Pamuk avans fiyatı 2.05 TL

Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK), 2013-2014 yılı pamuk avans fiyatını 2.05 TL olarak açıkladı.

09 Eylül 2013 Pazartesi 13:18
Pamuk avans fiyatı 2.05 TL
ANTBİRLİK Başkanı Abdullah Balaban, Serik'teki ANTBİRLİK fabrikasında yaptığı açıklamada, pamuk alımı taban fiyatları hakkında bilgi verdi. Pamuğun bu yıl kilogram avans fiyatının 2.05 TL'den açılacağını kaydeden Balaban, pamuk fiyatlarının artması halinde kendilerinin de taban fiyatı yükselteceklerini söyledi.

ANTBİRLİK Genel Müdürü Atilla Diniz ise kütlü pamuk sezonunun açıldığını vurguladı. Önümüzdeki günlerde pamuk alımının kısa süre sonra başlayacağına işaret eden Diniz, "Açıklanan fiyat piyasa fiyatını üzerinde. Önümüzdeki dönemde borsa ve yurtiçi fiyatlarındaki artışa paralel biz de fiyat artışına gideriz. Ama şu anki fiyat da piyasadaki fiyatın yüzde 15 üzerinde. ÇUKOBİRLİK bu yıl alım fiyatını 1.80 TL olarak açıklamıştı" dedi.

ANTBİRLİK'in Çandır'da pamuk fabrikası da kurduğunu kaydeden Diniz, 11 bin 500 metrekare kapalı alana sahip entegre tesiste, çırçır fabrikasının da mevcut olduğunu kaydetti. Çırçır fabrikasında 14 makine bulunduğunu kaydeden Diniz, "Biri yedek olmak üzere 2 pres makinemiz var. Depolarımız öncekine göre çok daha büyük. Modern bir tesis kurduk. Pamuk üreticisine destek vermek için büyük yatırım yaptık. Yeni fabrikamız 25 Eylül'de hizmete açılacak" dedi. 

Son Güncelleme: 09.09.2013 14:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.