Aksu ile Ovacık ortak çalışacak

 ‘Gelin Kardeş Olalım’ projesiyle kardeş ilçe olan Aksu ve Ovacık’ın faaliyetleri sürüyor. İki ilçe, karşılıklı ziyaretlerde bulunarak ortak çalışmalar yapma kararı aldı

03 Eylül 2019 Salı 16:36
Aksu ile Ovacık ortak çalışacak

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Gelin Kardeş  Olalım’ projesiyle, Tunceli’nin Ovacık ilçesi ile kardeş olan Aksu, proje kapsamında faaliyetlerini sürdürüyor. 3 yıl  boyunca sürecek olan proje kapsamında Ovacık heyetinin Aksu ziyaretinden sonra, Aksu İlçe Tarım ve Orman Müdürü İhsan İnal da Ovacık’a ziyarette bulundu.

KARŞILIKLI ZİYARETLER

Teknik elemanlar, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan Ovacık heyeti Nisan ayında gerçekleştirdiği ziyarette, kesme çiçek yetiştiriciliği, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, solucan gübresi üretimi, örtü altı üretim, iyi tarım ve organik tarım konularında birçok teknik bilgi almıştı. Beraberindeki teknik heyetle, Ağustos ayında Ovacık ilçesine ziyarette bulunan İlçe Tarım ve Orman Müdürü İhsan İnal ise,  iklim ve toprak özelliklerini inceledi. Aksu heyeti, örtü altı tarımı, çilek yetiştiriciliği, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, kavun ve karpuz tarımı konusunda deneme amaçlı bir çok üretim alanı belirledi.

ORTAK ÇALIŞMA KARARI

Türkiye’nin en genç kadın muhtarı olan Ovacık Buzlutepe Mahalle Muhtarı Şilan Arslan’ın Ovacık sarımsağının tanıtımı ve üretim alanlarının genişletilmesi yönündeki talebi üzerine ortak çalışmalar yapılması kararı alındı. Aksu İlçe Tarım ve Orman Müdürü İhsan İnal ise, projenin sosyal, kültürel ve ekonomik birçok faydalı sonuçlarının olacağını belirterek, verimli ve işlenmemiş toprakları bulunan Ovacık ilçesinin tarımsal potansiyeline yeni bir renk ve heyecan katmayı hedeflediklerini belirtti.

Son Güncelleme: 03.09.2019 16:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.