Bu sefer Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek’ten bahsedeceğim. Başkan İşlek’i yakinen tanımam ve bilmem. Başkan İşlek’in davetlisi olarak Çarşamba günü Korkuteli’ndeydim ve İlk defa kendisini orada gördüm.

Davet sebebiyse, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde hazırladığı seçim kitapçığı arasında yer alan projelerinden; Kapalı Hayvan Pazarı ve Borsası ile Kır Düğün Salonu’nun açılışıydı. O yüzden yazacaklarım kesinlikle ikili ilişkiden kaynaklı pohpohlama bir yazı değil. Tamamen gördüklerimle beraber konuşulanlara dayalı bilgiler.

Yazının başında da belirttiğim gibi; Başkan İşlek, yerel seçim öncesi hazırladığı kitapçıkta seçmenlere, seçildiği taktirde 5 yıl boyunca 14 proje yapacağını vaat etmiş. 18 ay gibi kısa bir süre içerisinde bu vaat ettiği projelerin 12’sini hayata geçirmiş. Bu projelerden biri; Kanal Korkuteli Projesi. Baraj Bölgesi’nden, şehir merkezine kadar uzanan 6 kilometrelik güzergâhın çevresinde, yürüyüş ve koşu parkuru, bisiklet yolu, merkezi ses ve ışık sistemi ile görsel ve ses efektlerinden tutunda, kafeteryalar, kadınlar için el emeği satış stantları, Yörük kültür müzesi ve tarihi simaların kitabeleri bulunuyor. Kanal içerisinde gezi gondollarının da yer aldığı projenin, bir kilometrelik kısmında Selçuklu, diğer bir kilometrelik kısmında ise Osmanlı esintileri yer alıyor.

Her akşam 21.00’den sonrası ses ve ışık gösterileri vatandaşları karşılıyor. Ve bu güzelim proje 99 günde tamamlanarak hizmete girmiş. Şimdiden tur şirketleri Korkuteli Kanalını, turlarına dahil etmiş. Pazar sloganı da ‘Burdur’da Lavanta bahçeleri, Korkuteli’nde dondurma ve gondol sefası’ diye geliştirmişler.

Diğer projeleri de kısaca değinecek olursak; 

Korkuteli Seyir Park projesi; İçerisinde macera parkı, paiintball, spor alanları, kafeler, piknik alanları, seyir terası, survivor parkı, at çiftliği, gibi aktiviteler bulunuyor. Yapımı tamamlanmış, Temmuz Ayı sonunda açılışı yapılacak.

Toplam Çözüm Ekibi; Fen İşleri-Park Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan, Toplam Çözüm Ekibi, kura belirlemesi ile her hafta bir köye gidiyor, 1 hafta boyunca o köyde ne kadar eksik ve yapılması gereken işlem varsa tamamlayıp çıkıyor. Şu an 28 köyün eksiği tamamlanmış. Korkuteli de toplam 52 köy var, 52 haftada tamamlanması planlanıyor.

20 adet halı saha: 8 adet halı sahanın yapımı tamamlanmış. Özellikle Toplam Çözüm Ekibi tarafından köylere yapılan bu yatırımlar hızlı bir şekilde devam etmekte. Kalan 12 halı sahanın da Toplam Çözüm Ekibi ile eş zamanlı olarak tamamlanması planlanıyor. Kadınlar İçin Altuncan Hatun Kadın Merkezi tamamlanarak hizmete açılmış.

Türkiye’nin en büyük hayvan pazarı ve borsasının açılışı Çarşamba günü gerçekleşti. Bunun yanı sıra 19 günde yapımı tamamlanan Kır düğün Salonu. 5 yıldız otel konseptinde dizayn edilen Kır Düğün Salonunda, Şehit ve Gazi aileleriyle beraber yardıma muhtaç ailelerden de ücret alınmayacağı da ifade ediliyor. Bu ifade özelikle Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek’e ait.

Arasta-Meydan Projesi; İlçe merkezini yepyeni bir görünüme kavuşturacak, Selçuklu mimarisine uygun bir şekilde, peyzaj ve ışıklandırmalarla hem alış veriş hem turizm alanı olması planlanıyor. 1 Ekim itibari ile kazma vurulacak, 18 ayda tamamlanması planlanıyor. Engelsiz köy projesi; İlçenin çevre bölgelerdeki engellilerin tüm ihtiyaçları düşünülerek hayata geçirilecek bir yerleşke olacak. Şu an Bakanlık nezdinde görüşmeler sürüyormuş.

Bu projelerle beraber seçim kitapçığında olmamasına rağmen hayata geçirililen birkaç projenin olduğu da ifade ediliyor.

Bunlardan bir tanesi de 1071 Yarı Olimpik Yüzme havuzu. 99 günde tamamlanarak hizmete açılmış. Bu detaylardan anlaşıldığı gibi ortada bir başarı var. Bize de bu başarıyı alkışlamak düşer. Zamanı geride bırakarak, bu kadar güzelliği ortaya çıkarmasından dolayı, bir vatandaş olarak tebrikler Ömer Niyazı İşlek diyorum. Darısı tüm diğer belediye başkanlarına.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.