Kıyak kadro olacak mı?

Aksu Belediyesi’nin Şubat Ayı Meclis oturumda ele alınarak ilgili komisyonlara havale edilen kadro değişikliği ve bundan dolayı boşalacak kadrolarda yeni personel alımı beraberinde, “Kıyak Kadro olacak mı?” sorusunu gündeme getirdi.

17 Şubat 2020 Pazartesi 16:09
Kıyak kadro olacak mı?

 İYİ Parti, MHP, CHP ve DSP grup sözcüleri konuyla ilgili bazı duyumlar aldıklarını ve sürecin şeffaf işlemeyeceği yönünde açıklamalarda bulunurken, AK Parti Grup Sözcüsü Yaşar Sözen ise kadroların kişiye özel açılmadığını ifade etti.

Bazı meclis üyeleri ve bürokratların yakınları

Aksu Belediye Meclisi’nde kadro değişikliklerini içeren ve Şubat Ayı Meclisi’nde Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen madde, tartışmaları beraberinde getirdi. Yeni açılacak kreşe personel alımı ile belediyenin bazı birimlerinde yaşanacak kadro değişikliklerinde yeni kadrolara alınacak isimlerin, belediye bürokratlarının ve meclis üyelerinin yakınları olduğu iddia edildi. Mecliste grubu bulunan partilerin grup sözcüleri, iddialara yönelik açıklamalarda bulundu. Açılacak olan kadroların, AK Partili meclis üyelerinin ve belediye başkan yardımcısı olan bazı bürokratların yakınlarına ayrıldığına dair, duyum aldıklarını ifade ettiler.

Grup sözcüleri: Süreci takip edeceğiz

İYİ Parti Grup Sözcüsü Ramazan Özen, DSP Grup Sözcüsü Mustafa Poyraz, MHP Grup Sözcüsü Ali Alpay Bilge ve CHP Grup Sözcüsü Selahattin Öz konuyla ilgili duydukları bazı isimler olduğunu ve süreci takip edeceklerini söyledi. AK Parti Grup Sözcüsü Yaşar Sözen ise, kadroların kişiye özel açılmadığını ve gündem maddesinin hizmet odaklı olduğunu belirtti. Daha önce de kadro değişikliğiyle ilgili gündem maddesi Aksu Belediyesi’nin Şubat Ayı oturumunda ele alınmış, Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmişti. Komisyon görüşü doğrultusunda ilgili maddenin Mart ayı meclisine gelmesi bekleniyor.   

-----------

HİZMET ODAKLI KARAR

AK Parti Grup Sözcüsü Yaşar Sözen, kadroların hizmet etmek amacıyla açıldığını belirterek, “Bir hayırseverimiz kreş yaptı. Açılışını yapacaksınız ama eğitmen çocuk eğiticisi alamıyorsunuz. Buradaki olay tamamen Aksu Belediyesi’nin hizmet amaçlı önünün açılması. Burada meclis üyelerinin yakınlarının isimleri olup olmadığından benim haberim yok. Mecliste alınan karar, tamamen hizmet odaklı bir karar. Kadrolarda dönüşüm yapıp yönetimin ve belediyenin önünün açılması. Burada farklı bir düşünce oluşabilir. Herkesin düşüncesine saygım var ama bence tamamıyla hizmet odaklı bir karar. Ben şu anda herhangi bir isim listesi görmedim de, duymadım da. Bu kadrolar birilerine özel olarak açılmadı” ifadelerini kullandı.

İSİMLER BELLİ DEĞİL

İsimlerin belli olduğuna yönelik iddialara katılmadığını belirten Sözen, şu şekilde konuştu: “Burada hedefimiz Aksu’ya hizmet etmekse, gerçek anlamda o ünvana sahip olmayan bir insanı kreşe alamazsınız. Çocuk emanet edeceğiz. Ben şahsım adına böyle bir şeyin olacağını düşünmüyorum. Komisyon raporu önümüzdeki süreçte meclise gelecek. Ondan sonraki süreçte tekrar bu konu masaya yatırılır. Gerçekten orada olması gereken, hizmette Aksu’nun önünü açacak vasıflı insanların seçileceğini ve alınacağını düşünüyorum”.

SÜREÇ ŞEFFAF OLMALI

İYİ Parti Grup Sözcüsü Ramazan Özen, açılacak kadrolara personel alım sürecinin şeffaf olması gerektiğini belirterek, “Ben birkaç isim duydum ancak liyakatli kadrolar olması gerekiyor. Şeffaf bir alım süreci istiyoruz orada. Kimsenin hakkı kimseye gitmeden, adil bir şekilde kadro açılmasını istiyoruz. Bu konuda bu kadar söylenti varken inanmadığımız bir şeye kimse bize oy verdiremez. Şimdi orada, ‘Bu kadar hayır derseniz kreşi açamayacağız’ diyecekler, biliyorum. Kusura bakmasınlar, düzgün bir şey yapıldığı zaman evet deriz. Baktık ki yine belediye yönetiminden birilerinin birinci derece yakınları, yeğenleri, gelinleri işe alınacak kesinlikle karşısında duracağız. Bunun arkasını da bırakmayacağız. Şimdi onlar bunu kabul etmeyecekler muhtemelen ama biz bu konuda netiz” dedi.

