Konyaaltı Kitap Fuarı kapılarını 4'üncü kez açtı

Antalya'da Konyaaltı Kitap Fuarı, bu kez Cam Piramit'te kitapseverlerle buluştu. 25 Eylül'de sona erecek fuarda Uğur Dündar, Ahmet Ümit, Vural Savaş, Saygı Öztürk gibi isimlerin de aralarında olduğu 70 yazar okuyucularıyla buluşacak.

18 Eylül 2013 Çarşamba 15:11
Konyaaltı Kitap Fuarı kapılarını 4'üncü kez açtı


Antalya'da 3 yıldır çadırlarda zor şartlar altında düzenlenen ve 4'üncüsü 16 Eylül Pazartesi günü başlayan Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı'nın, Cam Piramit Sabancı Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki resmi açılış töreni bugün saat 11.00'de yapıldı. Törene Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Konyaaltı Kaymakamı İbrahim Keklik, Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Yargıtay eski Başsavcısı Vural Savaş gibi isimlerin de yer aldığı çok sayıda davetli katıldı.

'OKUMAK LAZIM DEDİK ANTALYA OKUYOR'

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 4 yıl önce 'okumak lazım' diyerek bu fuarın başlatıldığını belirterek, "Gördük ki Antalya okuyor. 4 yıl öncesine kadar 'Antalya'da kitap fuarı yok' diye eleştiriler alırken, bugün fuarda olmayan yayınevleri veya gelmemiş yazarlara ilişkin eleştiriler alıyoruz" dedi.

Çadırlarda başlayan fuarın bugün Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın tahsisiyle Cam Piramit'e taşındığını anlatan Böcek, korsan kitapta Türkiye'de ilk sıralarda yer alan Antalya'da fuarla birlikte korsan kitaba karşı büyük mücadele verildiğini ve yol alındığını söyledi. Bu yıl fuarın ana temasının 'Kitaplar Yaşadıkça...' olarak belirlendiğine işaret eden Başkan Böcek, geçen yıl 123 bin ziyaretçiye ulaştıklarını, hedeflerinin en az 150 bin olduğunu dile getirdi. Birçok yayınevine ait 77 stant bulunduğunu belirten Böcek, 70 yazarın söyleşi ve imza günleriyle okurlarıyla buluşacağını kaydetti.

KÜLTÜREL İZLEYİCİ FUTBOLDAN DAHA ÇOK
Antalyaspor maçlarının yıllık seyirci sayısının 44 bin olduğuna dikkati çeken Vali Yardımcısı Recep Yüksel de Devlet Tiyatrolarının yıllık seyirci sayısının 48 bin, Opera Bale Müdürlüğü, Büyükşehir Konservatuvarı ve Senfoni Müdürlüğü izleyicileriyle yaklaşık 500 bin rakamıyla kültür ve sanatsever Antalya'nın önlerine çıktığını söyledi.

Atatürk'ün 'Cumhuriyetin temeli kültürdür' sözünde olduğu gibi Antalyalının cumhuriyet, kültür, bilim ve sanata sahip çıktığını ve bunun devam edeceğini gösterdiğini dile getiren Yüksel, çadırda zor şartlarda bile vazgeçilmeyen kitap fuarının hem okur hem yayınevi ve yazar sayısı ile çeşitliliğini artırarak Cam Piramit'e taşındığını ifade etti.

ÖĞRENCİ BAŞINA 19 KİTAP
Tüm ilçe ve çevre illerdeki okullara kitap fuarına ilişkin duyuru yapıldığını belirten Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, uzun yıllardır okullarda sabah ilk yarım saat kitap okunduğunu, Antalya'nın kitap okuyarak derse başladığını söyledi. Bugün artık okulda, evde, toplu taşıma araçlarında öğrencilerin sürekli okuduğunu belirten Gülay, "Bu yıl öğrenci başına 19 kitap okunduğunu tespit ettik. Bu çok büyük bir rakam. Antalya kitap okuma kültürü sürekli artarken, bu ihtiyaç doğrultusunda Konyaaltı Belediyesi de fuarı başlattı. Antalya kitap okuyan bir şehir. Tüm okullara bilgi verildi, okul servisleriyle tüm öğrencilerimizin katılımını temenni ediyoruz" dedi.

HANGİ YAZARLAR KATILACAK
Ece Temelkuran ve Ahmet Nesin'in okurlarıyla buluştuğu fuarda ilerleyen günlerde Uğur Dündar, Ahmet Ümit, Ali Kırca, Banu Avar, Nihat Hatipoğlu, Vural Savaş, Nihat Genç, Saygı Öztürk, Mehmet Perinçek gibi isimlerinde aralarında olduğu toplam 70 yazar, okurlarıyla söyleşi ve imza günlerine katılacak. 

Son Güncelleme: 18.09.2013 15:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.