Klimalı duraklarda usulsüz elektrik iddiası

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kent merkezine koyduğu klimalı duraklarda usulsüz elektrik kullanıldığı iddia edildi.

01 Ağustos 2013 Perşembe 09:52
Klimalı duraklarda usulsüz elektrik iddiası
İddianın sahibi Hasan Yiğit, durakların mühürlenmesi için Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ'ye (AKEDAŞ) başvurdu. Belediye yetkilileri ise ortada bir usulsüzlük bulunmadığını açıkladı.

Antalya'da oturan 49 yaşındaki Hasan Yiğit, Büyükşehir Belediyesi'nin kent merkezine yerleştirdiği klimalı duraklarda usulsüz elektrik kullanıldığı iddiasıyla AKEDAŞ'a başvurdu. Muratpaşa İlçesi'ndeki Yener Ulusoy Bulvarı ile Fevzi Çakmak, Tarık Akıltopu ve Cumhuriyet caddelerinde yer alan ve güneş enerjisi ile çalışan 4 adet klimalı durakta, güneş enerjisinin yanı sıra usulsüz şekilde şebeke elektriği kullanıldığını ileri süren Hasan Yiğit, durakların mühürlenmesini ve belediye hakkında kanuni işlem yapılmasını istedi.

YÖNETMELİĞE AYKIRI
Söz konusu duraklarda güneş enerjisinin yanı sıra, şebeke elektriği kullanılmasının Elektrik Tesisleri Proje Yönetmeliği ile Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretimine ilişkin yönetmeliğe aykırı olduğunu iddia eden Hasan Yiğit, bu konuda Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) de başvurduğunu kaydetti.

Antalya'da yenilenebilir enerji üzerine faaliyet gösteren bir şirkette proje sorumlusu olarak çalıştığını aktaran Hasan Yiğit, "Duraklarda şebeke elektriği kullanıldığını gördüm. BİMER'e yazı yazdım, onun ardından Büyükşehir Belediyesi bana bir yazı gönderdi. Durakların ortalama 6 saat güneş enerjisiyle çalıştığını, kalan kısmının da şebekeden elektrik aldığını belirtmişler. Bu durakların abonesinin olmadığını, belediyeye ait başka bir hattan elektrik çektiklerini yazmışlar. Bu yönetmeliklere göre usulsüzdür ve cezası vardır. Bu durakların mühürlenmesi gerekiyor" dedi.

YASAYA AYKIRI BİR DURUM YOK
Antalya Büyükşehir Belediyesi Temiz Enerji Projeleri Koordinatörü Engin Erarslan ise klimalı duraklarda Yenilenebilir Enerji Kanunu'nda öngörülmüş olan, yasaya aykırı herhangi bir şeyin söz konusu olmadığını ve durakların tamamen yasal olduğunu söyledi.

Klimalı durakların şebeke destekli çalıştığını, yaz aylarında yaklaşık 5-6 saatlik elektriğin güneş enerjisinden sağlandığını ifade eden Engin Erarslan, kalan elektriğin şebekeden alındığını anlattı. Durakların şebekesinin aboneliği belediyeye ait olan başka hatlardan sağlandığına işaret eden Erarslan, "4 klimalı durağımız var. Bunların hatları da belediyemizin faturasını ödediği abonelik hatlarından alınmış durumda. Oradan elektrik çektiğimiz durumda faturaya yansımakta zaten" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 01.08.2013 10:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.