Türel: “Çallı Kavşağı’na asma köprü yapacağız”

Ulaşımla ilgili yeni yatırımların sırada olduğunu müjdeleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Çallı Kavşağı’na asma köprü yapacaklarını açıkladı.

07 Ekim 2015 Çarşamba 15:28
Türel: “Çallı Kavşağı’na asma köprü yapacağız”



AESOB’ta Servisçiler Odası’nın düzenlediği istişare toplantısına katılan Başkan Menderes Türel, trafikle ilgili yeni müjdeler verdi. Sürücülerin trafikte çektiği çileyi yeni yapılan kavşak ve yol yatırımları ile azalttıklarını anlatan Türel, “Yeni yatırımlarımız sırada. Yakında başlayacak. İlk defa burada açıklıyorum. Çallı Kavşağı’na da asma köprü yapacağız. Karayollarımız ile birlikte projelendiriyoruz” dedi.

Üst geçişli kavşak haline getirilen Gazi Bulvarı Kepez Belediyesi önündeki kavşağın da yer altından geçileceğini anlatan Türel, “Bu önemli kavşak, tünel geçişle Kepez Belediyesi istikametine doğru yel altından geçilecek. Yer altından hiç ışıksız dümdüz Varsak istikametine, sola dönüş yapılarak Sakarya Bulvarı’na gidilebilecek. Bu yatırımların hepsi Antalya için, sizler için. Sizler trafikte ömür tüketiyorsunuz. Sizin trafikte çektiğiniz çileye yaptığımız yatırımlarla önemle cevap veriyoruz” diye konuştu.

ANTALYA DÜNYA SÜPER LİGİNDE

Antalya’nın altın değerinde bir şehir olduğunun altını çizen Başkan Türel şunları söyledi: “Ama bizler içinde yaşıyorken, Antalya’nın bu güzelliklerini fark etmiyoruz. Altın değerinde olduğunu zaman zaman belki hissedemiyoruz. Ne mutlu ki dünya fark ediyor. Dünya Antalya’yı 5 Çiçekli Altın Şehir Ödülü ile mükafatlandırıyor. O yüzden artık Antalya hak ettiği yerde. Yani dünya süper liginde yerini almaya başlamıştır.”

BU ÖDÜLLER HEPİMİZİN BAŞARISI

Kanada’daki ödülü almadan önce Başbakan Ahmet Davutoğlu ile New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katıldığını hatırlatan Başkan Menderes Türel şöyle konuştu: “New York, Paris, Londra, Palermo, Montreal, Oslo gibi dünyanın en önemli 20 şehrinin belediye başkanlarının katıldığı Güçlü Şehirler Ağı’nda Antalya’da yer aldı. Dünyanın en önemli 20 şehri içerisinde yer alan Antalyamız çok önemli proje kapsamında görev aldı. Bu projede sizlerin adına ben şahsen Antalya’yı temsil ettim bundan da onur duyuyorum. Bu ödüller hepimizin, bu başarı hepimizin başarısı. Özellikle yurt dışında Antalyamızın böyle önemli görevlerde yer almasında destekleri olan Dış İşleri eski Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’na Sayın Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza teşekkürü bir borç biliyorum.”

ANTALYA’YI ŞANTİYEYE ÇEVİRDİK

Daha yapacak çok işleri olduğunu söyleyen Türel şunları ifade etti: “Göreve geldik Antalya’yı bir buçuk senede şantiyeye çevirdik. Antalya’nın her yerinde bir eser yükseliyor. Her tarafı adeta büyük bir yatırım hamlesiyle karşı karşıya. Yapacak çok işimiz var diyorken kaybedilen bir 5 yılın daha açığını kapatmak zorundayız. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz. Bir bakıyorsunuz Antalya’dayım, bir bakıyorsunuz Strazburg’da Avrupa Konseyi’nde Türk Milli Heyet Başkanı olarak görev yapıyorum. Bir bakıyorsunuz dünyanın bir ucunda Kanada da Antalya’yı temsil ediyoruz. Sizin gece gündüz çalışıyoruz çalışmaya devam ediyoruz. Sizler bize güvendiniz sizler bize inandınız Antalyalılar olarak bizi göreve getirdiniz . Biz de bu memlekete hep birlikte hizmet borcumuzu ödemek durumundayız o yüzden çalışıyoruz, çalışacağız.” 


Son Güncelleme: 07.10.2015 15:40
Anahtar Kelimeler:
çallıüst GeçitTürel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.