Ulaşım tümüyle kartlı olacak

1 Mart 2016'da paraya son!

09 Şubat 2016 Salı 16:20
Ulaşım tümüyle kartlı olacak

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan açıklamada, kent içi toplu taşıma sisteminde para kullanımına 1 Mart 2016 tarihinde son verileceği duyuruldu.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, parayla yapılan binişlerde halkın ve taşımacı esnafının yoğun şikayetleri olduğu kaydedildi. Nakit ödemeli binişlerde para alışverişinin bir çok zorluk ve sakıncayı beraberinde getirdiğinin belirtildiği açıklamada, para alışverişlerindeki zaman kayıpları, bozuk parası olamayan yolcuların para üstü beklemeleri, tarifelere uyulmaması, gibi giderek artan bir çok şikayetin yanı sıra kayıp kaçak oranlarına dikkat çekildi.

Bu nedenlerle 01 Mart 2016 tarihinden itibaren kent içi toplu ulaşımda para uygulamasına tamamen son verilmesinin planlandığı vurgulanılan açıklamada, "Vatandaşlarımızın ve esnafın sıkıntıları bu yeni uygulamayla son bulacaktır. 'Antalya Kart' değişim, yeni kart satış ve dolum hizmetleri kesintisiz devam etmektedir. 16 merkezde basılmış kişisel kartların değişim ve dağıtımı yapılmakta. Bu merkezlere ilaveten tüm tramvay duraklarındaki gişelerden de başvuru kabul edilmektedir" denildi.

ESKİ KARTLAR 15 ŞUBAT'A KADAR GEÇERLİ

22 Şubat'tan itibaren kullan-at biletlerin de satılmaya başlanacağı hatırlatılarak şöyle devam edildi:

"Sistemde halen temassız kredi kartları ile ödeme imkanı bulunmaktadır. Böylelikle Kart sahibi olmayan vatandaşlarımız ve ziyaret için şehrimizde bulunan misafirlerimiz de sorun yaşamadan toplu ulaşım araçlarını kullanacaklardır. Eski sistem kartları bulunan vatandaşlarımız, tramvaylarımızda 15 Şubat 2016 tarihine kadar biniş yapabilir. Bu kartlarda bakiyelerini bitirmiş olan vatandaşlarımız kart merkezlerimizden eski kartlarını yeni Antalya Kart ile ücretsiz değiştirebilir."

KALAN BAKİYE A- KENT'TEN ALINACAK

15 Şubat'a kadar kartlarındaki bakiyesi bitmeyen vatandaşların para alımı için A- Kent'e başvurmaları gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, "Hak sahiplerinin para iadesi eski yüklenici A-Kent firmasına yapmaları gerekecektir. Yapılan tüm çağrılara rağmen Belediyemize eski kart sahipleri ve bunlarda kalan bakiyeler ile ilgili hiçbir bilgi verilmediğinden, bu aşamada başka bir imkan bulunmamaktadır. Konu yargıya intikal etmiş yargılama devam etmektedir" ifadelerine yer verildi. 

Son Güncelleme: 09.02.2016 16:29
Anahtar Kelimeler:
Antalya Ulaşım
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.