Alanya'da sağanak sonrası su taşkını köprüde zarara neden oldu

Antalya'nın Alanya ilçesinde etkili olan sağanak yağış, özellikle kırsal mahallelerde hayatı olumsuz etkiledi. Orhan Mahallesi'nde ulaşımı sağlayan yolda bulunan Mekan Köprüsü'nde su seviyesi yükselerek köprü üzerinden taştı.

07 Şubat 2026 Cumartesi 16:48
Alanya'da sağanak sonrası su taşkını köprüde zarara neden oldu

Recep Karcı
ANTALYA (İHA) -
Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğünün sarı kod ile uyardığı Alanya'da dün başlayan sağanak yağış bugün yüksek kesimde bulunan mahallerde su taşkınına yol açtı. Taşkın nedeniyle köprü üzerindeki asfaltın söküldüğü, çamur ve taş parçalarının yolu kapladığı öğrenildi. Yaşanan olumsuzluklar nedeniyle grup yolunda ulaşımda aksamalar meydana geldi. Kaplanhanı Yaylası'nda da aşırı yağış sonucu evlerde su baskınları yaşandı.
İhbar üzerine bölgeye sevk edilen belediye ekipleri, iş makineleriyle çamur ve taşları temizleyerek yolu yeniden ulaşıma açtı. Oba Alacami Mahallesi'nde de aşırı yağış nedeniyle yollarda yoğun çamur oluştu. Bazı araçların çamura saplandığı, sürücülerin zor anlar yaşadığı öğrenildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.