Haber Merkezi-
Menzil Çakmak, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Geçtiğimiz süreçte yaşanan ve partimizin büyüme çabalarını engelleyen uygulamalar nedeniyle görevimi sürdürmenin artık mümkün olmadığı kanaatine vardım.”
Üyelik süreçleri engellendi, evraklar parçalandı
Çakmak, ilçe yönetiminde özellikle İlçe Başkanı Hamza Erdem’i hedef alarak, partisine üye olmak isteyen vatandaşların başvurularının kasıtlı olarak engellendiğini ve bazı evrakların yok edildiğini öne sürdü. Ayrıca CHP Net sistemi üzerinden yapılan online üyeliklerin de çeşitli bahanelerle iptal edildiğini savundu.
Fiziksel saldırı ve şiddet iddiası
İlçe delege seçimleri sırasında yaşanan bir başka olaya da dikkat çeken Çakmak, İlçe Başkanı'nın yeğeni Mevlüt Erdem tarafından kendisi ve ailesine sözlü ve fiziksel saldırıda bulunulduğunu açıkladı. Oğlunun darp edildiğini ve kendisinin de fiziksel şiddete maruz kaldığını belirten Çakmak, bu olayların ailesi üzerinde derin etkiler bıraktığını ifade etti.
"İl başkanlığı sessiz kaldı"
Menzil Çakmak, yaşanan olayları defalarca CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı ve Kadın Kolları İl Başkanı Necla İnci Bayrak’a iletmesine rağmen herhangi bir destek alamadığını dile getirdi. Çakmak, partinin “koltuk koruma” anlayışıyla hareket ettiğini ve bu durumun örgüt içindeki çalışma azmini kırdığını vurguladı.
“Değerlerimle örtüşmeyen bir yönetim anlayışı”
Açıklamasının sonunda Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendisinin siyasi ve ahlaki değerleriyle örtüşmeyen bir yönetim anlayışına sürüklendiğini belirten Çakmak, şu sözlerle istifasını duyurdu:
“Tüm bu nedenlerle, üzerimdeki baskılar, yaşanan şiddet olayları ve partinin benim değerlerimle örtüşmeyen yönetim anlayışı nedeniyle CHP Aksu İlçe Kadın Kolları Başkanlığı görevimden istifa ediyorum.”
Çakmak, açıklamasında partide emek veren yol arkadaşlarına teşekkür ederek, “gerçek anlamda halkın partisi olma” mücadelesini sürdüreceklere başarılar diledi.