Bilindiği üzere geçen hafta Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde iki mahallede Covid-19 vakaları çıkması üzerine karantinaya alındı. Bu mahallelerden biri Zeytinköy, diğeriyse Zeytinköy’ün karşı cephesine düşen Gebizli Mahallesi. Bu mahallelerin giriş ve çıkışları polis tarafından bariyerlerle kapatılarak, kimsenin girip çıkmasına izin verilmiyor. Bu karantina süreci 14 gün devam edecek.

Haliyle Zeytinköy denilince, tüm Antalyalılar tarafından uyuşturucu ticaretinin yapıldığı mahalle olarak bilinir. Dar bir alanda uyuşturucu ticaretinin yapıldığı Zeytinköy’ün, normal zamanlarda çok sayıda ziyaretçisi olur. Bunu bilmeyen yoktur.  Buraya şimdilik bir nokta koyalım. Gel gelgelim mahallenin karantina altına alınmasına neden olan virüsün nasıl bulaştığına. 

Haber ajanslarına düşen bilgiye göre, son af yasasından dolayı Bodrum Cezaevinden tahliye edilen bir kişi, evine gelir. Yani Zeytinköy’e. Cezaevinden tahliye olan kişi için bir hafta öncesi kutlama töreni ve nişan etkinliği yapılır. Ne olduysa o süreçte olur. Ve böylelikle virüsü başta ailesi olmak üzere, yakınlarına bulaştırır. Maalesef bir kişiden kaynaklı ortaya çıkan tablo bu.  Ayrıca yine konuşulanlara göre af yasası sonucu uyuşturucu ticaretinden dolayı cezaevinde yatmakta olan 150’ye yakın kişinin Zeytinköy’e yani ailelerinin yanına geldiği ifade ediliyor.

Sonrası malum beraberinde gelen bir karantina. Yani 4-5 gündür alınan bir önlem var ortada. Peki öncesi. Yani nokta koyduğumuz kısma gelecek olursak, başta da ifade ettiğim gibi normal zamanlarda Zeytinköy’ün çok sayıda ziyaretçisi olduğu tüm Antalya tarafından bilinen bir gerçek. O süreç zarfında çok sayıda bağımlı uyuşturucu temin etmek için o mahalleye girdi çıktı. Peki, bu bağımlılar daha sonra ne yaptı? Antalya'nın her tarafına dağıldı.

Bir kişiden kaynaklı olarak ortaya çıkan tablo koskoca iki mahallenin karantinaya alınmasına neden olurken, Allah muhafaza uyuşturucu temin etmek için mahalleye giren ve çıkan bağımlılara bulaşma ihtimalini düşünmek bile istemiyorum. Umarım bu işin uzmanları ve büyüklerimiz bu ihtimali göz önünde bulundurarak gerekli adımı atmışlardır.

-

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.