Vali Öztürk'ten Alanya ziyareti

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk okul protokolü, toplantı ve bazı ziyaretler için Alanya'ya geldi. Vali Öztürk, Kaymakamlık binası önünde Kaymakam Erhan Özdemir, Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, Alanya Belediye Başkanı AK Partili Hasan Sipahioğlu, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Dur, belde belediye başkanları ve daire amirleri tarafından karşılandı.

05 Eylül 2013 Perşembe 16:17
Vali Öztürk'ten Alanya ziyareti
Vali Sebahattin Öztürk, kaymakamlık makamında yapılan toplantıda Alanyalı turizmci Hasan Doğan'ın anne ve babası adına yaptıracağı 24 derslikli Nezahat-Abdullah Doğan Ortaokulu'nun protokolünü imzaladı. Kaymakam Erhan Özdemir, Vali Öztürk'e ipek kozasından yapılan çerçeveli bir çiçek hediye etti. Vali Öztürk, daha sonra Alanya Ticaret ve Sanayi Odası'na (ALTSO) geçerek belediye başkanları, kurum amirleri, oda başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle toplantıda biraraya geldi.

OTOYOL ANTALYA'DAN BAŞLAMALI
Kaymakam Erhan Özdemir'in ilçe hakkındaki sunumunun ardından konuşan Vali Öztürk, turizm, ulaşım, tarım ve eğitim konularında yapılan çalışmaları anlattı. Yılda yaklaşık 3,5 milyon turisti ağırlayan Alanya'nın her yönüyle ele alınması gereken bir kent olduğunu belirten Vali Öztürk, Antalya gibi Alanya'nın da turizm ve tarım olmak üzere iki önemli sektörü olduğunu ifade etti.

Antalya Valisi Öztürk şunları kaydetti: "Antalya son yıllarda bu 2 alanda da başarı gösteren bir kent. İnsanların beklentileri de arttı. Yeni sorunlar da oluştu. Bunlardan en önemlisi ulaşım. Kısa süre önce çevreyolumuz son derece kötüydü. Şimdi düzenlemelere rağmen bize yetmiyor. Devletimizin otoyol projesi var. Mevcut yolun genişleme şansı kalmadı. Bunun yerine daha kuzeyden bir otoyol düşünülüyor. Afyonkarahisar'dan Gazipaşa'ya kadar yapılması düşünülen otoyolun, yakın bir gelecekte uygulamaya konulacağını biliyoruz. Yol inşaatının Antalya'dan başlamasını arzu ediyoruz. Çünkü Antalya içindeki trafik çok yoğun" dedi.

EĞİTİM SORUNU
Türkiye'nin eğitimdeki geri kalmışlığını mutlaka sonlandıracaklarını dile getiren Vali Öztürk, en zor harekete geçen alanın eğitim olduğunu, Türkiye'de okuma yazma bilmeyen oranının yüzde 3'lerde bulunduğunu, bunun da doğal yollarla azalacağını kaydetti. Vali Öztürk, şunları dile getirdi. "Eğitimin üzerinde çok duruyoruz ama daha henüz Türkiye'nin ortalama eğitim düzeyi, kişi başına 6,5 yıl gibi çok düşük bir rakam. Bunun mutlaka lise tahsili ortalamasına gelişmesi lazım. Bu 12 yıla geldiği taktirde dünyadaki gelişmiş ülkeler safına gelebiliriz. Cebimizdeki paranın artması yetmez. Alışkanlıklarımız ve yaşam tarzımız da gelişmede payı olan unsurlardır."

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, toplantı sonunda Vali Öztürk'e ziyaret anısına şilt verdi. Vali Öztürk Alanya Kalesi, Kızılkule, tersane, Sapadere Kanyonu ve Aromatik Cennet Vadisi'ni ziyaret ederek akşam saatlerinde Alanya'dan ayrılacak. 

Son Güncelleme: 05.09.2013 16:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.