TFF’den Kepez’e teşekkür

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Gelişim Direktörlüğünde Bölgeler Sorumlusu Rasim Kara, 4 altyapı modeli olarak örnek aldığımız sporcu taramaları projesinde, emeği geçen herkese teşekkür etti.

05 Ocak 2016 Salı 11:30
TFF’den Kepez’e teşekkür



Kepez Belediyesi, Kepez Belediyesi Spor Kulübü ve Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen ve bu yıl 2'incisi düzenlenen Kepez'in Yıldızları Yetenek Taramaları projesi, TFF'nin örnek aldığı 4 altyapı modelinden birisi oldu.

Yapılan çalışmaları yakından takip eden TFF Futbol Gelişim Direktörlüğünde Bölgeler Sorumlusu Rasim Kara ile yaptığımız görüşmede şunları ifade etti; "Fatih Terim hocamız 2 yıl önce Haliç Kongre Merkezi'nde yaptığı açıklamada "Avrupa'da futbol da ileriye gitmiş ülkelerde 5-6 yaşından itibaren futbola başlandığını bizim ülkemizde ise 11 yaşında rastgele bir sürecin işlediğini dile getirmişti. Bizde hemen bu konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu olarak çalışmalara başladık. 4 model geliştirdik. Bunlardan biri de Belediye-kulüp-okul işbirliği. Yani Kepez Belediyesi Spor Kulübü'nün hayata geçirmiş olduğu bir model. Biz bu modeli inceledik ve başarılı bir model olduğunu gördük.” dedi.


Belediye'nin Türk futboluna bu yönde destek vermesi taktir edilmesi gereken bir iş olduğunu ifade eden Kara, "Kepez Belediyesi amaçları hizmet etmek olan diğer belediyelerin arasında örnek gösterilecek bir belediye. Bir ülkenin futbolda kalkınması için gençlere önem vermekle kalkınacağı felsefesinden hareket ederek küçük yaştaki çocuklarımızı spor yaptırmamız lazım. Bu noktada Belediye Başkanımız Hakan Tütüncü'ye, teknik ekibe ve projede emeği geçen herkesi teşekkür ediyorum." diye konuştu.

TFF Futbol Gelişim Direktörlüğünde Bölgeler Sorumlusu Rasim Kara, "Dernekler kanuna göre seçimle gelen başkan ve yöneticiler ile onların seçtikleri teknik direktörlerden istenen tek şey, A takımın başarısı. Yani hedefi şampiyon olmaksa yada düşmemekse bir sezon boyunca A takımının değerlendirmesi yapılıyor. Geriye dönüp baktıklarında ise alt yapı eksikliğini görüyorlar ama bu seferde tesis sıkıntısı ortaya çıkıyor. Bu konuda da Fatih Terim hocamız yakında bir açıklama yapacak."dedi. 


Son Güncelleme: 05.01.2016 11:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.