Soğuk buharlı vantilatörle cenaze namazı

Antalya'daki Uncalı Kent Mezarlığı'nda ilginç bir uygulamaya imza atıldı. Cenaze namazı sırasında vatandaşın kavurucu yaz sıcağından etkilenmemesi için, namaz kılınan alana soğuk buhar üfleyen vantilatörler takıldı.

03 Ağustos 2013 Cumartesi 10:22
Soğuk buharlı vantilatörle cenaze namazı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait Uncalı Kent Mezarlığı'ndaki cenaze namazlarının kılındığı alana soğuk buhar üfleyen vantilatör takıldı. Cenaze namazı kılan vatandaşın kavurucu yaz sıcağından etkilenmemesi için bir hafta önce hayata geçirilen uygulama, vatandaşın beğenisini kazandı. Yaklaşık 100 metrekarelik yarı açık alanın dört bir yanına yerleştirilen 4 adet vantilatör ile sıcağın etkisi azaltılırken, toplam maliyeti 7 bin TL olan vantilatörlerin bir hayırsever tarafından bağışlandığı belirtildi.

HAYIRSEVER BAĞIŞ YAPTI
Uygulama hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Şube Müdürü Aşur İbat, "Cenaze namazlarında ve cuma namazlarında mezarlığımız çok kalabalık oluyor. Antalya çok sıcak bir şehir. Havayı nasıl soğuturuz düşüncesiyle böyle bir sistem yaptırmaya karar vermiştik. Bunun çalışması esnasında bir hayırsever müdürlüğümüze müracaat ederek, bu konuda maddi destek vereceğini söyledi. Bunun üzerine yaptırdık" dedi.

VATANDAŞ SERİNLİKTE NAMAZ KILIYOR
Halk tarafından takdir edilen sistem sayesinde ortamdaki havanın 5 derece soğutulduğunu ifade eden Aşur İbat, "İnsanlar namazını kılarken daha serin bir ortam bulabiliyor" diye konuştu. Antalya'nın kavurucu sıcağında cenaze namazı kılan vatandaşlar da uygulamayı beğendiklerini söyledi.
 

Son Güncelleme: 03.08.2013 11:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.