Antalya'da huzur operasyonu

ANTALYA'da polis ekiplerince gerçekleştirilen 'huzur uygulamasında' arandığı tespit edilen 23 kişi yakalandı, üzerinde uyuşturucu ve ruhsatsız silah bulunan 7 kişi gözaltına alındı.

13 Aralık 2016 Salı 15:53
Antalya'da huzur operasyonu
İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 9 Aralık akşamı yurt genelinde eş zamanlı olarak, 20.00-21.30 saatlerinde sabit yol uygulaması, 22.00-24.00 saatlerinde de stratejik öneme sahip bölgeler ile vatandaşların yoğunlukla bulundukları umuma açık yerlerde 'Huzur Türkiye Uygulaması' gerçekleştirildiği belirtildi.

Huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, suç işleme amacındakilerin caydırılması, aranan şahıs ve araçların yakalanması için Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen uygulamaya, asayiş, terör, çevik kuvvet, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, özel harekat, trafik, uyuşturucuyla mücadele, deniz ve havacılık şubeleri başta olmak üzere diğer birimlerden de personel takviyesi yapıldığı kaydedildi.

Huzur uygulamasına toplam 1340 personel, 205 ekip, bir helikopter, bir deniz aracı, 10 dedektör polis köpeğinin katıldığı vurgulandı. Şehir giriş ve çıkışları ile şehir merkezlerinde önceden tespit edilen 1906 hassas noktada şüpheli kişi ve araçlar üzerinde arama, kimlik kontrolü ve plaka sorgulaması yapılan uygulamaların sonucunda 10 bin 324 kişinin sorgulandığı, arandığı tespit edilen 23 kişinin ise yakalandığı belirtildi. Uygulamada 4 tabanca, bir av tüfeği, 25 mermi, 4 kesici delici alet, 2 kuru sıkı tabanca, 7 fişek eroin, (2) fişek kristal (metamfetamin), 6 fişek esrar ve 1788 uyuşturucu hap ele geçirilirken, 7 kişi gözaltına alındı. Açıklamada, huzur uygulamasında ayrıca 1822 araç kontrol edilerek, 179 araca cezai işlem uygulandı, 44 araç da trafikten men edildiği kaydedildi 

Son Güncelleme: 13.12.2016 15:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.