Pınarlı’da ilk tapular verildi

Mülkiyet sorunu çözülen Pınarlı Bölgesin de ilk tapular Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin tarafından vatandaşlara verildi. Tapularını alan vatandaşlar ise Başkan Şahin’e teşekkür etti.

12 Nisan 2023 Çarşamba 16:39
Pınarlı’da ilk tapular verildi

Aksu’nun, yılların kangreni haline gelen sorunlarından bir olan Pınarlı Bölgesi’nin mülkiyet sorunu çözülürken, tapu başvurusunda bulunan vatandaşlara Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin tarafından Tapu Müdürlüğü’nde tapuları verildi. Tapu verme töreninde Başkan Vekili Emin Bal, Başkan Yardımcıları Hakkı Çoşgun, Yusuf Koçyiğit, Celil Gökçen, Meclis Üyesi Oman Sarı, Özel Kalem Müdürü Hasan Kızılkaya ve Zabıta Müdürü Muhammet Çetin yer aldı. 

Vatandaşlara tapuları dağıtılırken konuşan Başkan Şahin, “Vatandaşlarımıza tapuları hayırlı olsun. Bu konu Aksu’muzun kanayan yaralarından birisiydi. Sorunu çözmek biraz zaman aldı ama önemli olan vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek şekilde çözmekti. Vatandaş yerini alamayacak olduktan sonra bu işin anlamı yoktu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımızdan Allah razı olsun. Bize bu konuda yetkiyi verdi, sizlere verdiğimiz söz doğrultusunda tapuları veriyoruz. Tapuların verilmeyeceği yönünde algı oluşturmaya çalışanlar oldu, bazı vatandaşlarımız tapuya müracaat etmedi. İlk etapta 94 kişi başvurmuş. Cumhurbaşkanımızın oluru ile tapuları vermeye başladık. 276 müracaat daha var, onları da vereceğiz. Vatandaşlarımızdan talebimiz bir an önce evraklarını belediyemize getirsinler. Belediye Başkan Yardımcımız Hakkı Çoşgun ve meclis üyemiz Osman Sarı müracaat edecek olan vatandaşlarımıza yardımcı olup, onları bilgilendirecekler. Tapuları hemen alsınlar ki imar da üzerlerine çıksın. Bu konuda ortalığı karıştırmaya çalışanlar var. Ama biz yapamayacağımız işi yapacağız demeyiz. Cihadiye ve Pınarlı’nın büyük kısmı tapusunu alıyor ama hala tapuyu veremezler diyenler var. Bu iş yapılırken belediyemiz, bürokratlarımız hep çalıştı. Ankara’ya bakanlığa gittiğimizde milletvekillerimiz, AK Parti İl Başkanımız, belediyemiz masada yer aldı. İmar çalışmalarında önümüzü aça aça geldik. Verdiğimiz sözü tutmanın gururunu yaşıyoruz. Fiyatları söz verdiğimiz seviyede tuttuk. Cumhurbaşkanımız da Bakanlarımız da verdiği sözü tutarak, rakamı düşük tuttu. Allah’a şükür ne söz verdiysek yaptık, yapmaya da devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 

Tapularını alan vatandaşlar ise Başkan Şahin’e teşekkür etti. 

Tapular vatandaşlara etaplar halinde verilecek olup, vatandaşların Aksu Belediyesi ile irtibata geçerek gerekli evrakları teslim etmesi gerekiyor. Tapular hak sahiplerine cüzi bir miktar karşılığında devredilecek. Vatandaşlar yerlerini dönümü 80 bin liradan alabilecekken bu rakam peşin ödemelerde 64 bin liraya düşecek.

Son Güncelleme: 12.04.2023 16:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.