Akcan Üretim Tesisleri, yabancı misafirlerini ağırladı

Tarımda dünyanın önde gelen şirketleri arasında yer alan Syngenta Firması’nın tüm yetkilileri Akcan Üretim Tesislerini ziyaret etti. Dünyanın dört bir yanından gelen yetkililer, tesisi gezerek Kaliforniya Wonder tipi biber hakkında bilgiler aldı.

04 Nisan 2022 Pazartesi 11:18
Akcan Üretim Tesisleri, yabancı misafirlerini ağırladı

Tarım bilimi ve teknolojisinde önde gelen küresel şirketlerden olan Syngenta Firması’nın tüm yetkilileri Antalya’ya geldi. Antalya’da bir takım çalışmalar yürüten firma yetkilileri Akcan Üretim Tesislerini ziyaret etti. Meksika, Hindistan, Amerika, Polonya, Hollanda, Belçika, İspanya, Fransa ve Kanada’dan gelen yetkililer tesiste üretimi yapılan Kaliforniya Wonder tipi biber hakkında bilgiler aldı. Akcan Üretim Tesislerinin sahibi Nevzat Akcan, yabancı misafirlerle bizzat ilgilendi. Akcan, tesisi gezen misafirlere üretim süreci ve ticaret aşaması hakkında bilgiler verdi.

“Türkiye, üretim bandındaki artışla bütün dünyanın dikkatini çekti”

Kaliforniya biberi konusunda Türkiye’nin dikkatleri üzerine çektiğini vurgulayan Syngenta Firması Sebze Birimi Ülke Müdürü Ertan Sönmez, “Syngenta firmasının sebze tohumları için çalışıyoruz. Biberde de güzel bir ayak izimiz var. Bu işin gelişiminde Nevzat bey gibi bu işin ticaretini yapan insanlarla beraber ortaklıklar kurduk. Türkiye’de hem kalite bandında hem üretim bandındaki artış şu anda bir tek Avrupa’nın değil global olarak bütün dünyanın dikkatini çekmiş durumda. Kaliforniya Wonder tipi ürün Avrupa’nın ve diğer bir çok pazarın yerel tüketiminde başrol oynayan ürünlerden bir tanesi. Biz şu anda bunun ihracatına büyük değerler katıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Global olarak bu işin tüm karar vericileri aramızdaydı”

Dünyanın her yerinden yetkililerin Antalya’da olduğunu söyleyen Sönmez, “Kaliforniya Wonder tipi biber konusunda Akcan üretim tesisleri de dikkat çekiyor. Bunun için buradaydık. Burada her kıtadan insanlar vardı. Biberin başından sonuna tüm aşamalarında görevli çalışanların tamamı Türkiye’deydi. Biz de bu fırsatı değerlendirdik. Meksika, Hindistan, Amerika, Polonya, Hollanda, Belçika, İspanya, Fransa ve Kanada’dan yetkililer burada. Global olarak bu işin tüm karar vericileri aramızdaydı. Biberin üretim aşamasından tüketiciye ulaştığı aşamaya kadar konuşuldu. Değişen tüketici trendleri de konuşuldu. İhracatın dışında, ‘İç pazarda da ne denli büyüyebiliriz ve Türk tüketicimizi nasıl kazanabiliriz’ konularına da değinildi” diye konuştu.

Son Güncelleme: 04.04.2022 11:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.