ATİP’ten 2026’ya Küresel açılım

Antalya Ticaret Platformu (ATİP), 2026 yılının ilk üye buluşmasını geniş katılımla gerçekleştirdi.

24 Ocak 2026 Cumartesi 19:28
ATİP’ten 2026’ya Küresel açılım

İş dünyasının önemli temsilcilerini bir araya getiren toplantıda, Antalya’nın ticari potansiyelini uluslararası arenaya taşıyacak güçlü mesajlar verildi.Toplantıya Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı İdris Taş ile Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Antalya Şube Başkanı ve AGC Başkan Yardımcısı Şifa Çiçek de katılarak, iş dünyası ile medya arasındaki iş birliğinin önemine dikkat çekti.

“ATİP Bir Ticaret Ekosistemine Dönüştü”

ATİP Başkanı Emrah Nas, platformun 2026 yılına yönelik yol haritasını kamuoyuyla paylaştı. ATİP’in artık yalnızca bir ticaret ağı değil, üyelerine doğrudan değer üreten, uluslararası temas alanlarını genişleten ve somut ticari çıktılar ortaya koyan yaşayan bir ekosistem haline geldiğini vurgulayan Nas, 2026 vizyonunun daha fazla temas, daha güçlü network ve ölçülebilir ticari kazanımlar üzerine kurulduğunu söyledi.

Nas, “ATİP artık sadece etkinlik düzenleyen bir yapı değil; üyelerinin ticaretine, ihracatına ve yatırım süreçlerine doğrudan dokunan bir platformdur. 2026’da bu etki alanını uluslararası boyuta taşıyoruz” dedi.

Küresel Pazarlara Doğrudan Temas

ATİP’in 2026 yol haritasında uluslararası ticaret ziyaretleri önemli bir yer tutuyor. Bu kapsamda İngiltere’de finans, hizmet ve teknoloji ekosistemiyle temas kurulması, Almanya’da sanayi, üretim ve lojistik odaklı iş birliklerinin geliştirilmesi, Suudi Arabistan’da Vizyon 2030 çerçevesinde yatırım fırsatlarının değerlendirilmesi ve Ürdün’de Ortadoğu pazarına açılan yeni ticaret kapılarının güçlendirilmesi hedefleniyor.

2026’nın Zirvesi BAE’de

ATİP’in 2026 vizyonunun en önemli adımlarından biri ise Kasım 2026’da Birleşik Arap Emirlikleri’nde düzenlenecek “2026 YTZ BAE Zirvesi” olacak. Zirvede ihracat, yatırım ve küresel iş ortaklıklarını hedefleyen firmalar bir araya gelirken; kapalı B2B görüşmeler, sektörel oturumlar ve stratejik içeriklerle ATİP üyelerinin doğrudan uluslararası ticari bağlantılar kurması amaçlanıyor.

“ATİP 2026 Bir Takvim Değil, Bir Vizyon”

Emrah Nas, “ATİP 2026 yalnızca planlanan etkinliklerden ibaret değil; üyeleriyle birlikte büyüyen, ticareti merkeze alan ve Antalya iş dünyasını küresel ölçekte temsil eden bir vizyonun adıdır” ifadelerini kullandı.

Toplantıda söz alan AGC Başkanı İdris Taş ve TSYD Antalya Şube Başkanı Şifa Çiçek de, iş dünyasının ulusal ve uluslararası başarılarının kamuoyuna doğru şekilde aktarılmasında medya ile sivil toplum kuruluşları arasındaki güçlü iş birliğinin önemine vurgu yaptı.

ATİP’in açıkladığı 2026 yol haritasının, Antalya merkezli firmaların ihracat kapasitesini artırması ve bölge ekonomisini küresel ticaret ağlarına daha güçlü şekilde entegre etmesi bekleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.