Bu koku Aksu'ya yakışmıyor

Aksu Çalkaya Mahallesi’nde esnaflık yapan Nuri Çoban, işyerinin önünden geçen kanalın kötü koku ve su taşkınlarına neden olduğunu belirtti. Çoban, belediyelere ve ASAT’a yaptığı başvuruların sonuçsuz kaldığını söyledi

20 Mayıs 2019 Pazartesi 11:11
Bu koku Aksu'ya yakışmıyor

Çalkaya Mahallesi’nde esnaflık yapan Ziraat Mühendisi Nuri Çoban, işyerinin önünden geçen kanalın yaydığı kötü kokudan ve su taşkınlarından rahatsız olduğunu belirtti. Büyükşehir Belediyesi, Aksu Belediyesi ve ASAT’a yaptığı başvuruların sonuçsuz kaldığını belirten Çoban, kurumların sorumluluk almak yerine birbirlerine yönlendirdiğini belirtti.

6 AYDIR SU TUTULMUYOR

Kanalda birçok atığın bulunduğunu belirten Nuri Çoban, “Kanalda; hastanenin, işyerlerinin ve yağmur sularının taşıdığı atıklar birikiyor. Özellikle geceleri herkes atıklarını bu kanala bırakıyor. Bu kanalda her türlü çöp var. 6 aydır bu kanala su tutulmuyor, kanal tıkalı durumda ve sürekli çöp taşınıyor. Uzun zamandır iyi bir temizlik yapılmadığı için çok kötü bir koku yapıyor. Biz burada kokudan duramıyoruz. Kendi imkanlarımızla dükkanlarımızın önünü temizliyoruz ama yeterli gelmiyor” dedi.

DÜKKANLARI SU BASTI

Nuri Çoban, belediye ekiplerinin hastane yerindeki suyu boşalttığını belirterek, “O alanı boşaltmak için kanala akıttıkları su, tüm çöpleri bizim bulunduğumuz yere getirdi. Aksu Belediyesi’nden ekipler bir kepçeyle buraya geldi. Bir kürek çöpü bir taraftan, bir kürek çöpü diğer taraftan aldılar. Buranın açıldığını söyleyip gittiler. Fakat sonrasında yağan yağmurla kanal taştı ve benim ve diğer arkadaşlarımızın dükkanlarımızı su bastı. Su bastıktan sonra tekrar temizlediler ama çamur gitmedi. İki günlük ısrarın sonucunda ancak tamamen temizlediler” diye konuştu.

HİZMET ALAMIYORUZ

Konuyla ilgili tüm yetkililere ulaşmaya çalıştığını belirten Çoban, “Aksu Belediyesi’ne, Büyükşehir Belediyesi’ne ve ASAT’a şikayetimi ilettim. Tüm kurumlar birbirine yönlendiriyor. Sadece ASAT’tan bir kez yetkili geldi. O da buraya bakıp gitti. Buradan her gün belediye personelleri ve meclis üyeleri geçiyor. Kimse dönüp bakmıyor. Tüm vergilerimizi ödüyoruz ama hizmet alamıyoruz. İstediğimiz tek şey, bu pislikten kurtulmak.  Kanal temizlense yeter, bizim dükkanlarımız kanal temizlendiği zaman kirlenmeyecek” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Aksu çalkaya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.