Boztaş: Manavgat muzda marka olacak

MANAVGAT Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, Manavgat'ın muz üretiminde marka haline geleceğini söyledi.

06 Ekim 2016 Perşembe 17:40
Boztaş: Manavgat muzda marka olacak
MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yeşim Tıravoğlu Demirtaş, MATSO meclis üyeleri
Ali Cinkaya ve Hüseyin Uysal, MATSO 2'nci Meslek Komitesi Başkanı Mevlüt Çelik ve Başkan Yardımcısı Mustafa Doğay ile birlikte Odaönü, Boztepe ve Çenger mahallelerinde örtü altında muz üretimi yapan üreticileri ziyaret etti.
Manavgat'ta kullanılabilen tarım alanlarının yaklaşık yüzde 2'sinin örtü altı tarımında kullanıldığını söyleyen MATSO Başkanı Boztaş, ilçe tarım gelirinin içerisinde örtü altının payının yüzde 40 olduğunu aktardı. Örtü altı tarım arazisi oranının yüzde 15'lere çıkarılması halinde tarım sektörünün kente ciddi katkılar sağlayacağını vurgulayan Boztaş, Türkiye'nin muzda yurtiçi talebi karşılamakta zorlandığını kaydetti. Türkiye'de yılda 270 bin ton muz üretimi yapıldığını anlatan Boztaş, "Bunu da sadece Antalya ve çevresinden alabilmektedir. Talep ise 550 bin ton. Yani 280 bin ton açık ve ithalat demek. Yüzde 90'a yakını Ekvator'dan, kalanı ise diğer ülkeler" dedi.

Muz üretimi yapan yatırımcılar sayesinde ülke ekonomisinin güçleneceğini, Manavgat'ın da muzda isim yaparak, marka haline geleceğini belirten Boztaş, "2014 yılında Manavgat'ta üretim alanı 21 dekardı. 2014 yılında muzun üretim değeri 341 bin 250 TL, 2015 yılında ise 5 milyon 600 bin TL olmuştur. Hem ekimde hem de gelirde büyük bir sıçrama. Son verilerde ekim alanı 53 dekarı yapım aşamasında toplamda 416 dekara çıkmıştır. İstihdam, gelir açısından önemli. Tarımda yeni bir alt sektör doğuyor. İktisadi sektörlerimiz çeşitleniyor" diye konuştu.
Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren yatırımcılar, destek için Başkan Ahmet Boztaş'a teşekkür etti.
 

Son Güncelleme: 06.10.2016 17:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.