Tütüncü gençleri slalom yarışıyla buluşturdu

Kepez Belediyesi ve Safari Motorsporları Kulübü işbirliği ile ilçede otomobil slalom yarışları düzenlendi. Yarışmaları izleyen Başkan Hakan Tütüncü de yarış otomobili ile slalom yaptı.

02 Eylül 2013 Pazartesi 10:06
Tütüncü gençleri slalom yarışıyla buluşturdu
Yarışma, gençlerin otomobillerinin performansını trafikte değil, güvenli bir ortamda test etmeleri amacıyla organize edildi. 70 yarışmacının katıldığı otomobil slalom yarışları, Kepez Belediyesi'nin, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi (EBKM)'nin yanında sosyal etkinlikler yapılması için oluşturduğu 10 bin m2'lik alanda gerçekleştirildi.
Yarışmaları, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar'ın yanı sıra yüzlerce Antalyalı izledi.

Kepez'e yarış pisti
Pist alanında yarışmacı ve seyirci olarak bulunan gençler, slalom yarışı yapma isteklerini yerine getiren Başkan Tütüncü'ye büyük bir ilgi gösterdiler.
Slalom yarışlarının, Kepez'e hayırlı -uğurlu olmasını dileyen Tütüncü, gençlere, Kepez'e hem otomobil hem de motor sporları için bir pist yapma arzusu içerisinde olduklarının müjdesini verdi.

Trafikte tehlikeli araç kullanmayın
Yeni pist inşa edilinceye kadar yarışmaların, EBKM'nin yanındaki meydanda yapılabileceğini kaydeden Tütüncü, gençlere şöyle seslendi: "Genç bir belediye başkanınız olarak sizleri çok seviyorum. Sizler gibi otomobil sporlarını da seviyorum. Otomobil kullanmak, hız yapmak, otomobilin performansını test etmek çok keyiflidir. Slalom yapmak, lastik yakmak bunlar da güzeldir. Ancak her şey yerinde ve zamanında güzeldir. Sizlerden isteğim, kesinlikle ve kesinlikle trafiği tehlikeye sokacak, trafikte insanların canlarını, mallarını tehlikeye atacak ya da kendi canlarınızı tehlikeye atacak şekilde araç kullanmamanızdır."

Tütüncü'den slalom
Slalom yarışlarını bir süre izleyen Tütüncü, daha sonra pist alanını gezerek yarış otomobillerini inceledi. Tütüncü, yarışmacılarla hem otomobiller hem de slalom yarışmasıyla ilgili sohbet etti.
Başkan Hakan Tütüncü, gençlerin ricası üzerine Ak Parti Kepez İlçe Başkanı Bahattin Bayraktar'ı da yanına alarak bir yarış otomobiliyle pistte kısa bir sürüş gerçekleştirdi.

Bu yıl 1’incisi düzenlenen otomobil slalom yarışlarında katılımcılar, pistte arka arkaya 2 tur attı. Yarışmacılar, 1. turda sadece kukalar arasında slalom, 2. turda ise belirlenen kukaların etrafında birer tur fazla dönerek, lastik yakma diye tabir edilen gymkhana yaptılar.  

Son Güncelleme: 02.09.2013 11:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.