Kumluca'da Yavuz Sultan Selim Parkı ve üst geçidi açıldı

KUMLUCA Belediyesi tarafından Karşıyaka Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Yavuz Sultan Selim Parkı ve üst geçit törenle açıldı.

19 Mayıs 2016 Perşembe 12:19
Kumluca'da Yavuz Sultan Selim Parkı ve üst geçidi açıldı
 Yavuz Sultan Selim Parkı ve üst geçidin açılış törenine Kaymakam Polat Kara, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Gürcan Yıldırım, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, DSİ 13'üncü Bölge Müdürü Turkay Özgür, davetliler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, Kumluca Mehter Takımı ve Erbay Dans Okulu öğrencileri tarafından gösteri yapıldı.



Açılışta konuşan Kaymakam Polat Kara, 'park' kelimesinin yabancı kökenli olduğunu belirterek, bunun için cumhuriyet döneminde parklara 'millet bahçesi' denildiğini söyledi. Halkın kullanımı, bir araya gelmesi, dinlenmesi adına oluşturulan parkların yapım amacının da milletin kullanması olması dolayısıyla 'millet bahçesi' denilmesinin doğru bir ifade olduğunu vurgulayan Kaymakam Kara, "Bugün burada sadece park açılışı değil, aynı zamanda birçok güzelliği bir arada yaşıyoruz. Bunların başında da devletin kurumlarının birlik olarak vatandaşına hizmet ettiğini görüyoruz. Buranın geçmişini bilen biliyor, bugünkü hali ise ortada" dedi. 



Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, insanların rahat bir yaşam sürmeleri amacıyla sosyal donatı alanları oluşturduklarını aktardı. Açılışı yapılan parkın kurumlar arası işbirliğinin en güzel göstergesi olduğuna işaret eden Başkan Çetinkaya, "Bu parkımızın yapımından önce DSİ Bölge Müdürlüğümüz tarafından parkımızın yapımına ilham olan Gavur Deresi denizden başlayarak ıslahı sağlandı. Ardından burada bu parkı yaptık. Parkımız ile birlikte ilçemizde ilk olan bir de üst geçidimiz hizmete giriyor. Bu üst geçidin yapımı Karayolları Bölge Müdürlüğümüz tarafından sağlandı. Diğer kurumlarımızla da ilçemizde daha birçok güzelliklere imza attık. Beykonak Mahallemizde Büyükşehir Belediyesi ile bir park yapım çalışmamız devam ediyor" diye konuştu.



Başkan Çetinkaya ayrıca DSİ Bölge Müdürlüğü yetkililerinden parkın yapıldığı yerde bulunan ve ilçenin büyük derelerinden olan Gavur Deresi'nin adının da bugünden itibaren Yavuz Sultan Selim Deresi olarak değiştirilmesini istedi. 



DSİ Bölge Müdürü Turkay Özgür de son 3 yılda Kumluca'ya 34.5 milyon yatırım yaptıklarını ve halen projelendirmesi devam eden birçok yatırım olduğunu söyledi. Özellikle derelerin ıslahı ve gölet yapımları konusunda çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Özgür, şöyle dedi:



"DSİ olarak Kumluca'da artık adı Yavuz Sultan Selim Deresi olan deremizin ıslahı, Toptaş Göleti ve diğer derelerimizin ıslah çalışmaları gibi birçok çalışmamız oldu. Halen devam eden ve bu yıl sonuna kadar büyük bölümü tamamlanacak Adrasan Barajı çalışmamız sürüyor. Bunun yanında 9 adet gölet yapımı projemiz var, bunlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Akmaz ve Üleşik derelerimizin ıslah çalışmaları. İnşallah bu güzellikleri, başından bu yana bahsedilen kurumlar arası işbirliği içinde, imkanlar dahilinde en kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz. İnşallah tüm bu çalışmalarımız tamamlandığında, ilçemize ekonomik ve sosyal anlamda büyük katkı sağlayacak."



Konuşmaların ardından Müftü vekili Lütfi İmamoğlu tarafından dua yapıldı. Daha sonra Yavuz Sultan Selim Parkı'nın açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Açılıştan sonra protokol üyeleri Yavuz Sultan Selim Parkı'nı gezerek Başkan Hüsamettin Çetinkaya'dan bilgi aldı.






Son Güncelleme: 19.05.2016 12:21
Anahtar Kelimeler:
Antalya Kumluca
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.