Meltem Çarşısı kaldığı yerden

Muratpaşa Belediyesi'nin ihalesini iptal ettiği Meltem Çarşısı'nda çalışmalar yeniden başlayacak. Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, yeni ihalenin tamamlandığını, projenin bu yıl sonuna yetişeceğini söyledi.

12 Eylül 2013 Perşembe 10:00
Meltem Çarşısı kaldığı yerden
Antalya'nın Muratpaşa İlçesi'nde bulunan Meltem Halk Pazarı, Şubat 2012'de Muratpaşa Belediyesi tarafından mülkiyet sorunu olduğu gerekçesiyle yıkıldı. Belediye daha sonra 1562 metrekarelik alanda, içerisinde her biri 90 metrekare olan ve bodrum katları mutfak olarak kullanılacak 4 restoran, 4 canlı balık satış ünitesi, 3 manav ile birer adet kuruyemişçi ve şarküterinin yer aldığı 'Meltem Çarşısı' projesini başlattı.

90 GÜNDE BİTİRİLMESİ PLANLANIYORDU
Belediye tarafından ihale edilerek temeli 15 Kasım 2012 tarihinde atılan ve 90 günde tamamlanması planlanan Meltem Çarşısı'nın inşaatı, ihaleyi alan firmanın yeterli hizmet tesis edememesi gerekçesiyle Haziran 2013'te durduruldu. Geçtiğimiz günlerde yapılan yeni ihalenin ardından projeye ilişkin çalışmaların yeniden başlayacağı belirtildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Evcilmen, "Meltem Çarşısı bilindiği gibi daha önce ihalesi yapılmış, ihaleci firma tarafından tamamlanamamıştı. Biz de iptal etmek durumunda kaldık. Yeniden yaptığımız ihaleye birkaç firmadan itiraz geldi. İtirazlar Kamu İhale Kurumu'na (KİK) gitti. KİK, Muratpaşa Belediyesi'nin yaptığı ihaleyi haklı gördü ve onayladı. Ardından yer teslimi yeniden yapıldı. Şimdi Meltem'in ikinci hak ediş firması tarafından imalatına bırakıldığı yerden devam ediliyor" dedi.

BÖLGENİN HAVASINI DEĞİŞTİRECEK
Projenin bu yıl aralık ayında tamamlanmasını planladıklarını ifade eden Başkan Evcilmen, "Meltem Çarşısı, bizim deyimimizle Balık Pazarı tamamlanacak ve kente hizmet verecek. Oradaki sistem balık satan işyerleri, o işyerlerinin sattığı balıkları işleyen ve müşteriye sunan balık restoranları, manavlar, kuruyemişçiler olacak. O bölgenin havasını değiştirecek" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 12.09.2013 10:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.