Manavgat'ta '2023 Eğitim Vizyonu' toplantısı

 ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde '2023 Eğitim Vizyonu' toplantısı gerçekleştirildi.

01 Aralık 2018 Cumartesi 15:16
Manavgat'ta '2023 Eğitim Vizyonu' toplantısı

Şule Muzaffer Büyük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonundaki 2023 Eğitim Vizyonu toplantısına Kaymakam Mustafa Yiğit, Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, şube ve okul müdürleri katıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Yiğit, öğretmenlerin en değerli ürün olan insanı yetiştirdiğini belirterek, "Bir anne- baba gibi neticede çocuklarımızı emanet ettiğimiz kıymetli insanlarsınız. Tamamen duygusal olabiliyor bazen çocuklarımızın geleceğe hazırlanması. Onlara maddi, manevi duyguların aşılanması ve sosyal anlamda topluma kazandırmaları için büyük çaba sarf ediyorsunuz. Verdiğiniz hizmetin ölçülebilirliği kolay değil, neticede bir kamu hizmeti gerçekleştiriyorsunuz ama bunu net ölçülerle vermek mümkün değil" dedi.

'EĞİTİMİN ÖLÇÜLEBİRİLİĞİNDE SORUN VAR'

2023 Eğitim Vizyonu ile bireyin kendisini bilmesini ve tanımasını sağlamanın amaçlandığını belirten Kaymakam Yiğit, "Vizyon programında 2023 yılına kadar her okulda tasarım beceri atölyelerinin yapılacağı ifade ediliyor. Veri ambarından bahsediliyor böyle bir ifadeyi belki ilk defa duyuyorsunuz. Verisiz bu çağda çalışmak büyük eksiklik olurdu. Her konunun her şeyin aslında bir ölçülebilirliği var. Kamu hizmetlerinin en önemlisi olan eğitimin ölçülebilirliğinde sorunlar var. Bunu verilerle ortaya koymak aslında ölçülebilirliğini belli etmiş olmak gerekiyor. Bu nedenle yapılacak her işlemde her faaliyette verilere dayanılarak ki bu öğrencilerin mesleğe girmesinden iş sahibi olmasına kadar çok farklı alanlarda bu verilerden yararlandırılacağı görülüyor" diye konuştu.

'Z KUŞAĞI HER ŞEYİ ANNA KARNINDA ÖĞRENMİŞ GİBİ'

Ülkenin gelişmesi ve kalkınması için her şeyden önce toplumun yetiştirilmesi gerektiğini, çocukların iyi bir şekilde yetiştirilmesi gerektiğini vurgulayan Kaymakam Yiğit, şöyle dedi:

"Şu an bilgiye ulaşmak çok kolay, 'Z kuşağı' denilen yeni nesil artık sanki her şeyi anne karnında öğrenmiş ve doğmuş gibi bir gençlik. Çünkü her yerden bilgi toplama söz konusu, bilginin bu kadar fazla olduğu bir dönemde önemli olan doğru yolu göstermek, rehberlik edebilmek, öğretmenlerimizin, hocalarımızın, idareci arkadaşlarımızın yapacağı en önemli şey onlara rehberlik edebilmek, yönlendirebilmek, empoze etmeden, bilgi baskısı altına almadan kendi geleceklerini dahil etmelerine yardımcı olunması amaçlanıyor."


 

Kaymakam Mustafa Yiğit'in ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Muammer Sarıdemir, 2013 Eğitim Vizyonu'nu tanıtıcı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından ise toplantıya katılan okul idarecilerinin soruları cevaplandırılarak görüş alışverişinde bulunuldu.

Son Güncelleme: 01.12.2018 17:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.