Gümrükçülerden Vali'ye ziyaret

ANTALYA Valisi Münir Karaloğlu, Gümrük Haftası nedeniyle Batı Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Ragibe Coşkun ve beraberindeki heyeti kabul etti.

24 Ocak 2017 Salı 13:29
Gümrükçülerden Vali'ye ziyaret
Vali Karaloğlu, heyeti kabulünde gümrüklerin önemine değindi. Gümrüklerin öneminin her geçen gün daha çok arttığına değinen Vali Karaloğlu, “Gümrüksüz bir dünyaya gidiliyor mu diye bakarken, daha sıkı gümrüklerin olduğu bir dünyaya gidiliyor. Gümrükler aynı zamanda bizim gibi ihracata dayalı büyüyen, gelişen ülkelerde sattığınız her malı geçirdiğiniz, aldığınız her malı üzerinden ülkeye soktuğunuz bir yapı. Gümrüklerin dinamik, vatandaşların işini kolaylaştırıcı ve çözüm odaklı çalışması lazım. Son dönemde diğer kurumlar gibi gümrüklerde çok değişim ve dönüşüm geçirdi. Türkiye gümrükleri fiziki, teknik alt yapı olarak çok iyi bir noktaya geldi" dedi. Vali Karaloğlu, Antalya'nın Türkiye'de en fazla sebze ve meyve ihracatı yapan il olduğunu ifade ederek, yapılacak yeni hal projesine mutlaka gümrükle ilgili birim koyduracaklarını belirtti.



Bölge Müdürü Ragibe Coşkun da Dünya Gümrük Günü'nün her yıl 26 Ocak'ta Dünya Gümrük Örgütü üyesi ülkelerce uluslararası kutlandığını belirterek, gün dolayısıyla yaptıkları faaliyetler hakkında Vali Karaloğlu'na bilgi verdi. Batı Akdeniz Bölgesi'nde 2016 yılında ihracat rakamının ithalat rakamını geçtiğini belirten Coşkun, bölgede 2 milyar 100 milyon dolar ihracat, 1 milyar 800 milyon dolar civarında ithalat gerçekleştiğini söyledi. Coşkun, Antalya'nın 2016 yılı ihracatının ise 1 milyar 300 milyon dolar civarında olduğunu aktardı. 

Son Güncelleme: 24.01.2017 13:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.