Aksu yeni eğitim ve öğretim yılına hazır

Tüm yurtta olduğu gibi Aksu‘da da bugün 4 bine yakın öğrenci için uyum eğitimleri başladı. 17 Eylül’de 13 bin 800 öğrenci için ders zili çalacak. Aksu İlçesi olarak bu zorlu sürece ne derece hazırız?

10 Eylül 2018 Pazartesi 15:52
Aksu yeni eğitim ve öğretim yılına hazır

2018 Yaz tatilinin sonuna geldik. 17 Eylül 2018 Pazartesi günü başlayacak olan 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında Aksu’da 13 bin 800 öğrenciye ders zili çalacak. Bugün ise 4 bine yakın öğrenci için uyum eğitimleri başladı. Peki, Aksu olarak ne derece hazırız, 2018-2019 eğitim öğretim yılına?

İşte bu soruya cevap bulmak için; İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçen ile asayiş ve güvenliğimizi sağlayan İlçe Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz’dan açıklamalar aldık. Gökçen, tüm hazırlıkların yapıldığını, yeni eğitim öğretim yılına hazır olduğunu ifade ederken, Yılmaz ise, “Çocuklarımız emin ellerde” yanıtını verdi. 

TEK EKSİĞİMİZ FAKÜLTE

Aksu‘da bugün 4 Bin’e yakın öğrenci için uyum eğitimleri başladı. 17 Eylül’de 13 bin 800 öğrenci için ders zili çalacak. İlçe Milli Eğitim Müdürü Gökçen, yeni Eğitim- Öğretim yılına hazır olduklarını, Aksu’nun tek eksiğinin bir fakülte olduğunu söyledi.

17 Eylül 2018 Pazartesi günü başlayacak olan 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılında Aksu’da 13 bin 800 öğrenciye ders zili çalacak. Aksu İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçen, tüm hazırlıkların yapıldığını, ilçemizin yeni eğitim öğretim yılına hazır olduğunu ifade etti. 

Aksu olarak yeni eğitim dönemine sorunsuz girdiklerini anlatan Süleyman Gökçen,  “Okullarımız, öğretmenlerimiz ve idarecilerimizle birlikte 2018- 2019 eğitim öğretim yılına hazırız.  Sorunsuz olarak başlayacağız. Amacımız eğitimde ki başarı çıtamızı artırmak olacaktır. Bu sene liselerimizde öğrenim gören öğrencilerimizin yüzde 70’i değişik illerde fakültelere yerleşti. Mezuna kalan öğrencilerimizde mühendislik vb. bölümlere yerleşebilecekken daha iyiyi hedeflediklerinden dolayı yeniden sınava hazırlanıyor. Aksu ilçemiz her geçen sene eğitim ve öğretim anlamında çıtasını yükseltmeye devam etmektedir” dedi.

Tek eksigimiz fakülte

Aksu’ya Fakülte kurulması konusunda çalışmalar yapıldığına değinen İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçen, “Aksu’da bir Fakültenin kurulması, Aksu’ya eğitimde çağ atlatacaktır. Tek eksiğimiz bir fakülte, Uçak Bakım Teknoloji Lisesinin, devamı Mühendislik Fakültesi neden olmasın. Bu çok önem arz ediyor ve olması gerekiyor. Ahmet Coşgun hocamız bu konuyla ilgili çalışıyor. Aksu’nun talebi ve ihtiyacı var. Antalyamızda eksik olan bölümleri tespit edip bunlardan verim alınabilecek bir tane fakültenin Aksu’muza açılması için çaba sarfediyoruz. Yetkililerimizin bu konuya duyarlılık göstermelerini bekliyoruz.”

Ders zili erken çaldı

Ülkemizde, Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5´inci sınıf öğrencileri, ortaöğretim kurumlarında eğitim ve öğretime başlayacak hazırlık sınıfı ve 9´uncu sınıf öğrencileri ile pansiyonda kalacak öğrencilerin, eğitim görecekleri okul hakkında bilgilendirilmesi, akademik ve mesleki gelişimlerinin desteklenmesi, öğrencilerin yeni girdikleri eğitim ortamına kısa sürede uyum sağlamalarına katkıda bulunulması amacıyla bugün uyum eğitimine başladı. Aksu’da 4 bin’e yakın öğrenci uyum eğitimine başladı. 17 Eylül 2018 Pazartesi günü başlayacak olan 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında Aksu’da 13 bin 800 öğrenciye ders zili çalacak.

