Osmanlı'nın geleneksel el sanatları Kepez'de

KEPEZ Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi işbirliği ile "Osmanlı Sanatından Günümüze Yansımalar" adı verilen Geleneksel Türk Sanatları Karma Sergisi açıldı.

26 Ekim 2013 Cumartesi 15:38
Osmanlı'nın geleneksel el sanatları Kepez'de
KEPEZ Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi işbirliği ile "Osmanlı Sanatından Günümüze Yansımalar" adı verilen Geleneksel Türk Sanatları Karma Sergisi açıldı. Erdem Bayazıt Kültür Merkezi fuayesinde açılan sergide ebru, tezhip, hat, minyatür, cilt, dokuma, çini sanat dallarından eserler sergileniyor. Değişik illerden sanatçıların çalışmalarını gönderdiği sergide, değerlendirme komisyonunun sergilenmeye değer gördüğü eserlere yer verildi.
 
Serginin açılış konuşmasını yapan Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu, geleneksel el sanatlarının toplumun özgün kimliğini desteklediğini, kültürel mirasa sahip çıkma adına düzenledikleri bu sergiyle Türk-İslam toplumunun binlerce yıllık çabasıyla şekillenen evrensel mirası yaşattıklarını söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de Osmanlı medeniyetinin, geleneksel Türk kültürünün temelini teşkil eden pek çok sanatı içinde barındırdığı ve dünyaya bir estetik anlayışın kazandırıldığı bir dönem olduğunu belirtti. Başkan Tütüncü, "Bu önemli eselerin yansımasını bu sergide görüyoruz. Belediye olarak bu kültür mirasını gelecek kuşaklara aktarmak ve Osmanlı sanatında estetik anlayışı yaygınlaştırmak adına önemli çalışmalar yapıyoruz" dedi.

İSTANBUL'DAN FARKSIZ
Kepez Kaymakamı Savaş Tuncer de "Kültür-sanat konusunda İstanbul'da yaşadıklarımı Kepez'de yaşayamam tereddüdüm vardı. İlk kez belediyenin bir etkinliğine katıldım. Çok mutlu oldum. Kepez'in kültür ve sanat alanında İstanbul'dan bir farkı yok" ifadesini kullandı.


Belediye başkanlarının her alanda üretken olması gerektiğini belirten Kaymakam Tuncer, belediye başkanlarının toplumun ihtiyacı olan her alanı kuşatan, her alanda faaliyet göstermeye çalışan bir anlayışla hareket etmesi gerektiğini dile getirerek, "Bu anlayışı da Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de görüyoruz" dedi. Tuncer, konuşmasının ardından sergiye katılan sanatçılar adına akademisyenlere katılım sertifikalarını verdi.
  

Son Güncelleme: 28.10.2013 11:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.