Savcılık gerek görmedi, bakanlık izin verdi

ANTALYA Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı hakkında soruşturma izni çıktı

09 Şubat 2016 Salı 14:47
Savcılık gerek görmedi, bakanlık izin verdi
ANTALYA Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı hakkında 1.5 yıl önce yapılan Baro Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma nedeniyle başlatılan soruşturmada, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın istemi olmamasına rağmen Adalet Bakanlığı soruşturma ve kovuşturma izni verdi.

Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı, Antalya Barosu'nun Ekim 2014'te gerçekleşen ve kendisinin yeniden başkanlığa seçildiği genel kurulda geçmiş döneme ilişkin faaliyetlerini de içeren bir konuşma yaptığını söyledi. Baro faaliyetlerinden birinin de Antalya Adliyesi'nde icra müdürlükleri ve icra müdürlerinin çalışmalarına ilişkin olduğunu kaydeden Bacanlı, bu kapsamda Antalya Barosu Meslek Sorunları Komitesi avukatlarının, icra müdürlerinin mesai saatlerine riayet edip etmediğini kontrol ettiğini hatırlattı. Baro Başkanı, bu çalışma sonunda birçok icra müdürünün mesai saatine uymadığının belirlendiğini aktardı.

Buna ilişkin raporları üst yazıyla Adalet Bakanlığı ve Antalya Cumhuriyet Savcılığı'na gönderip suç duyurusunda bulunduklarını genel kurulda anlattığını kaydeden Bacanlı, bu konuşmasının şikayete konu olduğunu söyledi. Bacanlı, şikayete bağlı olarak Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Avukat Suçları Soruşturma Bürosu'nca yapılan soruşturma neticesinde başsavcılığın hakkında soruşturma ve kovuşturma izni istemi olmadığı halde Adalet Bakanlığı'nın hakkında hem soruşturma hem kovuşturma izni verdiğini söyledi.

Kararla ilgili Manavgat Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurduğunu aktaran Bacanlı, mahkemeden hakkında soruşturma açılmasını istediğini belirtti. Bacanlı mahkemeye yazdığı dilekçede, "Rüşvet ve yolsuzlukla mücadele eden bir baro başkanı hakkında, sudan gerekçelerle kovuşturma izni veren sayın Bakanlığın, bu tavrının kimleri sevindireceğini sayın mahkemenizin takdirine bırakıyorum" ifadelerine yer verdi. Bacanlı, mahkeme kendisiyle ilgili son soruşturma açılmaması kararı verse dahi Bakanlığın ısrarcı olacağı düşüncesinde olduğunu belirterek, "Son soruşturmanın açılmasına karar verilmesi halinde, heyetinizin bir vicdan muhasebesi yaşayacağı düşüncesiyle, hakkımda son soruşturmanın açılmasına karar verilmesini talep ediyorum" dedi. 

Son Güncelleme: 09.02.2016 14:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.