları ile Aksu Ovası’nda tarım sektörünün önü açıldı. Her yıl suyun içinde kalan alanlara sigorta bile yapılamıyordu. Biz göreve geldikten sonra su baskınlarını en aza indirdik. Bunlar lafla değil, icraatla olacak işler. Halkın içinde dün ne isek bugün de aynıyız. Halkın içinde Eczacı Halil Şahin olarak hala geziyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Gerçek değer ortaya çıktı

Halkın duasını arkasında hissettiğine de değinen Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Atatürk Mahallesi’nde tapusu iptal edilen yerler 2B’ye döndü. 2B’ler Hazine’ye gidince, mülk sahiplerinin buraları hazineden ihaleyle alması anlamına geliyordu. Bu noktada vatandaşın ihaleyle alma şansı çok az oluyordu. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum Bey’e konuyu anlattık. Orada yanlış yapmadık Allaha şükür. 4 Bin dönümlük alan Aksu’da, Bin dönümlük alan da Kepez’deydi. Yaptığımız çalışmalarla 5 Bin dönümlük alanın imar sorununu çözdük. Pınarlı Cihadiye Mahallesi’nde de sorun vardı. İyi mücadele ettik ve Bakan, “Halil Başkan fiyatı sen belirle” diyerek bize inisiyatif verdi. Masaya oturduğun zaman hedefine odaklanıp anlatma ve altını doldurabilmen gerekiyor. Bakan, “Yüzde 30’u belediyenin, yüzde 70’i kentsel dönüşüm için kullan” dedi. Bu parayı da Berberoğlu Çarşısı’nın kentsel dönüşümü için kullanacağız. Garibandan para alırsan beddua alırsın ve yol yürüyemezsin. Siyasette halkına beddua ettirerek yürürsek istediğin yere varamazsın. Hacıaliler Mahallesi’nde 20 Bin TL’ye yerler satılıyordu. İmara soktuk ve gerçek değerinin bulmasını sağladık” açıklamalarında bulundu.  

23 bin dönümlük alan

Bugüne kadar 23 bin dönümlük alanın mülkiyet sorunun çözdüklerini söyleyen Şahin, “14 bin dönüm Çalkaya, 5 bin dönüm Atatürk, 4 bin dönüm de Altıntaş olmak üzere 23 bin dönümlük alanın sorunu çözüldü. Sıra Karaçalı’da. SİT alanı var, DSİ ve Hazine’nin alanları var. Bir hamlede bulunduk ve bununla ilgili sıkıntıların çözülmesini bekliyoruz. Bugüne kadar mülkiyetle ilgili alanların sorunun çözümü konusunda alışkanlık oluşmamış. Sorun olan yere çökülüyormuş. Biz elimizi taşın altına koyarak, risk alarak bir şekilde çözüyoruz, ama kalıcı çözüm buydu işte. Bir fırsatı kaçırmış olsan, dönüp yakalayamazdık. Birinci derecede ova olan o yerlerde bundan sonra tarımın dışına çıkılamayacak. Tarım sektörüyle ilgili soğuk hava gibi, ihracat yapacaksa onunla ilgili yerler yapabilecek. Biz yaptığımız çalışmayla adamın serasını da, başına işçi evini de yapmasına olanak tanıdık” dedi.

Siyaset hizmet yarışı olmalı 

Aksu verimli bir yer olduğuna da vurgu yapan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, “Her türlü problem de var, çalışmak isteyene iş de var. Göreve geldiğimizde ne gördük? Bir yer satılacak. Meclis kararı alınıyor. Kiraya verilecek üç yıla kadar. Encümen kararı gerekiyor diyelim. Bu kurallar işletilmemiş. Yani evrak yok ortada. Al işte yüz elli dönüm yer. Arkasından 10 dönüm için davası devam eden yerler. Nerede ne varsa geri almışız. Köylerde, köy tüzel kişiliğinden gelen yerler var. Kim kullanıyor belli değil. Oralara şu an muhtarlarla da istişare ederek bahçeler kurduk. Kurmaya da devam ediyoruz. Toplulaşma işlemi biten yerlerde de. Sahilde 38 dönüm belediyenin üzerine yer geçiriyoruz. Haklı görüldüğü için. Bunlar arkasını takip ederse oluyor. Ama niye önce takip edilmemiş? Niye olmamış dediğiniz zaman, bir sürü ders alınması gereken durum var. Güreş sahası 45 dönüm. 45 dönüm niye boş dursun? Biz devlete kira parasını verelim dedik, güreş sahası ve çim saha yaptık. Kültür hizmetlerinin kullanımı için depo da yapacağız oraya. Bunlar yapılırken bürokrat arkadaşlarla kafa yoruyoruz. Ciddi manada bizim gibi kafa yoran, olumlu tarafından bakan arkadaşlar var. Dışarıdaki bazı insanlar geçmişi özlüyorlar. O günleri özleye dursunlar. Biz işimize bakacağız. Siyaset hizmet yarışı olmalı. Bir kısım ideolojik düşünsün. İdeolojiyle hiçbir yere gelinmedi. Avrupa'da ideoloji var mı? Sağ-sol ne fark ediyor? “Benim ülkem” diyor adam. Biz de ülkenin gelir düzeyini arttıracağız, kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz, refah seviyesini arttıracağız. Bulduğumuz parayı dengeli dağıtarak hizmet üreteceğiz. Ama öbür türlü ne yaparsak önümüzü kesmeye çalışanlar var. Adamın niyetine bakıyorum, aklının dibi görünüyor. Aksu’da meclis üyesi olmuş, onu kendine yönelik kullanmaya çalışıyor. Bunları aleni olarak görüyoruz. Bunları doğru okuyamazsak döner dururuz” diye konuştu.

Aksu’nun kanayan yaralarından biri olan Hastane ile ilgili 2 kere ihale yapıldığını söyleyen Şahin, “Ama dövizdeki dalgalanma ve pandemi süreci nedeni ile yüklenici firma tek taraflı fesih hakkını kullandı. Üçüncü ihaleyi alan adam çalışıyor biz de destek veriyoruz. Şu andaki gidişata bakıldığı zaman, süre 2 yıl olmasına rağmen 1 yılda inşaatın bitirileceğini söylüyor. Aynı kafada olan adamlar, -Şimdiye kadar niye yapılmadı?- diye soruyor. Daha önce “Yapacağız” diyenler yerini bile hazırlayamadı. İhale yaptık, 220 dönüm yeri tahsis ettik. Biz bunları yaparken, şimdiye kadar niye yapılmadığını soruyor. Biz en azından hastane işi uzun sürecek diye polikliniği açtı” dedi.

Son Güncelleme: 21.06.2023 15:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.