'İsraf'a sloganlı önlem

 ANTALYA Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) ile Lokman Ecza Deposu işbirliğiyle yürütülen 'Dijigenç Projesi' çerçevesinde 'İsraf'ın önlenmesine yönelik 'Hey Sen İsraf Etmesen' sloganıyla çalışma başlatıldı.

09 Mart 2018 Cuma 16:29
'İsraf'a sloganlı önlem

Yetenekli gençlerin eğitim aldığı BİLSEM, israfın önlenmesi amacıyla Lokman Ecza Deposu işbirliğiyle proje hazırladı. Projenin tanıtım toplantısında konuşan Lokman Ecza Deposu Başkanı Hatice Öz, geleceğe yön veren gençler adına bilimsel ve teknolojik ar-ge çalışmalarına destek verdiklerini söyledi.

BİLSEM'le işbirliği yaptıkları projeler hakkında bilgiler veren Hatice Öz, "Teknolojiyi gençlerle buluşturan Lokman Ecza Deposu, bu yolculuğun ilk adımında maddi ya da sosyolojik imkânsızlıklar nedeniyle bilgiye ve teknolojiye ulaşamayan çocuklara ulaşıp onları dijital dünyayla buluşturuyoruz. 'Dijigenç Yetiştirme Programı'nda gençlerimiz, 'C Sharp', 'Ardunio' ve 'Robotic' faaliyetlerle eğitildi. Teknolojik bilgiyi nasıl üretime dönüştürecekleri konusunda gerekli bilgiler verildi, ASELSAN ve HAVELSAN gezileriyle vizyonları genişletildi" dedi.


 

TOPLUMSAL BİLİNÇ

'Üstün yetenekli' ve 'israf'ın dikkat çekilmesi gereken başlıklar olduğuna vurgu yapan Hatice Öz, "Lokman Ecza Deposu olarak bu iki önemli konuyu da birleştirerek proje hazırladık. BİLSEM öğrencilerinin teknoloji projelerinde ihtiyaç duyduğu malzemeler firmamız tarafından temin edilirken, gençler için gerekli çalışma koşulları da yaratıldı. BİLSEM öğrencileriyle yürütülen 'israf' konulu proje, toplumun bilinçlenmesine katkı sağlayacak. Bir ülkenin ekonomik açıdan gelişememesinin önündeki en önemli sorunlardan biri olarak kabul edilen 'israf', bir sosyal sorumluluk projesi olarak gençlerin çözümleriyle yine gençlere aktarılacak. Ülkemizde, israfın yaşandığı her alanda geleceğimizi maalesef çöpe atıyoruz" diye konuştu.


 

HEY SEN, İSRAF ETMESEN

'İsraf' hakkında üstün yetenekli gençlerle ilk çalışma olarak 'logo' ve 'slogan' yarışması yapıldığını kaydeden Hatice Öz, "Projede kullanılacak logo ve slogan belirlenmiş oldu. Logodaki farklı renkteki bumerang 'azalt', 'yeniden kullan' ve 'dönüştür'ü, yapraklar da 'yaşamı' temsil ediyor. Slogan yarışmasında ise 'Hey Sen, İsraf Etmesen' adlı slogan birinci oldu. İlerleyen süreçlerde yapılacak diğer ödüllü yarışmalar 'yazılım', 'saha araştırması' ve 'kısa film' kategorilerinde olacak. Birinci olan projeleri gençlerimizle hayata geçireceğiz" dedi.

Lokman Ecza Deposu Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Öz, toplantı sonrası 'İsraf Projesi'ne destek verecek öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.