Her şey çocuklarımız için

Öğrenciye yönelik ve başarının artması hedeflenen, projelerden bahseden Gökçen,” 7. 8. ve 11.12. Sınıf öğrecilerimize yönelik ‘İşim gücüm sensin’ projesi yapıyoruz. Bu projenin amacı öğrencilerimizle bire bir ilgilenip sorunları varsa sorunlarını cözüp, derslerdeki başarılarını arttırmak. Proje kapsamında öğrencilerin aileleriyle de görüşülüp bilgi alınıp bilgilendiriliyor.

Bir başka projemizde bu yıl 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik ‘İlkokullarda Yetiştirme Programı’ projesini başlatacağız. Okuluna bir süre belli sebeplerden devam edememiş, bazı kazanımları elde edememiş öğrencilerimizi tespit edip, okullarda kurulacak komisyonlar eşliğinde öğrencilerimizi arkadaşlarıyla aynı seviyeye getirmeye çalışacağız. Bunlar gibi daha başka projelerimiz de var ve daha iyi bir eğitim için bu projelere yenilerini eklemeye devam edeceğiz.

Her şey çocuklarımız için, yaptığımız projeleri düzenli olarak değerlendiriyoruz. Sonuçta bu projelerin başarı sağlaması  onların takibini, izlemesini, değerlendirmesini yapmak durumundayız.”

Gökçen son olarak şunları söyledi: Aksu’da eğitim anlamında sorumluluklarımızın farkındayız. Eğitimle ilgili her türlü tedbiri alıyor, başarının artması için elimizden geleni yapıyoruz. Yeni Eğitim - Öğretim dönemi okullarımıza, öğrencilerimize, idarecilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı olsun diyorum.

Güvenlik anlamında hazırız

Okulların başlamasına çok az bir süre kaldı. 2018-2019 Eğitim öğretim yılı için 13 bin 800 öğrencinin ders başı yapacağı Aksu’da güvenlik ve asayiş çalışmaları konusunda ilçenin hazır olduğunu söyleyen Aksu İlçe Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz açıklamalarda bulundu.

Okulların başlamasına çok az bir süre kalmasıyla velileri düşündüren güvenlik konusu hakkında İlçe Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz, açıklamalarda bulundu. Servis ve servisçilerin denetimi hakkında merkezi bir çalışma yapıldığını ve İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından, Servisçiler Odası ile koordineli olarak ciddi bir çalışma yapıldığını söyleyen İlçe Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz “Her sene okul öncesinde bu çalışmalar, denetlemeler yapılıyor. Bizde merkez ilçe olduğumuz için o kapsamın içindeyiz. Ayrıca bir komisyonumuz var, okul servisleriyle ilgili. Onlarda ayrıca bir denetim yapıyorlar. Kaymakamlık bünyesinde bizden, Milli Eğitimden, Jandarmadan oluşan bir komisyon ve diğer Jandarma bölgesindeki okulların okul servislerini de denetliyorlar.” dedi.

Her okula bir polis

Eğitim öğretim yılına bütün kurumların hazırlıklı olarak girdiğine değinen Müdür Yılmaz, sorunların zaman içinde gerçekleştiğine dikkat çekti. Çocuk Şube Müdürlüğü koordinesinde yürütülen okul polis uygulaması olduğunu belirten İlçe Emniyet Müdürü Deniz Yılmaz, her okul idaresinin irtibatlı içerisinde bir polis memuru ve her sene uygulanan bir proje olduğunu söyledi. Ancak polislerin sabahtan akşama kadar okullarda bekleyeceği gibi bir anlamın çıkmaması gerektiğini vurgulayan İlçe Emniyet Müdürü, “Her okulda bir polis memuru var, sabah gidecek akşama kadar orada kapıda bekleyecek, içeride gezecek, öyle bir şey mümkün değil. Pratikte, uygulamada mümkün değil, böyle bir anlam çıkmasın. Çünkü yanlış anlaşılma olabiliyor.” dedi

 Son olarak Müdür Yılmaz, her okulun irtibatlı olduğu bir polis memuru olduğunu ve bu memurların belirli periyotlarla okul idaresini ziyaret ettiklerini söyleyerek, “Okulla ilgili yaşanan sıkıntıları değerlendirecekler. Bizim yapmamız gereken, yapabileceğimiz şeyler varsa biz dahil olacağız. Başka kurumları ilgilendiren konular varsa onlara havale edeceğiz. Ama her okul idaresinin irtibatlı olduğu bir polis memuru mutlaka var. Ve o arkadaşlarımız sık sık bu görevli oldukları okulları ziyaret edip sorunları dinleyecekler.” şeklinde konuştu.

Son Güncelleme: 10.09.2018 15:59
Anahtar Kelimeler:
Aksu Eğitim
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.