TARTIŞILACAK HALE GELMEMELİ

Tüm partilerin yer aldığı bir komisyon kurulması önerisinde bulunan Özen, “Bu komisyon çalışsın ve sonuçta da karara herkes saygı göstersin. Şöyle bir şey de var; Sonuçta alımlar kreş adı altında yapılıyor. Belki o kişiler hak edecek ama hak ediyorsa bile kamuoyunda şüpheli konuma düşecek. Kreş gibi bir aile kurumunu, daha açılmadan tartışılacak hale getirmemek lazım. Biz çocuklarımızı onlara emanet edeceğiz. Zihnen arkadaşların rahat olmaları gerekir ki, faydalı olabilsinler çocuklarımıza. Onları bir tartışmanın içerisine sokmayalım. Eğer gerçekten konuşulduğu gibi bir ortam olursa kesinlikle tartışılacak. Burada işe giren arkadaşlar sürekli hedef olarak gösterilecek. Onun için hiç tartışılacak bir pozisyona sokmayalım burayı. Baştan düzgün bir şey yapılsın” diye konuştu.

SÜRECİ TAKİP EDECEĞİZ

DSP Grup Sözcüsü Mustafa Poyraz, maddenin görüşüldüğü komisyonda kadro değişikliklerinde kendi görüşlerinin de alınması talebinde bulunduklarını söyledi. Poyraz, “Komisyon Başkanı İbrahim Köseoğlu, bizim talebimizi Başkan Halil Şahin ile konuşacağını söylemiş. Herkesin aklında soru var, ‘Kendi adamları kadroya giriyor da diğerleri kadroya alınmıyor’ diye. Biz bunu baştan beri söylüyoruz, şeffaf değil. Kadro değişikliği veya kadro alımı geliyor ama bize net bir şey gelmiyor. Kimin yapılacağını bilmeden ‘evet’ diyoruz. Biz işler yürüsün diye kabul veriyoruz. Kadroların belirlenen kişiler verilmesi etik olmaz. Birisi daha önce işe girmiş, hala kadro alamamış. Diğeri yeni girmiş ama meclis üyesinin gelini, çocuğu diye kadro alacak. Biz de rahatsızız bu konulardan. Ama bundan sonra daha şeffaf olacağına söz vermişler, biz de ona inandık. Süreci takip edeceğiz” şeklinde konuştu.

BİZ ‘EVET’ DİYECEĞİZ

MHP Grup Sözcüsü Ali Alpay Bilge, maddenin önüne geçme lükslerinin olmadığını belirterek, “Bizden bir isim yok. Bununla ilgili eğer Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı böyle isimler belirlediyse, bu bir kere meclisin ahengini bozar. Orada sadece Cumhur İttifakı’nın ortakları yok. Kulağımıza gelen şeyler var ama açıkça duyduğumuz isimler yok. Acilen kreşin açılması lazım. Bu maddenin önüne geçme gibi bir lüksümüz yok. Onun için biz komisyonda da, mecliste de ‘evet’ diyeceğiz. ‘Ret verdikleri için kreşi açamadık’ dedirtmeyeceğiz hiç kimseye. Süreci takip edeceğiz. Gerçekten bu görevleri yapabilecek insanlar orada görev alsın. Önemli olan Aksu’nun geleceği, Aksu’da liyakatli insanların görevin başında olması. 3 ay sonra göreceğiz ama şu anda bir şey demek için erken” diye konuştu.

BUNUN ÖNÜNÜ KESECEĞİZ

CHP Grup Sözcüsü Selahattin Öz, ittifak ortakları olan İYİ Parti ile görüşerek karar alacaklarını söyledi. Öz, “İlgili gündem maddesine göre 13 kadroda değişiklik olacak. Madde Plan ve Bütçe Komisyonu’na gitti. Bana göre kadro değişiklikleri için acele ediliyor. Kreş açıldıktan sonra olması lazım. Benim de duyduğum çeşitli listeler var. Biz bu konuyu ilçe başkanımız ve İYİ Parti ile konuşarak beraber karar vereceğiz. Buna göre hareket edeceğiz. Konuyu takip edeceğiz. Böyle bir durum söz konusuysa da bunun önünü keseceğiz. Eğer bir kadro varsa o kadroyu hak edenin alması gerekiyor”  dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.