Yolun genişlemesi için cami şadırvanı kaldırılacak

ANTALYA'da Şarampol Caddesi Yayalaştırma Projesi kapsamında alternatif güzergahı açmak için cami bahçesinden yol geçirilecek.

12 Şubat 2016 Cuma 17:02
Yolun genişlemesi için cami şadırvanı kaldırılacak
ANTALYA'da Büyükşehir Belediye Meclisi, Büyükşehir'in Şarampol Caddesi Yayalaştırma Projesi kapsamında alternatif güzergahı açmak için cami bahçesinden yol geçirilmesine oy birliğiyle karar verdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Şubat ayı meclis toplantısının 2'nci birleşimi, Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü'nde toplandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in katılmadığı toplantıda meclis başkanlığını Mesut Kocagöz üstlendi.

Mecliste Büyükşehir Belediyesi'nin Şarampol Caddesi Yayalaştırma Projesi kapsamında alternatif güzergah olarak belirlenen 567'nci sokağın Çatalköprü Caddesi'yle bağlantısını sağlamak için yol güzergahı üzerinde kalan Şarampol Camii'nin bahçesinden yol geçirilmesi, oy birliğiyle kabul edildi.

Planlama kapsamında caminin 'tescilsiz' olduğu belirtilen şadırvanın kaldırılmasına karar verilirken planlarda yolun cami bahçesinden 6 metre genişliğinde açılacağı ve parselin geri kalan kısmının da rekreasyon alanı olarak düzenleneceği plan raporlarında yer aldı.

Mecliste ayrıca, Antalya - Kemer karayolu üzerinde bulunan Topçam Mesire alanı ve İbradı'da yer alan Altınbeşik Mağarası'nın 10 yıl süreyle Büyükşehir Belediyesi'nce kiralanması için encümene yetki talebi kabul edildi.

CHP grubu, görüşmeler sırasında Altınbeşik Mağarası'nın İbradı'nın sembolü niteliğinde olduğunu belirterek saha giriş, tuvalet ve satış stantları ve genel temizliğini içeren iş ve işlemlerin İbradı Belediyesi'nce yürütülmesini talep etti. Grup sözcüsü Ruhi Beşiktaş, “Bu kadar küçük bir alanı Büyükşehir'in 'Burayı da biz işleteceğiz' demesini kabul edemiyoruz. Buraya kadar inmeyin. Bütün belediye meclis üyelerimizin vicdanına sesleniyorum, Altınbeşik İbradı'yla özdeşleşen bir yer" dedi. Beşiktaş, sözlerinin aynı zamanda toplantıya katılamayan İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükuru'nun da ifadeleri olduğunu söyledi.

Başkanvekili Kocagöz, Altınbeşik Mağarası'nın Antalya'nın gözde yerlerinden biri olduğunu, ancak kiralanmasına ilişkin sürenin 31 Aralık tarihi itibariyle sona erdiğini söyledi. Bu tarihten sonra İbradı Belediyesi'nin alanın kiralanmasına ilişkin bir talebi olmadığını kaydeden Kocagöz, “Gerçekten çok güzel bir yer ve daha güzel işletilebilir" dedi. Ak Parti Sözcüsü Bahattin Bayraktar, Büyükşehir'in Altınbeşik'te hem tanıtım hem de yatırım açısından çok daha kapsamlı bir projeyi hayata geçireceğini belirterek, “Burası dünyanın çekim merkezi olabilecek bir potansiyele sahip. Büyükşehir'le Altınbeşik bu potansiyeli yakalayabilecektir. Her türlü kazanan İbradı olacak, İbradı halkı olacak" diye konuştu.



 

Son Güncelleme: 12.02.2016 17:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.