Pazar akşamı Antalya genelinde ciddi anlamda yağış yaşandı. Akşam saatlerinde Aksu’da başlayan yağmur gece de şiddetini artırdı.

Finike ve Kumluca ilçelerimiz sular altında kaldı. Ciddi zararlar var. İnşallah ülke olarak bunun üstesinden hep birlikte gelinecektir diye düşünüyorum.

ÇOK GEÇMİŞ OLSUN…

Aksu’da nasibini aldı bu yağmurdan. Pazartesi mesaiye evleri sular altında kalan vatandaşlarla başladık.

Güzelyurt mahallesinde iki ev sular altında kaldı. İlk eve gittiğimizde eve giren suları görünce hayretler içerisinde kaldım. Büyükşehir belediyesi orada yeni bir yol çalışması başlatmış. Yol, sular altında kalan evin birinci katının neredeyse tepesine çıkmış durumda.

Etrafta hiçbir önlem alınmamış. Üstelik o bölgeye yağmur yağdığında biriken sular, daha önce düzgün bir şekilde tahliye edilirken, yol yapımı nedeniyle o tahliye edilen yerde ortadan kalkmış.

Gerçekten ortada bir kanal ve kanalı güya tahliye edeceği düşünülen 50 santimlik bir boru. Alana baktım, boruya baktım anlam veremedim. Fotoğrafını yayınlıyorum. Lütfen anlam veren bize yazsın…

O yol yapılırken etrafında ki evler hiç düşünülmemiş sanırım. O evler de yaşayan canlar! Burada yağmur yağar, sel olur bu su nereden tahliye olur? Diye kafa yorulmamış…

Ben bu tür çalışmaların uzman kişiler tarafından yapıldığını düşünüyordum ama gördüğüm manzara karşısında ne diyeceğimi bilemedim.

Böyle bir çalışmayı yapan ve vicdanen hiçbir rahatsızlık duymayan kişilere ne söyleyeceğimi bilemedim. Doğru planlanarak yapılamayan yol yüzünden, o trajikomik tahliye sistemi yüzünden evi barkı sular altında kalan ve 60 yaşına rağmen hala yevmiye ile çalışan taksitlerini ödediği eşyalarına, çaresizliğine, soğuk kış günü ağlayan teyzemize mi yanayım bilemedim. Üstelik yağmur suyu eve girmesin diye kapıya siper olayım derken iki parmağını da kapı arasına sıkıştırmış!

Biz artık bu ülkede işini layıkıyla yapan, takip eden çalışanlar istiyoruz. Büyükşehir Belediyesi bu bölgede çalışma yapıyor, önünü arkasını takip etmiyor. Yaşlı bir çifti görmezden geliyor. 

Bu dünyada mali durumu iyi olmayanlar mı ezilecek her zaman... Birilerinin binasının önünden yol geçirmek için kimsesi olmadığını düşünenleri ezmek midir insanlık? 

Bu insanlar üstelik zamanında defalarca söylemişler. Kimse oralı dahi olmamış. Bu evde bu iki yaşlı insan o sel sularında boğulsaydı, vicdanlarınız nasıl rahat edecekti?

 Paylaştığım fotoğraflar yaptıkları çalışmanın sonucu… Bakıp bakıp bir kere etraflıca düşünsünler…

Yol yapmaya çalışırken, adamların evini başına yıkmak belediyecilik mi soruyorum?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.