“Aksu sadece Macun Deresi’nden ibaret değil” diyor. Ve aynı kişi 5 senedir bu kentte görev yapan Belediye Başkanı’nı tanımadığının altını çizerek, “Yolda görsem çıkaramam” ifadelerini kullanıyor
Bu sözler, her yıl bir milyon yabancı turisti ağırlayan Kundu bölgesinin esnafına ait. Bu sözlemlerin geniş özetini gazetemizin manşetindeki haberde bulabilirsiniz.

****

Askıya çıkan yeni seçmen listesine göre Aksu seçmeninin toplamı 47 bin. Kulislerde dolaşan bilgilere göre 12 bin oyu alan adaya kesin başkan gözüyle bakılıyor. Tabii bu tahminin bir iki puan yanılma payı olabilir. Ama kentimizi yönetmeye talip olan siyasiler öyle iddialarda bulunuyorlar ki, tahminleri alt üst edecek cinsten.

Demokrat Parti Başkan Adayı Hüseyin Çiçek, “17 bin oy alırım” diyor. Bu tahmin seçmenin yüzde 36’sı demek.

Daha önceki yerel seçimlerde yüzde 0,5 oy ortalaması olan BBP’den Belediye Başkan adayı olan mevcut Başkan İsa Yıldırım ise “yüzde 60 oy alırım” diyor. Bu oy ortalamasının karşılığı 28 bin 200 seçmen eder.

İki adayımızın yaptığı tahminler, daha doğrusu ortaya attıkları iddialarının toplamı yüzde 96 eder. Geriye yüzde dörtlük bir oy kaldı. Artık bu yüzde dörtlük dilimi, 2009 yerel seçimlerinde yüzde 30 oranında oy alan MHP ve AK Parti, 2011 Genel seçimlerinde seçmenin yüzde 20’sini oyunu alan CHP paylaşır.
****
Biz de diyoruz ki, sandığın fotoğrafını 2 ay öncesinden en iyi okuma becerisine sahip siyasetçi, Aksu’nun fotoğrafını en iyi okuyabilendir. Mavi Akdeniz’in kıyılarında bir gelin gibi gezinen Kundu’dan, Isparta sınırındaki Karaöz’e kadar, upuzun bir ilçeden söz ediyoruz. Bu güzel ilçenin Altıntaş Mahallesi’nde bile şöyle bir gezinmek yeter. Orada gökdelenlerin hemen 30-40 metre yakınındaki seraları görebilirsiniz. Özet olarak, Aksu, Bir yanı Avrupa, bir yanı ise Asya görünümünde enteresan bir ilçe…

İşte böyle bir ilçede, seçmenin talepleri birbirine taban tabana zıt olabilir. Onu küstürmeden, ötelemeden en iyi teşhisi koyan siyasetçi seçimin galibi olacaktır.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.